Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Наталя

42 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 38-48 років

Вихрові турбіни можуть стати альтернативою вітровим

вихревые турбины: Альтернативная энергетика
Проект Vortex стартував ще в 2002 році. Головною його ідеєю стало використання ефекту розгойдування для перетворення енергії вітру в електрику і повна відмова від лопастей.
Вітряк Vortex схожий на бейсбольну биту, яка розгойдується на вітрі. Таким чином, створюється так звана вихорову доріжка Кармана, на честь фізика, який відкрив її в 1911 році.
 
7 переваг безлопатеві вихрових турбін
 
В  вітрогенераторах практично не використовуються рухомі частини (шестерінки, елементи кріплення і лопасті), що робить їх виробництво практично вдвічі дешевше.
 
Вони не створюють шуму.
Не викликають перешкоди для радарів.
Низька вартість матеріалів і збірки.
Більш низькі витрати на технічне обслуговування.
Зменшують вплив на навколишнє середовище. 
Не шкодять птахам і кажанам.
Більш ефективні. Вони виробляють екологічно чисту енергію дешевше.
Працюють в широкому діапазоні швидкостей вітру.
 
Поки що недоліком Vortex Bladeless є їх більш низька ефективність - вони можуть уловити на 30% менше вітру, ніж їх побратими з лопастями. Однак це компенсується тим фактом, що таких вітрогенераторів можна розмістити дві штуки на тій же площі, що і один класичний генератор.
 
До проекту підключилися 12 інвесторів і перша модель вихрової турбіни Vortex вийде в світ вже в 2016 році, вона буде мати висоту 12,5 метрів і виробляти близько 4 кВт енергії. Але головна мета полягає у створенні 100-метрової турбіни з більш високою продуктивністю до 2018 року!


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/ts%D1%96kavinki/tekhnolog%D1%96chn%D1%96-novinki/vikhrovi-turbini-mozhut-stati-alternativoyu-vitrovim/

0

Коментарі