Псевдогубернатора Донеччини заарештували

Правоохоронці затримали Павла Губарєва, який проголосив себе губернатором під час проросійського мітингу в Донецьку
Про це на своїй сторрінці в Facebook написав журналіст Олексій Мацука, пише Еспресо.TV.
“Все тепер точно - Губарєва заарештували”, -написав Мацука.
Цю інформацію на своїй сторінці в Facebook підтвердив і сам Губарєв.
    Павла Губарєва заарештували представники СБУ в супроводі групи спецназу. Насильно закували в наручники і відвезли в невідомому напрямку”, - написав він.

Еспресо.TV

Кличко стане новим власником медіахолдингу Курченка

59  

Представники Курченка пропонують представникам партії Удар взяти в аренду (купити) холдинг УМХ, пише espreso.tv.

"Переговори ведуться, вони фактично на фінішній прямій", - говорить джерело в ВЕТЕК-медіа. При цьому, ударівців цікавлять перш за все політичні проекти, а також портали bigmir та i.ua . Сторони поки не розуміють, що робити з розважалними проектами. Окремо ведуться переговори про газету та сайт "Коментарі", які формально не входять до ВЕТЕК-медіа. В Ударі не впевнені чи їм потрібна газета "Коментарі".
Щодо форми співпраці, то говориться про аренду з правом викупу. В той же час, як стверджує наше джерело, сума аренди, яка обговорюється мізерна і навряд чи може вважатися реальною бізнес-угодою.

США получили разрешение на проход пролива Босфор

 
Фото: AA photo
США получили разрешение на проход пролива Босфор в ближайшие два дня, - турецкие СМИ

Военный корабль США войдет в Черное море в ближайшие два дня. Как сообщает одно из ведущих изданий Турции Hurriyet Daily News, американцы получили разрешение на проход пролива Босфор.

Турецкие журналисты, со ссылкой на источники в правительстве, утверждают, что причиной прибытия американского судна в Черное море стал конфликт между Россией и Украиной. В ближайшее время, по оценке США, он может перерасти в боевые действия.

Издание отмечает, что речь не идет об атомном авианосце George H.W. Bush, так как он не соответствует стандартам Конвенции Монтре 1936 г. Согласно Конвенции, судно, заходящее в Черное море, не должно превышать вес в 45 тыс. тонн. Американский авианосец весит 103,6 тыс. тонн.

Тимошенко мінятиме Конституцію та прибиратиме Чорноморський флот

Про це вона сказала в інтерв'ю ВВС.

"Чорноморський флот, особливо після всіх подій, треба визначити як очаг військової нестабільності, як джерело війни. І тому треба як можна швидше ЧФ з України прибирати", - сказала вона.

Також Тимошенко виступила за денонсацію Харківських угод 2010 року, за яким перебування Чорноморського флоту було продовжене до 2042 року. "Харківські угоди мають бути денонсовані", - сказала Тимошенко.

Своєю метою Тимошенко назвала відмову до 2020 року від споживання російського газу.

Також Юлія Тимошенко прогнозує ухвалення нової Конституції після виборів президента 2014 року.

"Перше, що ми мусимо зробити після того, як вибори закінчаться - створити всі механізми для людей щодо відклику президента, кожного депутата і навіть уряду", - сказала Тимошенко.

За її словами, "після революції починається епоха, коли ми мусимо побудувати нові стосунки між народом і владою".

"Крові більше в Україні не буде", - запевнила вона.

"Одразу після виборів президента народиться нова Конституція, яка зробить народ не символічною владою в Україні, а абсолютно предметною владою в Україні. Сьогодні народ інструментів не має, щоб позбавлятися не дуже вдалих керівників держави", - додала Тимошенко.

Авианосец взял курс на Черное море. С эскадрой

США отправили по направлению к Черному морю авианосец USS George H.W. Bush из-за вторжения российской армии в Крым.

