Заявка на акцию 27 апреля 2012г. в г. Днепропетровске зарегистри

  • 20.04.12, 16:11

   Письменное извещение областной Организацией инвалидов труда, потерпевших и семей работников погибших на производстве Днепропетровской области "МИР" о проведении 27 апреля 2012 года в 11 часов собрания граждан у здания облгосадминистрации и облсовета в г. Днепропетровске с требованием свернуть пилотный проект - реформирование системы охраны здоровья или провести референдум среди населения области отправлено 17 04 2012 года по почте. В этот же день канцелярия горсовета г. Днепропетровска отказалась регистрировать данную заявку на акцию предлагая мне собеседование с соответствующими лицами, после отказа, сославшись, что заявка подаётся в нарушение срока 10 дней отказали Организации "МИР" в её регистрации. В понедельник 23 с.г. горисполком г.Павлограда созывает Совет общественных организаций с целью провести рейд по всем мед. учреждениям города, чтобы убедить общественность, что претензий к первичной, вторичной и третичной системам охраны здоровья в городе нет. Тем самым нет оснований областной Организации "МИР" организовывать акцию, что является зацепкой суда в отказе проведения Акции. В действиельности проблемы области при внедрении Пилотного проекта свели в один город Павлоград. Позиция Организации "МИР" неизменна.

С уважением, Сергей Шубников

Диктат правительства или мнение народа

  • 10.04.12, 20:09

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ  ІНВАЛІДІВ ПРАЦІ, ПОТЕРПІЛИХ ТА СІМЕЙ РОБІТНИКІВ ЗАГИБЛИХ НА ВИРОБНИЦТВІ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ «МИР»

11.04.2012 року №211-3/12            ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ                              Комітет з питань соціальної політики і праці                                        Народним Депутатам України «Відкрите  звернення"                                             М. ВОЛИНЕЦЬ                                                                               О. ЛЯШКО                                                           Шановні  Добродії !                                                          З А Я В А         За дорученням мешканців Дніпропетровської області звертаємось до Вас про ініціювання питання згорнути дію і внести зміни до Закону України від 7

    липня 2011 року №3612-VІ «Про порядок проведення реформування системи охорони здоров’я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві» про виключення Дніпропетровської області з цього Закону. Розробити та прийняти новий законопроект про скасування наведеного Закону України на підставі чисельних порушень прав людини, санітарної гігієни та погіршення практики медичної допомоги. Провести референдум серед населення наведених областей.

    За наслідком перепрофілювання медичних закладів і втілення первинної, вторинної, третинної медичної допомоги з’явилися черги пацієнтів на прийом до лікаря та на стаціонарне лікування. Сімейні лікарі не підготовлені, як фахівці, нема відповідного медичного обладнання та умов для прийому пацієнтів. Лікарю нефахівцю первинної або вторинної медичної допомоги неможливо надати кваліфіковану медичну допомогу або консультацію пацієнту. Завдано додаткові незручності сільському населенню: добиратися до міста у центральну лікарню(поліклініку), чекати велику чергу на прийом до лікаря і їхати додому ввечері,що породжує корупцію. У порушення санітарно-гігієнічних норм з’єдналися чергипацієнтів на прийом до лікаря в одному будинку поліклінік і лікарень: вагітнажінка, дитина з вітряною віспою, баба з сверблячкою, чоловік з туберкульозом або зі шкіряними захворюваннями, мати зі здоровою маленькою дитиною, яка прийшла на щеплення, школяр з грипом та інші. Ліквідовані усі жіночі консультаційні пункти. Вагітна жінка у загальній черзі до лікаря гінеколога ітерапевта. Перепрофільована та скорочено медичний персонал єдиної на Україні геріатричної поліклініки.  Взагалі по Дніпропетровській області скорочено більш чотирьох тисяч ліжко-місць для хворих. Руйнується система медичної педіатрії на підставі, що «сімейний лікар» замість педіатра, який був постійно у кабінеті, у другій половині дня не може прийняти хвору дитину, тому що відвідує пацієнтів за адресами на дому, ходячи пішки, так як для нього немає транспорту.

    Збільшується кількість нещеплених, зменшено та зкорочено маніпуляційні кабінети, лабораторії, реанімаційні та кардіологічні відділення, операційні та палати інтенсивної терапії.  Залишено поза увагою наявність у медичних закладах окремих туалетів для дітей, інвалідів, чоловіків і жінок, ванни та гігієнічні кімнати.

