хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

П'ять найбільш непотрібних порад психологів

1. Найпопулярніша безглузда  порада - будь собою! 
Це про що? Багатьом бути собою заважає тільки кримінальний кодекс, а іншим що?
Фактично, кажучи комусь «будь собою», стверджується, «зараз ти - це не ти, треба стати собою». Може снікерс з'їсти? Розумінь цієї поради може бути сотні, іншими словами, як хочеш, так і розумій.
Дивився відео, там один психолог мучила цією порадою чоловіка. Він поскаржився, що від нього збирається піти дружина. Психолог порадила - «будьте собою». Він не зрозумів, уточнив, чи потрібно робити щось, щоб дружина не кинула?
Психолог відповіла: «треба повернутися до істинного себе, зрозуміти свою чоловічу сутність, тоді дружина нікуди не піде». Чоловік намагався перетравити сказане, ще раз запитав, як йому зрозуміти свою чоловічу сутність?
Відповідь була в рамках того ж марення: - «Це повернутися до свого енергетичного чоловічого начала». І так тривало хвилин тридцять, після чого чоловік остаточно впав у транс і з розумним обличчям пішов шукати свій початок.
 
2. Треба полюбити себе
Тисячі статей про те, як полюбити себе. Здавалося б, прочитав і люби із задоволенням, а психологам більше не треба радити «любити себе».
Але порада настільки популярна, що більшість жіночих журналів будуються на його основі. На перших сторінках радять «любити себе такою, яка є», на всіх інших «як скинути 30 кілограм за тиждень, щоб сподобатися йому».
Якесь протиріччя. Любов до себе - сильне почуття, жодного улюбленого кілограма неможливо позбутися заради якогось «йому». Все для себе коханої.
«Правильного» розуміння «полюби себе» сотні, від «гармонізувати своє життя з енергією космосу» до «піди виспись».
Так, моливо, і не треба плодити сутності без необхідності, замість «полюби себе» так і говорити - «піди поспи».
 
3. Треба знайти своє призначення
Уже все призначено, десь нагорі, головне дізнатися, що конкретній людині хтось призначив, до речі, хто? Як правило, що більше подобається робити, то і вважається призначенням.
Алкоголіку подобається пити горілку, а що поробиш, таке призначення. Ледареві добре б більше лінуватися, бо призначене. А те, що не подобається - називається роботою, яку, за статистикою, 70% людей хочуть змінити.
Чи то гроші заробляти і сім'ю годувати, чи то призначення шукати. Знайомий художник працював маркетологом, а хотів писати картини, психолог вчасно підказав, що бути художником - це призначення.
Куди ж від нього дітися. Тепер художник малює, дружина працює на двох роботах і купує дітям поношені речі, їдять рідко, в основному те, що принесуть родичі. Але це дрібниці, головне знайти своє призначення.
 
4. Довіртеся своїй підсвідомості, вона, типу, може все
У більшості випадків, щоб щось поміняти в своєму житті, треба робити конкретні дії.
Наприклад, встати з дивану і бігти на стадіон, без фізичної активності зайва вага не піде.
Можна довірятися своєму несвідомому, але воно щовечора тягне в холодильник: «А я що, я нічого, це підсвідомість котлету попросила, я їй довіряю».
 
5. Придивіться навколо, знаки вам допоможуть знайти рішення.
 Часто, після такої поради у людини банан вже не просто банан, а знак. Знаками стає все: дощ, сонце, вітер, штиль, пташки, кішки, люди, машини.
Я одного такого в рамках судової психіатрії спостерігав. Він на мене знайшов масу знаків.
Ґудзики на костюмі - знак того, що я пристебнутий до темної суті, шнурки на черевиках - знак прихильності до землі, а про краватку не можна написати, що він сказав.
 
На мою думку, радити можна що завгодно, в рамках розумного.
Якщо конкретній людині допоможе «будь собою», та будь ласка, тільки треба ще десяток порад, як саме цій людині бути собою, що робити, як робити, до речі, навіщо.
Якщо давати поради, виключно узагальнюючи, як розхожі штампи, то це марна трата часу, а, часто, просто шкідливо і марно.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/pyat-najbilsh-nepotribnikh-porad-psikhologiv/

0

Коментарі