Вони брешуть – ВОНА вмирає

Огляд новин за 10.01 Насправді це запитання суто риторичне, оскільки Олександр Валентинович відомий як винятково брехлива і цинічна істота. Однак оприлюднена ним новина про втрату Юлею свідомості взагалі не витримує навіть побіжної критики. Особисто у мене одразу ж виникло кілька цікавих запитань. Чому настільки тривожна інформація про стан здоров’я Тимошенко не була оприлюднена одразу ж, як тільки-но стався цей інцидент? Від 6 січня минуло чотири доби, і лише зараз Турчинов розродився жалісним стогоном із опери «Слоника замучили кляті москалі». Турчинов стверджує, що просто досі не знав про втрату свідомості Тимошенко 6 січня. Це надзвичайно дивно. Зазвичай же він демонструє непогану поінформованість, скажімо, навіть про таємні перемовини Януковича і Путіна тет-а-тет. А тут кілька днів був не в курсі. У те, що Юлю оточує більш непроникна інформаційна завіса, ніж Путіна – може повірити хіба що ідіот. Як могло статися так, що о 12.58 сайт «Батьківщини» публікує лист Юлі до Верховної Ради, але жодним словом не згадує про її поневіряння (про них Турчинов написав рівно о 17.00 на фейсбуку)? Тобто Юля написала статтю про газотранспортну систему, але не згадала про втрату свідомості? Як на мене, це або якась фантастика, або вона взагалі не спілкується з тріо Турчинов-Кожемякін-Власенко, або вона не писала того листа. У будь-якому з цих випадків Турчинов бреше. Чому Турчинов стверджує, що Юля приймала ліки від «гострого респіраторно захворювання» (внаслідок чого втратила свідомість), але до сьогоднішнього дня про це не було жодної інформації? Хоча 7 січня, наступного дня після втрати свідомості, її дочка Євгенія жодним словом про це не обмовилася (як і досі)? Женєчка бачилася з Юлею, оскільки передавала вітання від неї усім українцям. Також того дня з Юлею зустрічався і Власенко, однак чомусь тоді Юля йому не сказала, що падала без свідомості, а чекала наступної нагоди цілих чотири дні, якщо вірити Турчинову. Звідки взялися ліки від «гострого респіраторно захворювання», якщо 7 січня прес-секретар Юлі Марина Сорока казала, що Тимошенко вживає знеболювальне? Чому Тимошенко, яка відмовляється навіть здавати кров комісії Міністерства охорони здоров’я, несподівано почала вживати ліки від ГРВІ, отримані з рук тюремного лікаря (як каже Турчинов)? Цей епічний ппць можна продовжувати і далі, однак, як на мене, досить і цього. Беззаперечним і доведеним фактом можна вважати те, що Турчинов брехав, коли казав про втрату Юлею свідомості. Однак для самої Юлі важливішою є відповідь на інше запитання: чи бреше Турчинов з її добровільної згоди, а чи вигадує ці казки сам? Бо якщо вони вигадали це разом – Юлі нічого боятися. Але якщо сам Турчинов – їй, вочевидь, варто боятися не ліків від тюремного лікаря, а передачок від свого «найближчого друга».

Автор: Володимир Йадороб

Йадороб генійsmile

Якщо загнеться США – зникне Україна і Росія стане імперією

Американський журнал Foreign Policy опублікував статтю відомого політолога, екс-радника президента Картера з нацбезпеки Збігнєва Бжезінського, який зараз закінчує роботу над книгою, що має вийти у світ "Стратегічна концепція: Америка і криза глобальної могутності". На думку аналітика, занепад Сполучених Штатів загрожує негативними наслідками всьому світу.

"Невизначеність на міжнародній арені, загострення протиріч між глобальними суперниками і навіть відкритий хаос" - такі, на думку Бжезінського, будуть наслідки занепаду США. Восторжествують не мрії про демократію, а моделі "посиленої національної безпеки, засновані на різних гібридах авторитаризму, націоналізму і релігії".

Лідери світових держав "другого рангу" - в тому числі Індії, Японії, Росії та деякі європейські країни - вже обчислюють наслідки занепаду США. "Росія, мабуть, віддається мріям (і навіть зловтіхи) у зв’язку з невизначеними перспективами Америки. Вона майже напевно придивляється до незалежних держав - колишніх республік СРСР", - вважає автор.