   З Державного Бюджету України на 2012 рік до Дніпропетровської області не надійшли цільові гроші:

-     54 млн. грн. на автотранспорт швидкої допомоги;

-    15.5 млн. грн. на медичні препарати;

-     З 99% практикуючих лікарів – наявність сімейних лікарів дорівнює до 20%; -     Нема грошей на придбання УЗІ, рентгенових апаратів, монографів та іншого медичного обладнання в амбулаторіях і поліклініках міст і приміських районах;  Перерпрофільовані пункти у бригади швидкої допомоги, які не мають можливості завчасно (15-20 хвилин) надати швидку допомогу у сільській місцевості і є випадки вимагання оплати виклику швидкої на дім. Ліків для потерпілих, які перебувають на обліку у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань нема в аптеках, з якими підписаний договір. Лікування хворих на профзахворювання і травмованих на виробництві розпреділено у  відділення профпатології і відділення травматології окремо, не враховуючи супутні захворювання.        На другому поверсі у ванній кімнаті Павлоградського протитуберкульозного  диспансеру складають трупи померлих людей. Для хворих немає необхідних ліків, належного медичного догляду, їжі. Хворі за час лікування становляться алкоголіками, наркоманами або самогубцями.       З ціллю зменшення напруження серед населення Дніпропетровської області громадяни та лідери громадських організацій звертаються до Вас з проханням вжити всіх заходів для згортання проекту «Реформування системи охорони здоров’я у Дніпропетровській області». Провести народний референдум у Дніпропетровській, Донецькій і Вінницькій областях. Призупинити і скасувати Закон України від 7 липня 2011 року №3612-VІ «Про порядок проведення реформування системи охорони здоров’я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві». Додаток на 30 аркушах з резолюцією, підписами, протоколами, анкетами.

За дорученням громадських організацій,

Голова громадської організації інвалідів Праці, потерпілих та сімей робітників Загиблих на виробництві Дніпропетровської

Області «МИР» С.М. Шубніков

Отсканированные документы находятся здесь.

Итоги собрания в городе Павлограде

  • 10.04.12, 04:52

          9 апреля с.г. в г. Павлограде состоялось собрание областной общественной организации инвалидов труда, потерпевших и семей работников погибших на производстве Днепропетровской области «МИР» по вопросу перерасчёта  и осовремениванию ежемесячных  страховых выплат Фондом социального страхования от несчастных случаев и отмены внедрения Пилотного проекта – «Реформирование системы охраны здоровья в Днепропетровской области». С огромным негодованием и многочисленными претензиями выступили перед зам. главы облсовета по внедрению Пилотного проекта Павловым В.А. жители г. Павлограда, п.г.т. Юрьевка, г. Крывого Рога. Так в результате перепрофилирования медицинских учреждений народ получил нарушение всех санитарно-гигиенических норм, поскольку невозможно в старых зданиях поликлиник развести потоки беременных женщин, ребёнка с ветрянкой, бабушку с чесоткой, мужчину с туберкулёзом, маму со здоровым маленьким ребёнком, пришедшим на прививку, школьника с грипом. Реформа увеличила кучность больных, появились записи на очередь на приём к врачу, чтобы лечь на стационар. Нехватка в аптеках льготных лекарств, поборы с людей за вызов скорую на дом, есть смертельные случаи и многое, многое другое. (Подробнее об этом будет в обращении к Народным депутатам Украины, к Президенту Украины). В связи с многочисленными обращениями людей и лидеров общественных организаций Днепропетровской области, решено после 12 апреля с.г. провести мирую акцию у зданий Днепропетровской обладминистрации и облсовета с требованием свернуть Пилотный проект «Реформирование системы охраны здоровья в Днепропетровской области» или провести Всенародный референдум в этой области.

  С уважением, С. Шубников

Продолженте борьбы о сворачивании мед. реформы

  • 08.04.12, 09:26

       Областная организация «МИР» информирует о проведении собрания 09.04.2012г. в г.Павлограде Днепропетровской области в ДК творчества «им. Гагарина» (ул. Полтавская, 95) в 9 час. утра по вопросам: осовременивание Фодом социального страхования от несчатных случев на производстве ежемесячых страховых выплат потерпевшим и выполнение резолюции о сворачивании Пилотного проекта о реформировании системы охраны здоровья в Днепропетровской области. На собрании примут участие светила медицины нашей области и города Павлограда с целью переубедить нас в необходимости данной реформы. Они (светила медицины) думают, что делают хорошее людям, а на самом деле служат дьяволу.

        С уважением ко всем, Сергей Шубников

Как наживаются за счёт народа

  • 08.04.12, 02:37

ДЕПУТАТ

   БОГДАНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ  РАДИ

                   ПАВЛОГРАДСЬКОГО  РАЙОНУ  ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ 

27.03.2012р.№212-3/12                                            ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ

                                                                                В. ЯНУКОВИЧУ

                                                                                ГОЛОВІ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

                                                                                В.ЛИТВИНУ

                                                                                ПРЕМ’ЄР – МІНІСТРУ  УКРАЇНИ

                                                                                М. АЗАРОВУ 

                                                                                ГЕНЕРАЛЬНА ПРОКУРАТУРА УКРАЇНИ

                                                                                ГУБЕРНАТОРУ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ                                                                                   ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ                                                                                 О. ВІЛКУЛ

«Відкрите  звернення»