Об этом говорится в сообщении на американском сайте Turner Radio Network RSS Feed.
    «В ответ на российское вторжение США отправили ударную группу на авианосце в направлении Черного моря, чтобы иметь возможность реагировать на развитие событий на Крымском полуострове в Украине», - сказано в сообщении.
    При этом отмечается, что авианосец USS George H.W. Bush сопровождают семнадцать других кораблей и три субмарины, которые 3 марта прошли через Эгейское море.
   Также утверждается, что данный авианосец на своем борту перевозит 90 самолетов, включая вертолеты разных типов, а также несколько истребителей F-22 Raptors.

Кроме того, сообщается, что каждая субмарина имеет двадцать четыре ракетные шахты для запуска ядерных боеголовок.

Украинские новости

Уволено 90% всех руководящих кадров МВД - Аваков

Такова уж точка кипения, что ожидания людей и нетерпимость предельно высоки. Ситуация в какой оказалась страна – шок. Ситуация в какой оказалась милиция – тотальная деморализация и дезорганизация, на грани распада.
К этому необходимо добавить вынужденную и абсолютно необходимую люстрацию руководящих кадров МВД в центре и на местах. Уволено на сегодня 90% всех руководящих кадров – кадров, в основном дискредитировавшего себя руководства ведомства за три последних месяца. Кадров, приведших к тому, что доверие к милиции - едва отличается от нуля, как и близка к нулю функциональная способность.
Пришлось делать тяжелую и грязную работу – расчищать и выстраивать.
Можно назначить 27 начальников областных управлений за неделю? И всех высшего качества – профи, прошедших конкурс? А они, вообще, есть такие?
А вообще, есть в стране старший офицер милиции, к кому нет вопросов?.. Будем надеется, что есть – но реальность и практика - суровее.
      Как только открылись вакансии к назначениям в МВД по стране в таком количестве – хлынул поток предложений.. от политиков, партий, фракций, общественности. Вакханалия. Хаос и ажиотаж захлестнул всех – казалось бы, вчера рассудительные, а сегодня - будто подмененные обстоятельствами люди – ринулись отстаивать «своих» кандидатов на должности в новой системе власти, в МВД в частности, с невероятным остервенением. 

В эти дни даже просто пройти по коридорам Верховной рады – было целое испытание. Сплошной поток настояний и просьб, требований и обширных писем. Негодования и лести. Увещеваний и, даже угроз «со мной не надо ссорится».. Вроде уж «битый» управленец, но даже я такого напора в эти дни не ожидал.. Компроматы и контр компроматы, письма общественности и заказные телепроекты.. Вакханалия, зачастую, полярных мнений на фоне потерявшей управляемость важнейшей государственной системы. 

Выход в этой ситуации – скорейшее назначение руководителей и в областях, и в структурных подразделениях МВД и СБУ. Так, чтоб можно было как можно быстрее вернуть функциональность. Это самое важное сейчас. В ближайшие два дня будет принято решение по всем руководителям мвд на местах.

Возможны ошибки. На фоне вернувшейся к своей работе милиции, можно будет второй волной, при контроле общественности, вернуться к кадровой расстановке. Но сейчас важнее ювелирной точности назначений – запустить в работу милицию: от общественного порядка и безопасности на улицах – до способности расследовать и задерживать преступников силами специальных подразделений. 

Чего хотят и чего требуют люди сегодня?:

1. Возврата к обычному жизненному порядку на улицах.

2. Возмездия для одиозных экс-руководителей прежней власти.

3. Жесткое пресечение новообразованных «диких» банд мародёров и отморозков, прикрывавшихся Самообороной Майдана и не имеющих к ней отношения.

4. Жесткое пресечение групп экстремистов, иностранцев - провоцирующих беспорядки на юго-востоке страны 

По каждому из этих направлений идет работа сейчас – надо говорить честно - в пределах возможных сил. В чем-то будем иметь скорый результат, в чем-то есть неизбежный временной процесс. 
Принимаю и понимаю всю критику в свой адрес сегодня. Такова ситуация и я в таком месте. Таков градус кипения и такова степень неадекватности реальных возможностей этой перешедшей к нам милиции - требованиям общества. А еще – идет война.
    Сделаю, что смогу. Сделаю то, что должен. А дальше, отвечаю советующим, да и недоброжелателем - предельно откровенно - не важна судьба министра сегодня – важен поступательный процесс позитивных изменений.