Китай усвідомлює, що шлях до успіху - не різкий крах нинішнього світоустрою, а поступовий перерозподіл потужності. Але якщо виникне напористий китайський націоналізм, загостряться відносини з сусідами, і "Азія XXI століття стане схожою на Європу ХХ століття - кровожерливість, насильство", - пророкує Бжезінський.

Занепад США небезпечний і для низки слабких держав. Ослаблення США підірве партнерство з Мексикою: у Штатах посиляться націоналізм і страх за свою безпеку, а мексиканська сторона висуне територіальні претензії.

Ослабне контроль міжнародного співтовариства над морськими шляхами, космосом, кіберпростором і навколишнім середовищем - сферами, де поки що "перевагу і настирливість американської потужності наводять порядок там, де зазвичай відбувалися б конфлікти".

Автор закликає США або проводити в життя нову зовнішньополітичну стратегію, або готуватися до глобальних потрясінь.

Ослаблення глобального значення США загрожує регіональними конфліктами, застерігає в іншій статті на сторінках Foreign Policy Збігнєв Бжезінський. Він перераховує 8 країн, які програють від занепаду Америки:

1. Грузія стане вразлива перед "політичним залякуванням і військовою агресією" з боку Росії.
"Чим це загрожує: влада Росії над південним "коридором" нафтогазового постачання Європи, можливо посилить тиск на Європу, щоб вона змирилася з політичними цілями Москви; «ефект доміно» в Азербайджані", - говориться в статті.

2. Тайвань стане вразливішою перед натиском Китаю і підпаде під чарівність його економічних успіхів. Возз’єднання наблизиться, але на умовах, вигідних швидше Пекіну.
"Чим це загрожує: ризик серйозної конфронтації з Китаєм", - пише автор.

3. Південна Корея опиниться перед дилемою: змиритися з регіональним пануванням Китаю або зміцнити відносини з Японією.
"Чим це загрожує: небезпека для військово-економічної стабільності на Корейському півострові; криза довіри Японії і Південної Кореї до існуючих зобов’язаннь США".

4. Білорусь. "Помітний занепад Америки дасть Росії шанс без жодного ризику реабсорбірувати Білорусь", - вважає автор.
"Чим це загрожує: похитнеться безпека країн Балтії, особливо Латвії", - йдеться в статті.

5. Україна: у Європи ослабнуть бажання і можливості інтегрувати цю країну в західне співтовариство. "Чим це загрожує: відродженням імперських амбіцій Росії", - пише автор.

6. Афганістан вже загруз в розрусі. Якщо американські війська будуть виведені спішно, досить імовірний розпад Афганістану і суперництво сусідів за вплив.
"Чим це загрожує: відродження "Талібану"; індійсько-пакистанська "війна чужими руками": появи притулку для міжнародного тероризму", - сказано в статті.

7. Пакистан може переродитися в державу під управлінням військових, радикальна ісламістська держава, держава з комбінованим військово-ісламістським правлінням або в квазідержава без центральної влади.
"Чим це загрожує: польові командири з ядерною зброєю; прихід антизахідного уряду іранського типу, що володіє ядерною зброєю; регіональна нестабільність в Центральній Азії, причому насильство потенційно виплеснеться в Китай, Індію і Росію", - пророкує Бжезинський.

8. Ізраїль, а також "Великий Близький Схід" в цілому. Занепад Америки спровокує справжні "тектонічні зрушення", які підірвуть політичну стабільність.
"Чим це загрожує: пряма конфронтація Ізраїлю або США з Іраном; зростання ісламістського радикалізму й екстремізму; всесвітня нафтогазова криза; стануть вразливі союзники США в Перській затоці", - говориться в статті.
За матеріалами: Інопреса

Ар’єв обізвав усіх, кому сподобалася камера Юлі"контрацептивами"