                                                         ДЕПУТАТСЬКЕ  ЗВЕРННЯ                                                                         С К А Р Г А              про бездію та змову державними посадовими осібами в частині збільшення у         паспорті протяжності маршруту і безпідставного підвищення перевізником Павлоградським ЧПФ-КАІ-Центром тариф на автоперевезення пасажирів приміської місцевості, згідно         розпорядження облдержадміністрації Від 21.10.2011р. №Р-748/0/3-11.         На численні звернення, скарги, обурення мешканців села Богданівка Павлоградського району Дніпропетровської області (населення перевищцє 5 тис.чол.) щодо безпідставного підвищення  Павлоградським ЧПФ – КАІ – ЦЕНТРом протяжності маршруту, посадові особи облдержадміністрації Дніпропетровської області, облдержадміністрації Павлоградського району, Богданівської сільської ради та обласна прокуратура бездіють.Їх відповіді свідчать про їх змову.        На підставі розпорядження Дніпропетровської обласної державної адміністрації від 21.10.2011р. №Р-748/0/3-11 «Тарифи перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Дніпропетровської області», перевізник Павлоградського ЧПФ – КАІ - ЦЕНТРу підробив паспорт приміського автобусного маршруту загального користування маршруту «Автовокзал» м.Тернівка – «Сад» с. Богданівка з фактичної протяжності 9 км. 200 м. і зворозньо - 7 км 600 м. на завищену протяжність 15 км. 100 м. (Акти перевірок додаються). Відповідно чому ним збільшена оплата проїзду протяжності маршруту «Автовокзал» м. Тернівка – «Сад» с. Богданівка, збільшив тариф проїзду з 1.80 грн. (без ПДВ) до 4.50 грн. «з ПДВ». Виїздною комісією від 27.02.2012р. №17-д у складі представників облдержадміністрації,інспектора ДАІ, перевізника та голови Богданівської сільради Садового І.І. встановлено дійсно завищениу перевізником протяжність маршруту до 15.1 км. Але за змовою комісії дана згода перевізнику збільшити протяжність маршруту до 11.5 км.         Тим самим маршрут починається від «шахтарської центральної зупинки» міста Тернівка замість «Автовокзал», що збільшує його на 1кілометр і продовжується за зупинку «Сад»,  що вдруге збільшує маршрут ще на 1.5 км. Незаконно збільшена відстань дає право перевізнику знизити тариф до трьох гривень (без ПДВ), На теперішній час не покараний перевізник Павлоградський ЧПФ – КАІ –ЦЕНТР продовжує стягувати з пасажирів незаконну суму 4 грн. 50 коп.навмисно завдаючи громадянам збитки у корисних інтересах.           На чисельні мої звернення бездіють державні посадовці органів виконавчої влади: -       Прокуратура Дніпропетровської області (відповідь старшого прокурора відділу з питань розгляду листів та прийому громадян Ю.О.Кириліна від 16.02.2012р. №19) - не зрозуміло, чому саме цей відділ не застосував прокурорське реагування і не притягнув до відповідальності винних: перевізника і  облдержадміністрацію? -      Дніпропетровська обласна державна Адміністрація (відповідь виконуючого обов’язки начальника управління транспорту, зв’язку та дорожнього будівництва В.С. Юрченко від 06.03.2012р. №06-720/0/110-12) під контролем Губернатора області Б.Вілкул. -    Павлоградська районна державна Адміністрація (відповідь голови райдержадміністрації М. Дуднік від 25.01.2012р. №0252/4/19-12). -     Богданівська сільська рада Павлоградського р-ну, Дніпропетровської області (відповідь сільського голови Садового І.І. від 20.03.2012р. №122/12-16).          На підставі наведеного, від імені громадян села Богданівка Павлоградського району, Дніпропетровської області прошу вжити відповідні заходи:         1. Зареєструвати фактичну протяжність маршруту «Автовокзал» м. Тернівка – «Сад» у паспорті за участю депутата Богдпнівської сільради С. Шубнікова у новоствореній Комісії.         2. Зменшити тариф проїзду населенню за маршрутом «Автовокзал» м.Тернівка – «Сад» с. Богданіва відповідно до фактів у актах перевірок ініціативної групи.         3. Вжити адміністративні заходи до перевізника Павлоградського ЧПФ – КАІ – ЦЕНТРу, до винних посадових осіб державних місцевих органів виконавчої влади за бездію

і змову у вирішенні даного питання, та ініціювати звернення до Генеральної прокуратури України для вжиття прокурорського реагування і вирішити питання усудовому порядку до винних посадових осіб.

З повагою, Депутат Богданівської сільської ради

Павлоградського р-ну, Дніпропетровської обл. 