P.S. Ночью постараюсь выкроить час и дать отчеты по расследованию и задержаниям по резонансным делам. Как и отчеты про аресты вчерашней и прошедшей ночи двух банд, занимавшихся разбоем в Киевской области под видом Самообороны Майдана.

Тимошенко виступила на американському каналі CNN

Лідер Партії «Батьківщина», колишній Прем‘єр-міністр України Юлія Тимошенко провела інтерв‘ю з американським телеканалом СNN щодо вторгнення Росії на територію України.

«Сьогодні Україна не може вирішити конфлікт з Росією самостійно. Тільки весь демократичний світ, застосовуючи найсильніші засоби, може зупинити це протистояння, зберегти наш суверенітет та запобігти кровопролиттю», - наголосила Юлія Тимошенко.

«Ми всі добре пам‘ятаємо, що коли підписувався Будапештський меморандум і коли Україна віддавала свою ядерну зброю стримування, то Україні США, Велика Британія і Росія давали гарантії недоторканності території, миру, спокою та незалежності».

У цьому зв‘язку Юлія Тимошенко наголосила, що під час кризи, викликаною необгрунтованою агресію з боку Росії, Україна розраховує на захист з боку демократичних партнерів нашої держави.

«Якщо Росія так грубо і цинічно порушила цей меморандум, то вся наша держава, кожен наш громадянин вірить, що США і Велика Британія виконають свої гарантії і захистять нас», - сказала вона.

«Це справа світу розібратися які механізми краще зараз застосувати. Але , якщо зараз, в ці важкі часи, залишити Україну один на один з Росією і дати можливість Росії так безперешкодно забрати в України Крим, то світ зміниться. І тоді зміниться не тільки політика і життя України, зміниться політика і стосунки практично в усьому світі. І треба буде визнавати, що сьогодні, в 21-му столітті одна країна-агресор може без попередження, в порушення всіх міжнародних угод просто відбирати територію у кого їй забагнеться. Такого допускати не можна».

Інтерв‘ю, яке вийшло в прайм-тайм в одній з найпопулярніших політичних програм на каналі СNN, проводила відома ведуча, шеф-кореспондент міжнародних новин Крістіан Аманпур (Christiane Amanpour). В усьому світі випуски новин телекомпанії дивляться більш ніж 1,5 мільярди чоловік.

Батьківщина

Заговорили про заплановану на 5 березня агресію Росії

Активісти і волонтери харківського Євромайдану отримують все більше інформації з соцмереж про те, що в середу, 5 березня, в Харків (та інші східні міста) знову збираються приїжджати "гастролери" з прикордонних міст Росії (Бєлгород, в першу чергу) і деяких східних міст Україна.
      Про це повідомляється в мережі Facebook.
"Гастрольна" Субота далася Харкову нелегко, досі знайдені не всі зниклі активісти.
 
"Будь ласка , допоможіть нам уникнути повторення цих подій. Незалежно від того, чи є заклики "їхати звільняти Схід" серйозними планами або фейком, допоможіть нам попередити максимально велику кількість людей про те, що такі провокації можуть статися. Можливо, це допоможе нам врятувати чиїсь життя і розбиті голови", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, в групі SOS! на сторінці Facebook повідомляють,  що в планах агресорів у разі вдалого розкладу ситуації будуть обрані "народні мери", які повинні будуть заявити про перепідпорядкування усієї вертикалі влади місцевим радам і зробити офіційні заяви до Путіна, з проханням ввести війська РФ на територію областей для "підтримки правопорядку".

Цю спецоперація буде здійснюватися за допомогою активістів Молодіжного єдності, Оплтота, Опору, та інших рухів і "тітушок". Мета - установка місцевого маріонеткового уряду по кримському сценарієм з присутністю російським військ.

Операція під умовною назвою "Російська весна" запланована на 5-е березня в 16-00 біля міських та обласних адміністрацій по всьому Південному Сходу (крім Криму).
Очевидно, що це дійство буде синхронізовано з діями російських військ у Криму, і в разі вдалої реалізації буде можлива інтервенція в ці регіони.
Gazeta.ua