Це стосується й декого з вас, любі читачі порносайтика! Дай боже всім українським зекам посидіти так, як Юля. Депутат від НУ-НС Володимир Ар’єв назвав тих, кому сподобалася камера екс-прем’єра Юлії Тимошенко в Качанівській колонії, "контрацептивами". Про це він написав у Facebook. "Пишу це для тих, хто базікає про круту камеру Тимошенко, і як їй там кльово і т.і. Перше - ПНХ з друзів і заблокуйте мене, щоб я вас, контрацептивів, не бачив більше", - написав депутат. При цьому він підкреслив, що клітка, навіть, якщо вона зроблена з золота, завжди залишиться кліткою. "Свободи немає, але вам, убогим, цього не наздогнати. А те, що в цю клітку закрили незаконно, свавільно і цинічно? Забули? Ну, так ясно. ПНХ з друзів!", - додав Ар’єв. Нагадаємо, в грудні минулого року в інтернеті з’явилося відео, на якому показано палату Тимошенко в медико-санітарній частині Лук’янівського СІЗО. Ар’єв також був обурений цим сюжетом, оскільки, з його слів, до переведення в санчастину вона перебувала в камері, в якій умови були далекі від ідеальних. Фото камери Тимошенко в Качанівській колонії з’явилися на сайті Пенітенціарної служби 3 січня. За запевненням самих тюремників, вона відповідає європейським нормам. Автор: Інфопорн

За матеріалами: Украньюс

Вітаю всіх хто св"яткує!

Сенсація! Вінницький даішник не взяв хабар!

  • 28.12.11, 01:06
А ви вірите в цю історію? Ну, взагалі, про даішника який три роки не брав хабар - і його не зачморили, як лоха, свої-таки?



31-річний Олександр Березюк працює в державтоінспекції з 2008 року. Три місяці тому його призначили начальником державтоінспекції Оратівського району Вінницької області. Хабар пропонували вперше.

"Сиджу в кабінеті, тут заходить чоловік. Невисокий такий, у кепці клітчатій. Так по діловому до мене. Каже, що йому треба машину з арештмайданчика забрати, і зробить так, щоб на нього в суд не подавали. Бо перепинили його мої хлопці на дорозі. А він п’яний був за кермом. Тягне мені 300 доларів. Так спокійно, ніби в магазині щось хоче взяти. Я одразу і не зрозумів, що це було. Мені ж хабар перший раз пропонували", - розповів Березюк.


"Дача хабара нашим співробітникам, непоодинокі випадки. З початку року зафіксували 20 подібних. Здається останній - це з найбільшою сумою. Загалом, інспекторам дають від 50 до 150 гривень за перевищення швидкості, - розповів начальник відділу профілактики Державтоінспекції Вінниччини Володимир Мотичко. - За 2011 рік зафіксували випадок, коли наш співробітник взяв хабар. Його звільнили. Чи дамо премію Березюку за його вчинок? Можливо. Правда, не спокуситися - це був його обов’язок. А порушникам раджу, якщо знайшли в собі мужність сісти п’яним за кермо, нехай знайдуть вже в собі мужність відповідати за це".

Вирішується питання про порушення кримінальної справи проти хабарника.
Автор: Інфопорн
За матеріалами: Газета.юа

Як виховати україномовну дитину в росомовному середовищі?

Українці, аби зберегти свою мову та культуру, мусять гуртуватись і самотужки створювати середовища спілкування для своїх дітей