С. ШУБНІКОВ

О сговоре чиновников против народа

  • 06.04.12, 21:20

ДЕПУТАТ 

                                           БОГДАНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ  РАДИ                    ПАВЛОГРАДСЬКОГО РАЙОНУ  ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ                                           с. Богданівна , пров. Самарський, 4/3;  р-н  Павлоградський,  обл. Дніпропетровська 27.03.2012р. №212-3/12                                            ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ                                                                                        В. ЯНУКОВИЧУ                                                                                  ГОЛОВІ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ                                                                                  В. ЛИТВИНУ                                                                                  ПРЕМ’ЄР – МІНІСТРУ  УКРАЇНИ                                                                                  М. АЗАРОВУ                                                                                   ГЕНЕРАЛЬНА ПРОКУРАТУРА УКРАЇНИ                                                                                  ГУБЕРНАТОРУ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ                                                                                ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ                                                                                О. ВІЛКУЛ «Відкрите  звернення»

ДЕПУТАТСЬКЕ  ЗВЕРНЕННЯ

                                                                С К А Р Г А

           про бездію та змову державних посадових осіб в частині збільшення протяжності             маршруту і безпідставного підвищення перевізником Павлоградським ЧПФ-КАІ-Центр          тарифу на автоперевезення пасажирів приміської місцевості згідно розпорядження                                 облдержадміністрації Від 21.10.2011р. №Р-748/0/3-11

         На чисельні звернення, скарги, обурення мешканців села Богданівка Павлоградського району Дніпропетровської області (населення перевищує 5 тис.чол.) щодо безпідставного підвищення  Павлоградським ЧПФ – КАІ – ЦЕНТРом Дніпропетровської області протяжності маршруту до 15 км. 100 м. (в один бік) замість фактично вимірюваної протяжності маршруту від автостанції м.Тернівка до кінцевої зупинки «Сад» с. Богданівна 9 км. 200 м. і у зворотному напрямку 7 км 600 м.і безпідставного підвищення тарифів на проїзд пасажирів і багажу автобусами до вартості 4 грн. 50 коп. окремо в обидва кінця замість 1 грн. 80 коп. - посадові особи облдержадміністрації Дніпропетровської області, облдержадміністрації Павлоградського району, Богданівської сільської ради та обласна прокуратура бездіють. Їх відповіді  можна вважати про їх змову.  На підставі розпорядження Дніпропетровської обласної державної адміністрації від 21.10.2011р. №Р-748/0/3-11 «Тарифи перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Дніпропетровської області», перевізник Павлоградського ЧПФ – КАІ – ЦЕНТРу підробив паспорт приміського автобусного маршруту загального користування по фактичному маршруту «Автовокзал» м.Тернівка – «Сад» с. Богданівка з фактичної протяжності 9 км. 200 м. і зворотньо - 7 км 600 м. на завищену протяжність 15 км. 100 м. (Акти перевірки додаються). Відповідно перевізник збільшив оплату проїзду протяжності маршруту «Автовокзал» м. Тернівка – «Сад» с. Богданівка, збільшив тариф проїзду з 1.80 грн. (без ПДВ) до 4.50 грн. «з ПДВ».

      Виїздною комісією Держобладміністрації від 27.02.2012р. №17-д (без участі депутата місцевої ради Шубнікова С.М., але за участю голови Богданівської сільради Садового І.І.) встановлено дійсно завищениу перевізником протяжність маршруту 15.1 км. Але за згодою комісії ніби то протяжність маршруту складає 11.5 км., а не фактична протяжність маршруту по актам  депутата Шубнікова С.М. «Автовокзал» м.Тернівка – «Сад» с. Богданівка 9 км. 200 м. і зворозньо - 7 км 600 м. Облдержадміністрацією надано згоду перевізнику Павлоградському ЧПФ – КАІ – ЦЕНТРу  привести паспорт приміського автобусного маршруту загального користування «Автовокзал» м.Тернівка – «Сад» с. Богданівка до збільшеної протяжності - 11.5 км.Тим самим маршрут починається від «шахтарської центральної зупинки» міста Тернівка замість «Автовокзал», що збільшує його на 1 кілометр  і продовжується замість кінцевої зупинки «Сад»ще на 500 метрів. Це дає право перевізнику підвищити тарифи до трьох гривень (безПДВ), що є змовою представників державної комісії, створеної губернатором Дніпропетровської облдержадміністрації Б. Вілкул 27.02.2012 р. №17-д.

      На теперішній час не покараний перевізник Павлоградський ЧПФ – КАІ –ЦЕНТР продовжує стягувати з міжміських пасажирів незаконну суму 4 грн. 50 коп. навмисно завдаючи громадянам збитки у корисних інтересах.

      На численні мої звернення без діють державні посадовці центральних органів виконавчої влади: -      Прокуратура Дніпропетровської області (відповідь старшого прокурора відділу з питань розгляду листів та прийому громадян Ю.О.Кириліна від 16.02.2012р. №19) - не зрозуміло, чому саме цей відділ не застосував прокурорське реагування до перевізника і до облдержадміністрації? -       Дніпропетровська обласна державна Адміністрація (відповідь виконуючого обов’язки начальника управління транспорту, зв’язку та дорожнього будівництва В.С. Юрченко від 06.03.2012р. №06-720/0/110-12) під контролем Губернатора області Б.Вілкул. -       Павлоградська районна державна Адміністрація (відповідь голови райдержадміністрації М. Дуднік від 25.01.2012р. №0252/4/19-12). -       Богданівська сільська рада Павлоградського р-ну, Дніпропетровської області (відповідь сільського голови Садового І.І. від 20.03.2012р. №122/12-16).         На підставі наведеного, від імені громадян села Богданівка Павлоградського району, Дніпропетровської області прошу вжити заходи щодо встановлення фактичної протяжності маршруту «Автовокзал» м.Тернівка – «Сад» за участю у новоствореної Комісії-С. Шубнікова, зменшити тариф проїзду за маршрутом «Автовокзал» м.Тернівка – «Сад» с. Богданіва відповідно до нормативно – правових актів. Вжити адміністративні заходи до перевізника Павлоградського ЧПФ – КАІ – ЦЕНТРу, до винних посадових осіб державних місцевих органів виконавчої влади за без дію і змову у вирішенні даного питання, та ініціювати звернення до Генеральної прокуратури України для вжиття прокурорського реагування і вирішити питання у судовому порядку до винних посадових осіб.

