хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Для студента: 5 нестандартних способів від безгрошів'я

З часів студентства запам'яталися два невдалі способи заробити гроші. Перший - чудове оголошення, що обіцяє швидкий заробіток, просту роботу і гарний офіс, який виявився центром холодних дзвінків з продажу квитків у театр. Туди довелось потрапили з одним, пройшли інструктаж, подивилися, скільки квитків оператори продали за півдня (нуль) і більше там не з'явились.
 
Другий спосіб був більш екстремальним і познайомив мене з роботою, яку не можна назвати цікавою. Більш того, вона була огидна. Компанії з продажу медичного обладнання були потрібні «засильщики».
 
Засильщікі - це менеджери з продажу, яких відправляли в довколишні села для продажу непотрібних приладів літнім людям. Цікаво, що більшість засильщиків не вважали, що роблять щось погане, виправдовуючи свої дії тим, що обладнання і справді працює. Тільки я сумніваюся, що вони змогли б пояснити, навіщо потрібен глюкометр людям, які не страждають на цукровий діабет.
 
 Тому ось кілька нестандартних способів заробити гроші, не заподіявши шкоди навчанні.
 
1. Відкрийте для себе фріланс-біржі
 
У більшості випадків там шукають верстальників, дизайнерів, копірайтерів і програмістів. Є і більш рідкісні вакансії начебто звуковиків. Добре те, що поріг входу на фріланс-біржах дуже низький. Настільки низький, що ви можете протягом декількох місяців навчитися однієї з професій і почати заробляти на ній гроші.
 
Бажано, щоб ця професія була до душі, інакше ви довго не протягнете. Ще одна перевага бірж - накопичується рейтинг. Чим більше замовлень і відгуків у вас буде, тим більшу плату можна отримувати за свою працю. Грошей виходить не дуже багато, але це непоганий варіант підмоги.
 
2. Продавайте знімки на фотостоках
 
Зрозуміло, для того щоб ваші фотографії купували, вони повинні бути гарні. Усміхнених бізнесменів на фотостоках і так вистачає. Найпростіший варіант, з якого можна почати, - додаток Clashot. Судячи з відгуків, мінімальну суму грошей (пару доларів) можна заробляти навіть на поганих фотографіях. Але чим краще знімок, тим частіше його будуть купувати. Виводити гроші можна через PayPal.
 
Якщо хочеться спробувати сили в більш серйозних варіантах, то є два найбільших фотостоки: Shutterstock і Depositphotos. Правда, перед тим як опублікувати там свої роботи, доведеться пройти процедуру модерації.
 
3. Допомагайте знайомим в навчанні
 
Хороший варіант, особливо в тому випадку, якщо ви живете в гуртожитку. Деяким друзям вдавалося заробляти значні для студента суми. В основному робили так: виконували один раз лабораторну, реферат або есе, а потім перепродували студентам інших курсів. По суті, написана вами робота з другого продажу вже стає інвестицією. Ви не витрачаєте на неї часу, але вона все одно приносить гроші. Головне - знаходити клієнтів.
 
4. Розпродавати непотрібні речі
 
Дивно, але на великих майданчиках начебто Avito люди купують все. У прямому сенсі цього слова. Мається  на увазі не старі книги або полички. Вдається продати навіть непотрібну гітару і порвану шкіряну куртку. Тому, якщо гроші потрібні дуже сильно,  ви знайдете що продати. Тільки не нирку.
 
5. Торгуйте віртуальними предметами
 
Приблизно половина студентів чоловічої статі грає в онлайн-ігри. Dota 2, WoW, Counter-Strike, World of Tanks - якщо бути  хорошим хоча б в одній з цих ігор, можна легко знайти покупців на віртуальні речі. В якості бонуса можна стати шанованою людиною. Правда, у вузьких колах.


7381АК
0

Коментарі