Матеріал друкованого видання 

№ 52 (217) від 22 грудня Для мешканців Кривого Рогу Володимира та Ольги, як і для багатьох молодих людей по всій країні, українська була свідомим вибором, зробленим у дорослому віці. Для їхніх дітей Данилка й Даринки – це материнська та батьківська мова. «Ми постійно вдома говоримо українською, – розповідає Володимир Гончар. – Відповідно з’явилися діти – вони теж нею говорять». Виховати україномовних доньок та синів у Кривому Розі, де більшість розмовляє російською, так само як і в Дніпропетровську, Києві чи інших подібних містах – можливо. Проте самі собою діти такими не виростуть, адже середовища там переважно російськомовні або змішані, а в публічному та медійному просторах домінує російська. Тож батьки для своїх малят мусять створювати середовища спілкування й добирати україномовний медіапродукт. «Купуємо книжки для дітей принципово українською, – каже Володимир Гончар, – диски так само, причому вони є в дуже гарній якості й чудовому перекладі. В кінотеатри ходили дивитися всі хіти так само українською мовою». Манюня Даринка проситься щось показати: «У мене є дуже хороша «Ясоччина книжка» теж українською». Родина пишається тим, що відшукала малим саме україномовний іграшковий ноутбук, адже в найближчому магазині забавок такого не знайдеш. У дитсадку новинка спричинила фурор. САДОЧОК, ТОБТО САДІК Коли діти Ольги та Володимира пішли до українського криворізького садочка, вони зіткнулися з тим, що більшість їхніх товаришів там розмовляє російською. Вихователі хоч і вели заняття з малюками українською, «на перервах» говорили російською або суржиком. «У розмові сина й дочки почали з’являтися російські слова, – пригадує Володимир. – А потім ми помітили, що на вулиці під час спілкування з іншими дітьми вони переходять на російську. Ми, звичайно, не забороняємо, але ставимо питання: чому? Ми ж із російськомовними людьми завжди говоримо українською – не переходимо на їхню мову. А чому ви переходите? У відповідь: «От, він не все розуміє». Або: «Він сказав мені, що не любить українську мову». Це певний бар’єр: коли більшість дітей говорять російською, бути білою вороною незручно». Володимир Гончар вважає непотрібним і неможливим огороджувати дітей від іншої мови. Натомість намагається надати їм достатньо аргументів для вибору саме української. Проте рішення, наголошує, має бути їхнім. «Ми намагаємося не перегинати палицю, – пояснює позицію родини Ольга. – На російську в україномовних родинах переходять ті діти, яких у дитинстві змушували розмовляти українською. Або якщо батьки дітям розповідали одне, а самі чинили інакше». Власні лічилочки Заздалегідь готувалися до садочка й мешканці міста Бучі під Києвом Ірина та Андрій Прендецькі, які виховують двох дівчаток – Мар’яну і Ярославу. «Імена підбирали таким чином, аби їх не могли спотворити в російськомовному садочку, – пригадує Ірина. – Чоловік дуже хотів назвати Мар’яну Христиною. Я його переконувала, що її називатимуть натомість Крістіною. Пропонувала ім’я Мар’яна – ну як його зіпсуєш? Буквально через місяць ми прийшли на огляд до лікарки, а вона й каже: «Ой, Мар’яшечка!» Після відвідин дитсадочка та знайомства з російською мовою чотирирічна Мар’яна так само почала вживати деякі слова з неї. «Ми вирішили провести з дочкою низку бесід, – пригадує Ірина. – Аби розказати їй, що є багато мов. Намагаємося з нею вчити англійську, трішки італійської, адже бабуся живе в Італії. Нехай дитина розуміє, що є не лише опозиція «українська – російська». Коли Мар’яна приносить із садочка російські лічилочки, Ірина намагається вивчити з нею і українські та розказати, що вони теж добрі для гри з дітьми. «Звичайно, можна пустити все на самоплин, – а може, вийде, і діти в нашому змішаному мовному середовищі виростуть україномовними. Проте ми думаємо, що треба поборотися. Батькам цих дітей треба докласти трохи більших зусиль, якщо вони живуть не в суцільно україномовному регіоні», – вважає Ірина Прендецька. ПІДВАЛИНИ УКРАЇНСЬКОГО ВИХОВАННЯ Де-юре дошкільна освіта в Україні переважно українською: із неповних 15 тис. садочків понад 13 тис. значаться саме такими. Проте в Києві, як і в Кривому Розі чи інших російськомовних містах, мовне середовище в дитсадках змішане. Навіть якщо навчання відбувається українською, велика кількість як вихователів, так і дітей – російськомовні. Альона Западнюк віддає всіх трьох своїх дітей до одного й того самого садка – про існування іншого подібного в Києві вона не знає. «Ходимо, – розповідає, – до групи «Левеня». Її організувало Львівське товариство у Києві. Туди беруть дітей членів та симпатиків цієї організації. Ми симпатики, тому що походимо не зі Львова. Це група у звичайному садку, в якій лише україномовні діти. Зараз там 18 малят. Вона різновікова, тому більше дітей у ній не може бути за вимогами санепідстанції. Вони там собі самовиховуються». Київські однолітки Альони, які також мають дітей, вже давно виношували ідею створення садочка для україномовних хлопчиків та дівчаток. Але заснувати й устаткувати його самотужки було б занадто складно, що й казати про проблематичне отримання дозволу на таку діяльність. Батьки навіть порахували, що існування такого закладу обійшлося б їм мінімум у $250 на місяць. Тож створення української групи у звичайному садочку на Оболоні стало порівняно простим вирішенням проблеми облаштування мовного середовища для діток. Цю ініціативу було втілено зусиллями чотирьох родин. Марта Винницька, одна з ініціаторів створення «Левеняти», зауважує, що батьків, охочих віддати дитину до цієї групи, дуже багато. Проте охочі мусять чекати на вибуття дітей до школи. «Ми завели свій статут у цій групі, – продовжує Альона, – зокрема, не святкуємо Нового року з Дідом Морозом чи 8 березня. Замість Нового року в нас свято Миколая. Навесні відзначаємо День матері». Альона та В’ячеслав Западнюки виховують трьох дітей, спираючись на три стовпи: окрім садочка це сформоване україномовне коло спілкування і «Пласт». «Ми закінчували Могилянку, дружимо з іншими випускниками, збираємося на всілякі свята, – розповідає Альона. – І наші діти вважають своїми друзями не сусідів, а дітей наших друзів». Шестирічну Марійку прийняли до пластових новаків. Працюють у «Пласті» і з меншими дітьми, яких називають «пташатами». «Нещодавно ходили з малими знайомитися зі східним мистецтвом до Музею Ханенків, – пані Западнюк пригадує заходи, на які запрошували «пташат». – Там мала бути адаптована екскурсія для дітей двох-шести рочків. Костюмовані герої повинні були розповісти їм у легкій формі, що таке Схід. Та поки прийшов наш костюмований герой, місцева екскурсовод – дуже освічена жінка – не могла дітям розказати хоч би якісь базові речі, бо дуже погано говорила українською». «Зазвичай сім’ї, які усвідомлюють важливість виховання своїх діток в українському середовищі, гуртуються навколо товариств і установ», – говорить пластунка Ярина Яцун, яка працює із «пташатами». Проблема пошуку середовища спілкування актуальна і для самих батьків, особливо для приїжджих з україномовних регіонів. Її вирішують за допомогою утворення спільнот, зокрема й віртуальних. «Українці, охочі залишитись українцями, згуртовуються навколо церков, шкіл, організацій, товариств, – вважає Ярина Яцун. – Це нормальна поведінка будь-яких етносів для збереження своєї ідентичності в іншомовному або іншокультурному середовищі. Так відбувається згуртування української громади у світі: США, Канаді, Німеччині, Австралії».