З повагою, депутат Богданівської сільської ради

Павлоградського р-ну, Дніпропетровської обл.

С.М. Шубніков

Сводка "МИР" об отмене реформы здравоохранения

     12 марта 2012 года собранием ООИТПСРППДО «МИР» принята Резолюция об отмене реформирования системы охраны здоровья в Днепропетровской области. Резолюция направлена во все центральные и местные органы исполнительной власти.      14 марта 2012 года состоялось совещание представителей ООИТСРППДО «МИР» и Павлоградского горисполкома с представителями здравоохранения Днепропетровского областного Совета по вопросу обсуждения Резолюции и предоставления соответствующих документов по реформированию системы охраны здоровья в Днепропетровской области. Согласно протокола следующее заседание намечено провести в первой декаде апреля месяца с.г. совместно со всеми представителями общественных организаций Днепропетровской области. Стороны не нашли взаимопонимания свёртывания данной реформы.      21 марта 2012 года в горбольнице №4 города Павлограда состоялась встреча ООИТПСРППДО «МИР» с начальником Главного управления охраны здоровья в Днепропетровской области Павловым В.А. и ведущими врачами Днепропетровской области по вопросам здравоохранения Павлоградского региона, поднятые в Протоколе №14 от 12.03.2012г. собрания ООИТСРППДО «МИР».Намеченный рейд по больницам города Павлограда и Павлоградского района не состоялся. На встрече не пришли к общему мнению реформирования системы охраны здоровья в Павлоградском районе, в частности: объединения детского, взрослого и кожвендиспансерного отделения в одном здании поликлиники, реорганизация (в связи с этим высвобождение) медицинских учреждений, сокращение медицинских ставок и кадров, сокращение койко–мест для больных, сокращение операционных и реанимационных отделений по городам, по районам, по области и организация единой центральной больницы, согласно уровням медучреждений. В связи с чем возникают неудобства для пациентов, детей и не защищённых слоёв населения: преодолевать большие расстояния для обращения в центральную поликлинику, больницу и так далее. Создаётся впечатление, что решение возникших проблем по Реформе, руководство областного здравоохранения хочет акцентировать на местном уровне.      Намеченное заседание на 29 марта 2012 года в 16.30 час. в Павлоградском горисполкоме не состоялось в виду неявки большинства представителей организаций по вопросу общественных слушаний реформы здравоохранения. В связи с этим был поднят присутствующими вопрос об исключении из Совета Организацию, представитель которой не явился на заседание три и более раза в силу действующего законодательства. Предложение ООИТПСРППДО «МИР» об официальном письменном уведомлении Организацию о её исключении из Совета в случае дальнейших неявок было отклонено. Председатель Совета не принял никаких усилий по защите прав Организаций, подлежащих исключению за неявку. Создаётся впечатление, что деятельность и работа Совета общественных Организаций находится под постоянным контролем местного горсовета. Напрашивается вывод, что реформирование системы охраны здоровья в г. Павлограде проводится не в интересах населения.      11 апреля 2012 года в Павлоградском горисполкоме состоится заседание представителей общественных организаций г. Павлограда по вопросу общественных слушаний реформирования системы охраны здоровья в регионе Западного Донбасса. Согласно Резолюции от 12.03.2012г. №203-2/12 Областной общественной организацией инвалидов труда, потерпевших и семей работников погибших на производстве Днепропетровской области «МИР» установлена дата 12 апреля 2012 года для областной государственной администрации и областного Совета Днепропетровской области, чтобы свернуть внедрение Пилотного проекта – программу «Реформирование системы охраны здоровья в Днепропетровской области», иначе Организация «МИР» совместно с другими общественными Организациями вынуждена будет провести массовую акцию в г.Днепропетровске.

     В третьей декаде апреля 2012 года намечено заседание общественных организаций г. Павлограда с начальником Главного управления охраны здоровья в Днепропетровской области Павловым В.А. и ведущими врачами Днепропетровской области по вопросам здравоохранения Павлоградского региона.

