хочу сюди!
 

Катерина

42 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Диктат правительства или мнение народа

  • 10.04.12, 20:09

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ  ІНВАЛІДІВ ПРАЦІ, ПОТЕРПІЛИХ ТА СІМЕЙ РОБІТНИКІВ ЗАГИБЛИХ НА ВИРОБНИЦТВІ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ «МИР»

11.04.2012 року №211-3/12            ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ                              Комітет з питань соціальної політики і праці                                        Народним Депутатам України «Відкрите  звернення"                                             М. ВОЛИНЕЦЬ                                                                               О. ЛЯШКО                                                           Шановні  Добродії !                                                          З А Я В А         За дорученням мешканців Дніпропетровської області звертаємось до Вас про ініціювання питання згорнути дію і внести зміни до Закону України від 7

    липня 2011 року №3612-VІ «Про порядок проведення реформування системи охорони здоров’я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві» про виключення Дніпропетровської області з цього Закону. Розробити та прийняти новий законопроект про скасування наведеного Закону України на підставі чисельних порушень прав людини, санітарної гігієни та погіршення практики медичної допомоги. Провести референдум серед населення наведених областей.

    За наслідком перепрофілювання медичних закладів і втілення первинної, вторинної, третинної медичної допомоги з’явилися черги пацієнтів на прийом до лікаря та на стаціонарне лікування. Сімейні лікарі не підготовлені, як фахівці, нема відповідного медичного обладнання та умов для прийому пацієнтів. Лікарю нефахівцю первинної або вторинної медичної допомоги неможливо надати кваліфіковану медичну допомогу або консультацію пацієнту. Завдано додаткові незручності сільському населенню: добиратися до міста у центральну лікарню(поліклініку), чекати велику чергу на прийом до лікаря і їхати додому ввечері,що породжує корупцію. У порушення санітарно-гігієнічних норм з’єдналися чергипацієнтів на прийом до лікаря в одному будинку поліклінік і лікарень: вагітнажінка, дитина з вітряною віспою, баба з сверблячкою, чоловік з туберкульозом або зі шкіряними захворюваннями, мати зі здоровою маленькою дитиною, яка прийшла на щеплення, школяр з грипом та інші. Ліквідовані усі жіночі консультаційні пункти. Вагітна жінка у загальній черзі до лікаря гінеколога ітерапевта. Перепрофільована та скорочено медичний персонал єдиної на Україні геріатричної поліклініки.  Взагалі по Дніпропетровській області скорочено більш чотирьох тисяч ліжко-місць для хворих. Руйнується система медичної педіатрії на підставі, що «сімейний лікар» замість педіатра, який був постійно у кабінеті, у другій половині дня не може прийняти хвору дитину, тому що відвідує пацієнтів за адресами на дому, ходячи пішки, так як для нього немає транспорту.

    Збільшується кількість нещеплених, зменшено та зкорочено маніпуляційні кабінети, лабораторії, реанімаційні та кардіологічні відділення, операційні та палати інтенсивної терапії.  Залишено поза увагою наявність у медичних закладах окремих туалетів для дітей, інвалідів, чоловіків і жінок, ванни та гігієнічні кімнати.

   З Державного Бюджету України на 2012 рік до Дніпропетровської області не надійшли цільові гроші:

-     54 млн. грн. на автотранспорт швидкої допомоги;

-    15.5 млн. грн. на медичні препарати;

-     З 99% практикуючих лікарів – наявність сімейних лікарів дорівнює до 20%; -     Нема грошей на придбання УЗІ, рентгенових апаратів, монографів та іншого медичного обладнання в амбулаторіях і поліклініках міст і приміських районах;  Перерпрофільовані пункти у бригади швидкої допомоги, які не мають можливості завчасно (15-20 хвилин) надати швидку допомогу у сільській місцевості і є випадки вимагання оплати виклику швидкої на дім. Ліків для потерпілих, які перебувають на обліку у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань нема в аптеках, з якими підписаний договір. Лікування хворих на профзахворювання і травмованих на виробництві розпреділено у  відділення профпатології і відділення травматології окремо, не враховуючи супутні захворювання.        На другому поверсі у ванній кімнаті Павлоградського протитуберкульозного  диспансеру складають трупи померлих людей. Для хворих немає необхідних ліків, належного медичного догляду, їжі. Хворі за час лікування становляться алкоголіками, наркоманами або самогубцями.       З ціллю зменшення напруження серед населення Дніпропетровської області громадяни та лідери громадських організацій звертаються до Вас з проханням вжити всіх заходів для згортання проекту «Реформування системи охорони здоров’я у Дніпропетровській області». Провести народний референдум у Дніпропетровській, Донецькій і Вінницькій областях. Призупинити і скасувати Закон України від 7 липня 2011 року №3612-VІ «Про порядок проведення реформування системи охорони здоров’я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві». Додаток на 30 аркушах з резолюцією, підписами, протоколами, анкетами.

За дорученням громадських організацій,

Голова громадської організації інвалідів Праці, потерпілих та сімей робітників Загиблих на виробництві Дніпропетровської

Області «МИР» С.М. Шубніков

Отсканированные документы находятся здесь.

1

Коментарі