До цього переліку можна додати й Україну, де українці, аби зберегти свою мову та культуру, мусять гуртуватись і самотужки створювати середовища спілкування для своїх дітей.

Джерело: Український Тиждень

Україна в російських підручниках

  • 25.12.11, 20:52
Першого вересня мільйони учнів та студентів Російської Федерації прийшли у навчальні заклади і розгорнули свої підручники, зокрема з історії Росії. У них вони знайдуть відомості не тільки про минуле народів, що проживають у межах РФ, але й про історію своїх сусідів, які нині живуть в незалежних державах.

Ці відомості залишаться в пам’яті читачів назавжди, бо підручник – це один з небагатьох засобів масової інформації, який «працює» на десятиліття. Як стверджують науковці: «...образ інших народів або власний образ, який живе в нашій душі, залежить від того, як в дитинстві нас навчали історії. Це закарбовується на все життя».

Який же образ українського народу та його держави формують у свідомості багатонаціональної учнівської і студентської молоді Російської Федерації підручники історії, схвалені федеральним міністерством освіти?

Так, згідно з офіційним російським курсом історичної освіти і науки: археологічні культури кам’яного віку, мідного віку (Трипільська культура) і бронзового віку розвивалися «у південних районах Євразії», а отже, належать і російській «євразійській» культурі; скіфська і «скіфоподібні» культури VII – IV ст. до н. е. на території Південно-Східної Європи були лише західною частиною великої «скіфо-сибірської» культурно-історичної спільноти і «є складовою російської культури»; сучасні росіяни належать до східнослов’янського етносу, який у VI – VII ст. виділився з єдиної слов’янської етнолінгвістичної спільноти та у VIII ст. складався з 13 племінних союзів на території від Карпат до Уралу; східнослов’янський етнос у ІХ ст. утворив «давньоросійську» державу Київська Русь; київська Русь – це «початковий період» Російської держави (ІХ – ХІІ ст.); в епоху Київської Русі «сформувалися основи російської духовності, мови, культури» в цілому; особливістю давньоруської (в значенні – давньоросійської) держави була її поліетнічність. Внутрішню єдність забезпечували держава і православ’я; епоха Давньоруської держави з центром у Києві змінилася на період російської державної роздробленості (ХІІ – ХІІІ ст.). Утворилося приблизно 15 незалежних держав. Однак зв’язок між російськими землями зберігся «завдяки спільній вірі, мові та праву»; продовженням Київської Русі «стало Володимиро-Суздальське князівство», а згодом – його «спадкоємець» – Московське князівство (ХІV – поч. ХVI ст.). До Москви з Києва «перемістився» державний і церковний центр російського народу; головним завданням зовнішньої політики Росії у ХVIІ ст. стало «збирання» українських та інших земель, які колись входили до складу Древньої Русі (Росії); назва «Україна» виникла наприкінці ХII ст. для позначення давньоруських (давньоросійських) земель, які безпосередньо межували із степом (термін вживається в значенні «окраїна»); українська «народність» сформувалася у ХV – ХVI ст.; всеукраїнська Рада в Переяславі під керівництвом Б. Хмельницького у січні 1654 р. прийняла рішення про «возз’єднання» України з Росією.