     Областная общественная организация инвалидов труда, потерпевших и семей работников погибших на производстве Днепропетровской области «МИР» имеет твёрдую позицию о необходимости свернуть Пилотный проект «Реформирование системы охраны здоровья в Днепропетровской области».      Организация "МИР" дорожит своей независимостью, честью и достоинством, по-этому не вступает ни в какие партии. В интересах своей открытой деятельности и в интересах народа Организация "МИР" может сотрудничать с общественными Организациями. Организация "МИР" категорически против, чтобы её использовали другие Общественные Организации, партии в своих корыстных интересах, в интересах предвыборной программы.      С уважением, Сергей Шубников

Сводка работы Организации "МИР" с Правительством

  • 05.04.12, 20:54

     Відповідно до вимог лідерів Координаційної Ради шахтарів–інвалідів України і Всеукраїнських громадських організацій шахтарів–інвалідів України:

Здійснити Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві перерахунок сум щомісячних страхових виплат потерпілим (членам їх сімей) з правом на них на кофіцієнт зростання середньої (номінальної) заробітної плати штатного працівника по Україні, починаючи з 1 березня 2012 року щорічно, відповідно до частини другої статті 29 Закону України від 23.09.1999р. №1105-ХІVвр.
Здійснити осучаснення сум щомісячних страхових виплат потерпілим (членам їх сімей) з правом на них з врахуванням поетапного періоду перерахунку березень 2002 рік по березень 2011 рік включно на коефіцієнти зростання середньої (номінальної) заробітної плати штатного працівника включно наростаючим підсумком, але виплати почати проводити з 1 березня 2012 року щорічно.
Закласти до бюджету Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві на 2012 рік видатки на відповідні суми щомісячних страхових виплат потерпілим (членам їх сімей) з правом на них і з відповідними змінами у нормативно–правових актах.
     Організацією "МИР" разом з іншими Всеукраїнськими громадськими організаціями шахтарів-інвалідів проведено: наради, зустрічі, акції з Центральними органами виконавчої влади України, з Міністерствами України, з виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування від нещасних випадків (далі - Фонд), з правлінням цього Фонду, з Народними депутатами України, з кореспондентами ЗМІ і ТV.      17.03.2011р. у Кабінеті Міністрів України під головуванням С. Тігіпко відбулося перше засідання разом з народними депутатами В. Турмановим і М. Волинцом з лідерами Координаційної Ради шахтарів–інвалідів України і Всеукраїнських громадських організацій шахтарів–інвалідів України.      23.03.2011р. За дорученням Кабінету Міністрів України №14879-10/1-11 створені Робочі групи №1, №2, №3 для опрацювання найпроблемніших питань Всеукраїнських громадських Організацій шахтарів–інвалідів України, Координаційної Ради шахтарських–інвалідських та ветеранських організацій України.      Висновок роботи: громадські організації шахтарів–інвалідів України не знайшли порозуміння з представниками мінсоцполітики і дирекцією Фонду.      За цей період проведена робота Робочих груп:           №1 – з питання перерахунку Фондом щомісячних страхових виплат;           №2 – з питання удосконалення Гірничого Закону України;           №3 – з питання осучаснення пенсій та скасування медичної реформи.      Сторони порозуміння не знайшли.      21.10.2011р. у будинку Міністерства соціальної політики України під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра соціальної політики України С. Тігіпко відбулася зустріч з Народним депутатом України М. Волинцем і з лідерами Координаційної Ради шахтарів–інвалідів України і Всеукраїнських громадських організацій шахтарів–інвалідів України з приводу знайдення шляхів для вирішення наведених питань. Громадськими організаціями шахтарів–інвалідів України запропоновано: знищити дискримінацію серед інвалідів праці, провести осучаснення сум щомісячних страхових виплат потерпілим (членам їх сімей) з правом на них, але виплату перерахованих сум почати з березня 2012 року. З ціллю знайдення компромісу з державою, з Фондом, Організації не матимуть претензій щодо виплати потерпілим (членам їх сімей) недорахованої суми (3.9 млрд. грн.) щомісячної страхової виплати за період 2002- 2007 р.р. Работа Робочих груп №2 і №3 тимчасово призупинена до вирішення вимог Робочої групи №1.      Запланована на 01.11.2011р. зустріч з С. Тігіпко не відбулася. Проведена нарада у приміщенні дирекції Фонду під головуванням Заступника міністра мінсоцполітики України В. Коломийця за участю керівного складу Виконавчої Дирекції Фонду. Даржавна сторона і керівництво Фонду тягнуть час у роботі Робочої групи №1, не вирішуються питання щодо розгляду вимог, не надаються відповідні документи за обіцянкою С. Тігіпко. Сторони порозуміння не знайшли.      28 і 29 жовтня 2011р. біля будинку Кабінету Міністрів України проведена акція з ціллю вирішення вимог шахтарів–інвалідів України за підтримкою Народного депутата України М. Волинця.      29.11.2011р. у приміщенні Кабінету Міністрів України під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра соціальної політики України С. Тігіпко відбулася зустріч з дирекцією Фонду і з лідерами Координаційної Ради шахтарів–інвалідів України і Всеукраїнських громадських організацій шахтарів–інвалідів України. Узгоджена пропозиція осучаснення щомісячних страхових виплат і підтримана пропозиція брати участь у засіданнях Правління Фонду лідерів Всеукраїнських громадських організацій шахтарів–інвалідів України (по два чоловіка від організації) без права голосу. Узгоджена пропозиція перерахунку щомісячних страхових виплат потерпілим (членам їх сімей) на коефіцієнти середньої (номінальної) заробітної плати штатного працівника з 1 березня 2012 року.      30.11.2011р. лідери громадських організацій шахтарів–інвалідів України виступали з найпроблемнішими вищенаведеними питаннями на засіданні правління Фонду. Правління вирішило створити Робочу групу по два чоловіка від кожної представницької сторони у тому разі і від Всеукраїнських громадських організацій шахтарів–інвалідів України для вирішення вимог шахтарів-інвалідів.      За цей період проведена робота Робочою групою №1.      Сторони порозуміння не знайшли.      22.02.2012р. за допомогою Народного депутата України М. Волинця у приміщенні Міністерства соціальної політики України під головуванням В. Коломійця відбулася зустріч керівного складу другого ступеня мінсоцполітики, представників виконавчої дирекції Фонду разом з лідерами Координаційної Ради шахтарів–інвалідів України і Всеукраїнських громадських організацій шахтарів–інвалідів України. Вирішення найактуальнішого питання інвалідів праці щодо осучаснення сум щомісячних страхових виплат для зменшення дискримінації серед інвалідів з врахуванням перерахунків періоду 2002 – 2007р.р. і з 2012 року на коефіцієнти середньої (номінальної) заробітної плати гальмується керівниками Виконавчої дирекції Фонду та державними службовцями мінсоцполітики України і стало під загрозу сриву.      На вимогу лідерів Координаційної Ради шахтарів–інвалідів України і Всеукраїнських громадських організацій шахтарів–інвалідів України про зустріч з Віце-прем’єр-міністром України – Міністром соціальної політики України С. Тігіпко відмовлено. Було дано розпорядження не пропускати до приміщення Міністерства соціальної політики ЗМІ і ТV. У зв’язку з цим виникла сутичка шахтарів–інвалідів з охоронцями мінсоцполітики. За допомогою шахтарів-інвалідів і Народного Депутата М. Волинця до приміщення мінсоцполітики увійшли кореспонденти засобів масової інформації: телеканал «ТV-5», газети «Аспект» КВПУ м.Київ, телеканал «СТБ», телеканал «НТН», телеканал «Інтер», телеканал «Новий», телеканал «Інтернет», телеканал «ISTV», телеканал «1+1», телеканал «ТVI» та інші ЗМІ. В подальшому відбулася запланована зустріч з Віце-прем’єр-міністром України – Міністром соціальної політики України С. Тігіпко, який запевнив лідерів громадських організацій і ЗМІ про вирішення наведених вимог в частині розрахунку Робочою групою необхідної суми для перерахунку щомісячних страхових виплат на коефіцієнти середньої (номмінальної) зарплати штатного прцівника з 2012 року, осучаснення їх з врахуванням періоду перерахунку 2002р.- 2007р. і винайдення необхідної суми з бюджету Фонду для вирішення цього питання і надання права участі Всеукраїнських громадських організацій у засіданнях правління Фонду ССНВВПЗ України.      Далі буде.      З повагою, Сергій Шубніков

