хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

В'ячеслав Грозний: Хiба Луческу чи Рамос вивчили нашу мову?

Щоб захистити вiтчизняних фахiвцiв, В'ячеслав Грозний пропонує створити об'єднання футбольних тренерiв України.

Від початку сезону у чемпіонаті України з футболу в прем'єр-лізі звiльнено уже п'ятеро тренерів. Що цікаво, четверо із "вигнанцiв" -- українцi. Як запевнив кореспондента "Експресу" В'ячеслав Грозний, екс-наставник "Спартака", "Днiпра" й iнших команд, президенти наших клубiв не дають нашим тренерам такого великого кредиту довiри, який мають iноземнi фахiвцi.
-- Наших тренерiв треба захищати. Український футбол бореться з нашестям футболiстiв-легiонерiв, запроваджує лiмiт, забороняє судити матчi арбiтрам iз-за кордону, -- обурюється В'ячеслав Грозний. -- То чому не можна захистити український футбол вiд нашестя тренерiв-чужоземцiв?!

Ось у донецькому "Металурзi" встигли попрацювати 15 iноземцiв! Та чомусь ми не бачимо наших представникiв нi в Сербiї, нi в Румунiї, нi в Хорватiї... Нiде! Я вже не кажу про Захiдну Європу. Цi країни неохоче пускають на свiй ринок працi iноземцiв. Їхнiй аргумент -- чужоземцi не знають мови. Та хiба Луческу чи Рамос вивчили нашу мову?!

Один серб чи хорват працевлаштувався за кордоном i тягне за собою iншого. Вони переконують, що сербськi тренери -- найкращi. А ми в це вiримо. Насправдi ж українськi фахiвцi на голову сильнiшi за румунiв чи сербiв.
Ми до 2006 року не мали права працювати в Європi, бо нам не видавали ПРО-дипломiв УЕФА. А нинi iноземцi нас до себе не впускають, та ми чомусь охоче вiдчиняємо перед ними дверi.

-- Хто саме дає зелене свiтло iноземним тренерам? Президенти команд?
-- Нi, футбольнi агенти. Вони приїжджають до клубних менеджерiв, обiцяють їм певний фiнансовий зиск, аби тi погодили кандидатуру iноземця. Агент каже приблизно таке: "Я приводжу тренера, ми робимо селекцiю гравцiв, i ти заробляєш такi-то грошi". Звiсно, клубний менеджер погоджується. За спиною президента. Бо той володiє предметом
бiзнесу, але не зовсiм -- предметом футболу. Агентовi вигiдно привезти чужого спецiалiста, бо той без його допомоги не обiйдеться. Натомiсть нашим фахiвцям агенти не потрiбнi -- вони самi знають ринок.

-- Як можна захистити наш ринок вiд нашестя тренерiв-iноземцiв?

--Пропоную створити об'єднання футбольних тренерiв. На такий крок уже пiшли росiяни. Юридично зареєстрували цю структуру, вона входить до складу Росiйського футбольного союзу. До неї увiйшли i безробiтнi, й тi,хто нинi працює у клубах. Юрiй Сьомiн, до речi, також є членом об'єднання.

Тренери спокiйнi, що ця структура захищає їхнi права.Вона лобiює, аби зарплата "коуча" не була нижчою за заробiтки провiдних гравцiв команди. Адже саме тренер вiдповiдає за результат. Клуби знають, що не можна свавiльно поводитися з тренерами, бо тi мають мiцний захист. Якщо президент хоче в односторонньому порядку розiрвати угоду, об'єднання уже тут: "Одну секунду, перекажiть борг на такий-то рахунок..." В Українi, на жаль, тренери не захищенi.

-- Як можна створити попит на українських тренерiв за кордоном?

--Треба, щоб наша людина виграла певний трофей з українським клубом. Так, як це зробив Жозе Моурiньйо. Вiн пiдняв статус португальских фахiвцiв, вигравши Лiгу чемпiонiв iз "Порту". Та як нашi можуть щось виграти в
Європi, якщо їм не довiряють!
12

Коментарі

122.12.11, 04:16

Окупаційна влада ніколи не допустить щоб УКРАЇНЕЦЬ перебував на посаді ПЕРШОГО керівника. Не тільки в спорті, а у будь-якій галузі!

    222.12.11, 08:23

    не треба далеко йти, гляньте що сьомін зробив з Динамо К....

      анонім

      322.12.11, 13:01

      Если даже през заявил , что он поляк - чего ещё ждать от быдло-чурко-уродов ?

        422.12.11, 16:36Відповідь на 3 від анонім

        он идиот, тут без заявлений видно, так считает Европа и Россия

          522.12.11, 18:55Відповідь на 1 від Східняк

          Цілком згодна!

            622.12.11, 21:11

            крізь проблеми

              Гість: lyo Dnepr

              725.12.11, 01:48

              Украинский футбол, как и вся страна, сильно коррумпирован, поэтому трудно ждать чуда. После того, как угробили Кучеревского, я не верю в украинский футбол, а наблюдаю его агонию

                825.12.11, 19:18Відповідь на 7 від Гість: lyo Dnepr

                Украинский футбол, как и вся страна, сильно коррумпирован, поэтому трудно ждать чуда. После того, как угробили Кучеревского, я не верю в украинский футбол, а наблюдаю его агониюДарма. Успішна робота Мирона Маркевича в Харкові зробила для поширення поваги до української мови в столиці Слобожанщини більше, ніж 5 років телепромов Віктора Андрійовича...І сьогодні Металіст на чолі з україномовним тренером з Галичини , хай навіть з багатьма іноземцями у складі ( хоч бажано розвивати власні таланти ) є дійсно сильним конкурентом лідерам з іноземцями на чолі.

                  Гість: lyo Dnepr

                  925.12.11, 19:33Відповідь на 8 від Росомон

                  Я бы не преуменьшал в успехе долю Ярославского, который избавляет Металлист от многих проблем внутреннего чемпионата и позволяет Маркевичу сконцентрироваться только на тренировочном процессе. У Металлиста практически нет проблем с некачественным судейством игр ЧУ, потому что эти проблемы решает Ярославский. У Днепра судьи выбивают из команда за игру в среднем по три-четыре игрока, как правило ключевых игрока. Причем эти дисциплинарные санкции в абсолютном большинстве высосаны из пальца, т.е. заказные. В таких условиях очень тяжело работать тренеру. Команд в ЧУ, которые тесно работают с судьями, достаточно. Металлист в их числе.

                    1025.12.11, 20:39Відповідь на 9 від Гість: lyo Dnepr

                    Ну на те й менеджер, аби працювати Те, що це явище поширене - відомо. Просто Маркевич свій клас підтвердив ще й протягом недовгого перебування на посаді тренера збірної. А в міжнародних матчах Ярославському було проблемно *обробити*суддів.