Причини «возз’єднання»:

– релігійна та етнічна «спільність» російського та українського народів;

– їхнє «спільне» історичне минуле і спільна боротьба із зовнішніми ворогами;

– конкретно-історичне становище середини ХVIІ ст., коли для України збереження незалежності здавалося нереальним і доводилося вибирати «менше зло», тобто возз’єднуватися з «близькою за культурою і вірою» Росією, яка обіцяла ще й внутрішню автономію;

– возз’єднання відповідало інтересам Росії; спроби «гетьманів-зрадників» І. Виговського, М. Дорошенка, І. Мазепи відірвати Україну від Росії «не здобули підтримки» переважної більшості українського народу, який виступав проти них. Діяльність російських правителів Петра І і Катерини ІІ мала «позитивне значення» для України: захист українського народу від економічного гноблення козацької старшини і грабіжницьких нападів турецько-татарських феодалів; проголошення у 1918 році незалежності України було «проявом сепаратизму», «не відповідало інтересам» українського народу і «не мало» всенародної підтримки; українська Центральна Рада підписала у 1918 році «ганебний» Брестський мир, унаслідок чого німецькі війська «окупували» Україну і «грабували» хліб у селян; в Україні у 1918-1920 роках відбулася «громадянська» війна, яка завершилася «закономірною» перемогою Радянської влади над «зрадниками» українського народу – націоналістами; війська Петлюри чинили в Україні «єврейські погроми»; червона армія у 1918-1920 роках «визволила» Україну; у результаті «союзу українських націоналістів із Польщею» у 1921 році Західна Україна була «тимчасово втрачена Росією»; голод 1921 року в Україні стався «внаслідок посухи»; 30 грудня 1922 р. відбувся I з’їзд Рад СРСР, на якому повноважна делегація України «затвердила» Декларацію про утворення Союзу РСР і «підписала» Союзний договір; голодомор 1933 року «не був геноцидом» українського народу, бо:

– голодом були вражені окремі райони Росії і Казахстану;

– в Україні голодували не тільки українські селяни, але й представники національних меншин, а також:

– голод відбувся внаслідок посухи;

– голод відбувся внаслідок помилок, допущених низовими органами влади під час проведення колективізації;