Соло против инвалидов труда

     За поддержкой С. Тигипко было решено: Всеукраинским общественным организациям шахтеров–инвалидов обратиться к нему и к правлению Фонда социального страхования от несчастных случаев на производстве о присутствии их представителей на заседаниях Правления без права голоса. В действительности ни одна из представительских сторон (работодатели, государство, профсоюзы) не имеют законного права и не хотят отстаивать права и законные интересы инвалидов труда, уволенных с работы по состоянию здоровья, как отработанный материал.

     На заседании Правления Фонда ССНСППЗУ 20.12.2012 года было отказано представителям шахтёров-инвалидов присутствовать на его заседаниях. Итог – представительская сторона профсоюзов должна ходатайствовать перед Правлением о намерениях шахтёров–инвалидов присутствовать по определенному вопросу повестки дня, к которым он никакого отношения не имеет. Понятно, чувствуется влияние С. Несторова  - зам. дир. исполнительной дирекции Фонда ССНСППЗУ с целью пресечь утечку информации о заседаниях правления и деятельности Фонда. Например о финансовых нарушениях, выявленных Главным КРУ Украины, о цели приобретения Фондом земель, автомашин, санатория «Здравница» и многое другое, что бесконтрольно со стороны государства и Правления и что является нецелевым использованием средств.

     По ходатайству лидеров Всеукраинских организаций шахтеров-инвалидов о рассмотрении вопроса осовременивания (перерасчета) сумм ежемесячных страховых выплат потерпевшим (членам их семей) на коэффициенты номинальной заработной платы штатного работника за период 2002 – 2007 года с соответствующим изменением в Базовом Законе, председателем Правления Б. Райковым на прошлом заседании Правления (30.11.2011г.) было предложено создать от каждой представительской стороны совместно с шахтёрами-инвалидами Комиссию для определения возможности решения данного вопроса.

     На заседании Правления 20.12.2011г. был утверждён состав Комиссии, но с подачи С. Несторова представители от общественных организаций в него не вошли и без согласия шахтеров–инвалидов  изменена цель работы Комиссии: о перерасчете ежемесячных страховых выплат с 01 января 2012 года на коэффициент номинальной заработной платы и выплата единовременного пособия инвалидам І, ІІ, ІІІ группы под видом осовременивания страховых выплат. По которым уже есть решения, готовятся изменения в законодательство и проводятся выплаты. По объявлению председателя Райкова Б.С. по окончанию заседания Правления членам Комиссии остаться и обговорить с лидерами Всеукраинских организаций шахтёров-инвалидов вопросы, по которым работать Комиссии. По окончанию работы Правления председатель Комиссии С. Нестеров тайно распускает членов Комиссии и старается убедить шахтеров-инвалидов, что их требование сейчас не актуально, а ему необходимо протолкнуть свои идеи.

     Интересен один факт. С. Нестеров в лице исполнительной дирекции Фонда ССНСППЗУ обязан исполнять функции исполнителя, но выполняя соло, всё и всех контролирует, навязывает своё мнение, шантажирует, добивается реалити своей цели, участвует во всех встречах, переговорах (Министерства, КМУ, комиссии, Рабочие группы и т.д.), в то же время минимизирует доступность информации о деятельности Фонда ССНСППЗУ и его Правления..

     Необходимо учитывать, что потерпевшие до июля 2007 года не требуют от Фонда ССНСППЗУ вернуть доплату к страховым выплатам (3.9 млрд. грн.), а обращаются с вопросом осовременивания ежемесячных страховых выплат в пределах дополнительных расходов (200 млн. грн./год), что посильно Фонду при годовых доходах более 6 млрд. грн. Если взять за основу, что С. Нестеров финансирует партию «РЕГИОНОВ», то становится понятным почему С. Нестеров - первая скрипка.  Ему безнаказанно проходят все финансовые нарушения для Фонда. Нестеров С. участвует везде для достижения своей цели и умышленно создаёт падовые ситуации для шахтёров-инвалидов в реализации их требований. Не смотря на это Всеукраинские общественные организации шахтёров-инвалидов Украины объединяются для дальнейших действий.

Психологическая война правительства с шахтёрами-инвалидами (2)

     В пятницу, 16 декабря 2011 года состоялась встреча в Кабинете Министров Украины С. Тигипко с членами Рабочей группы в составе: В. Матвейчук – финансовый советник С. Тигипко; С. Нестеров – зам. дир. исполнительной дирекции Фонда социального страхования от несчастных случаев на производстве; лидеры общественных организаций шахтеров-инвалидов Украины.

     На заседании окончательно решены вопросы: по отмене Фондом ССНСППЗУ взысканий в судебном порядке от потерпевших сумм ежемесячных страховых выплат, пересчитанных на коэффициенты средней (номинальной) заработной платы и выплаченных им по решению суда второй инстанции, но отменённые по решению ВСУ в нарушение разумных сроков рассмотрения дела. Решён вопрос присутствия представителей от Всеукраинских Организаций шахтёров-инвалидов на заседаниях правления Фонда ССНСППЗУ. Решен вопрос о дальнейших перерасчётах и выплатах с 01 января 2012 года ежемесячных страховых выплат на коэффициенты номинальной заработной платы работника, занятого полный рабочий день.

     Самый актуальный вопрос инвалидов труда о осовременивании сумм ежемесячных страховых выплат для ликвидации дискриминации среди потерпевших на производстве прошлых лет (2002–2007 года) в сравнении с нынешними остался в стадии рассмотрения Рабочей группы.

     У шахтеров-инвалидов Украины есть мнение, что Правительство умышленно затягивает время, чтобы дополнительные суммы выплат не вошли в Бюджет 2012 года, скрывается от членов Рабочей группы статистическая и финансовая информация по деятельности Фонда, применяется психологическое давление на лидеров шахтеров-инвалидов с целью повторения сценария акции Петрова и Барудия 2008 года – хлопнуть дверью и уйти.

     По данному вопросу на заседании решили: провести перерасчет сумм ежемесячных страховых выплат на коэффициенты номинальной заработной платы… потерпевшим за период с марта 2002 года до 1 июля 2007 года включительно, с дальнейшими перерасчётами им согласно законодательства до января 2012 года, но выплату начисленных сумм потерпевшим с правом на них начать производить с января или марта 2012 года. Возможен вариант поэтапных перерасчётов и выплат на основании договора (протокола). Рабочей группе в течении недели – 10 дней проработать расчеты и в январе 2012 года подвести черту с Тигипко С.Л. в КМУ.

     При позитивном решении данного вопроса будут выполнены государством Украины требования статей 6, 13 Европейской Конвенции по защите прав человека от 04.11.1950 года, выполнены условия «Программы займа МВФ» (Обязательство Правительства перед Международным Валютным Фондом), а также будет соблюдены положения Конвенции по защите прав инвалидов в Украине.