– голод був Божою карою для українців за участь у атеїстичних кампаніях влади. Сталінські репресії 1930-х років завдали шкоди не стільки цивільному населенню, як Червоній армії, що напередодні вибуху ІІ Світової війни втратила значну частину досвідченого командного складу; пакт Молотова – Ріббентропа «був вимушеним, але необхідним» для підготовки до відбиття майбутньої німецької агресії актом; 17 вересня 1939 року Червона армія «визволила» (як пам’ятаємо – «тимчасово втрачену Росією» у 1921 році) Західну Україну; 22 червня 1941 року Німеччина «несподівано і віроломно» напала на СРСР; причина воєнних невдач Червоної армії влітку 1941 року полягає «у багатократній перевазі німецьких збройних сил у людях, техніці та озброєнні, застарілій техніці та озброєнні Червоної армії, раптовості нападу Німеччини»; населення України «одностайно» піднялося на боротьбу з німецькими окупантами і «масово» вступало в ряди радянських партизанів й підпільників. Лише невелика частка населення (особливо на територіях, возз’єднаних із Радянським Союзом перед війною) «пішла на співробітництво» з окупантами; українські націоналісти «перебували на службі німецьких окупантів». Чимало з них «служило в німецькій воєнізованій організації СС», визнаної пізніше Нюрнберзьким трибуналом злочинною; керівники Організації українських націоналістів, зокрема С. Бандера, А. Мельник, Р. Шухевич, «були агентами німецької розвідки»; у червні 1941 року українські націоналісти зі складу батальйонів «Нахтігаль» і «Роланд» у Львові «влаштували масові розстріли» польської та єврейської інтелігенції; українські націоналісти «брали участь у геноциді євреїв» на території України, зокрема в Бабиному Яру (Київ); українські націоналісти «здійснювали геноцид поляків, чехів, циганів, вірменів та українців на Волині та в Галичині» у роки ІІ Світової війни; українські націоналісти під командуванням «німецького орденоносця» Романа Шухевича знищили білоруське село Хатинь; ув’язнення лідера українських націоналістів С. Бандери в німецькому концтаборі було зроблено з метою «приховати його співробітництво з гітлерівцями»; українські націоналісти були «найжорстокішими катами» в’язнів німецьких концтаборів, передусім євреїв; Українська повстанська армія створена «за допомогою німецької окупаційної влади», яка дала націоналістам зброю та інструкторів; Українська повстанська армія «не воювала проти німецьких окупантів»; червона армія у 1943-1944 роках «визволила» (знову ж таки «тимчасово втрачену Росією у 1941 – 1942 роках») Україну; Українська повстанська армія «стріляла в спину» Червоній армії-визволительці; вирішальну роль у перемозі СРСР над Німеччиною відіграла «єдність радянського народу»; вояки Української повстанської армії – це «бандити, кримінальні злочинці»; вояки Української повстанської армії «безпідставно і жорстоко вбивали» відряджених зі східних областей УРСР до Західної України вчителів, агрономів, інших спеціалістів; після 1945 року оунівці з корисливих мотивів «стали на службу до американської та англійської розвідки»; більшість населення Західної України «підтримало Радянську владу в боротьбі проти націоналістів». Голод 1946 – 1947 років в Україні «був наслідком посухи». РРФСР була «основним донором» економічного розвитку післявоєнної УРСР; Радянський Союз хоч і не був демократією, але він був «орієнтиром і прикладом» кращого, справедливого суспільства для мільйонів людей в усьому світі; у розпаді СРСР винні «зрадники та зовнішні сили»; Незалежна Україна – це «неприродне державне утворення, приречене на швидку загибель».

Я утримаюся від власних коментарів щодо вищесказаного. Зате наведу дуже влучну, як на мене, оцінку діям російських істориків білоруського дослідника Вадима Деружинського:

«По примеру старой российской историографии и официальной советской историографии современная российская историография никак не может принять концепцию независимого развития украинского народа, его самостоятельного государственного существования в прошлом.

Ибо в таком случае следовало выкинуть на свалку истории пресловутые «исторические права» России на Украину, отказаться от концепции «единства исторических судеб» русского, белорусского и украинского народов, которые в прошлом и сейчас тоже преподносились российскими идеологами в виде некой дивной «троицы общерусского характера».

Пришлось бы также отказаться от тезиса о якобы «справедливых войнах», которые вела Россия с целью «собирания русских земель в едином русском государстве». Эти войны автоматически становились захватническими.

Признание самостоятельности в историческом развитии Украины способствовало бы росту национального самосознания и отделению украинцев от России. По этой причине русская дореволюционная и советская историография не признавала Киевскую Русь державой украинского народа.

Соответственно термины «Россия», «российский» советские историки вслед за Карамзиным, Соловьевым, Ключевским применяли не только к Московии, но и к Киевской Руси. То есть воровали наследие Киевской Руси у украинцев и присваивали его себе.

В итоге была создана крайне примитивная концепция истории Украины. Она гласила, что в прошлом украинский народ никогда не имел ни своего государства, ни своей самостоятельной истории».

Подання в російських шкільних та вузівських підручниках історії давньоукраїнської Київської княжої держави (популярно – Київської Русі) як, начебто, початкового етапу історії Російської держави, невизнання Голодомору 1933 року геноцидом українців, заперечення справедливого і правомірного характеру збройної боротьби українського національно-визвольного руху проти іноземних, у тому числі й російських, загарбників свідчить:

– про фактичне невизнання Російською Федерацією незалежності України,

– є порушенням чинних українсько-російських міждержавних угод про дружбу й добросусідські відносини, а також міжнародних зобов’язань Російської Федерації, зокрема в галузі права війни,

– є замахом на суверенітет і територіальну цілісність України,

– служать розпалюванню українофобії та міжнаціональній ворожнечі як на території Російської Федерації, так і в Україні, сусідніх із нею державах Європи, скрізь, де проживають українці і куди сягає інформаційний вплив Росії.

У цивілізованих країнах вирішенням проблемних питань відносин із сусідніми державами займаються передусім зовнішньополітичні відомства цих країн. Вони пильно відслідковують шкідливі дії іноземних держав, повідомляють про них вище керівництво своєї країни і, за його дорученням, здійснюють заходи дипломатичного характеру з метою нейтралізації загроз у зовнішньополітичній сфері.

На жаль, схоже, що працівники МЗС України не цікавляться змістом підручників історії Росії і безпардонним шельмуванням у них українців та Української держави на шкоду міжнародному іміджу нашої держави.

Не пригадую, щоб за 20 років незалежності України керівництво Росії отримало б від нашого зовнішньополітичного відомства бодай одну ноту протесту проти антиукраїнського змісту підручників історії Росії, освячених авторитетом Російської академії наук і міносвіти Російської Федерації.

Сергій Рудюк, історик, Київ. Матеріал зреферував Віталій Вандич
Автор: ЖЖ
За матеріалами: lj sitesdoing

ГПУ і СБУ спихують одна на одну справу сепаратиста-регіонала

-->

Можна сміливо закликати розвалювати країну. Всім пофіг.

-->

Генпрокуратура та Служба безпеки України відмовилися розбиратися з заявами "регіонала" Юрія Болдирєва про необхідність відокремлення Галичини від України.

У своїх відповідях на депутатський запит "нашоукраїнця" Андрія Парубія ці відомства повідомляють, що це питання – не в їхній компетенції, і пересилають його одне одному, повідомляє "Наша Україна".

На засіданні Верховної Ради у п’ятницю був зачитаний запит Парубія до ГПУ та СБУ з повторною вимогою порушити кримінальну справу проти Болдирєва.

На переконання "нашоукраїнця", публічна заява його колеги з Партії регіонів про відокремлення Галичини несе загрозу суверенітету України і підпадає під 110 статтю Кримінального кодексу України (передбачає обмеження волі на строк від 3 до 5 років).

Парубій зазначає, що три тижні тому подав заяву про порушення кримінальної справи за фактом сепаратистських висловлювань депутата Болдирєва.

"Я отримав відповіді як від Генпрокуратури, так і від Служби безпеки України. СБУ написала, що це питання знаходиться у підслідності ГПУ, а Генпрокуратура – що це питання у підслідності СБУ", - розповів депутат.

 
 

"Таким чином виявилося, що в Україні відсутня владна структура, яка б могла розслідувати злочини проти державного суверенітету України", - наголосив він.

"Це виявило важливу проблему: якщо завтра відбудеться чергова дія проти цілісності і суверенітету України, у цій державі не буде кому взяти на себе відповідальність і покарати злочинців", - обурився "нашоукраїнець".

Парубій переконаний, що відповіді, які він тримав від ГПУ та СБУ, є абсурдними.

"Тому, подаючи депутатський запит, я поставив вимогу перед правоохоронними органами відкрити кримінальну справу проти Болдирєва, оскільки його слова несуть пряму загрозу суверенітету України", - заявив він.


Автор: Інфопорн За матеріалами: УП

ГПУ і СБУ спихують одна на одну справу сепаратиста-регіонала

Можна сміливо закликати розвалювати країну. Всім пофіг.

Генпрокуратура та Служба безпеки України відмовилися розбиратися з заявами "регіонала" Юрія Болдирєва про необхідність відокремлення Галичини від України.

У своїх відповідях на депутатський запит "нашоукраїнця" Андрія Парубія ці відомства повідомляють, що це питання – не в їхній компетенції, і пересилають його одне одному, повідомляє "Наша Україна".

На засіданні Верховної Ради у п’ятницю був зачитаний запит Парубія до ГПУ та СБУ з повторною вимогою порушити кримінальну справу проти Болдирєва.

На переконання "нашоукраїнця", публічна заява його колеги з Партії регіонів про відокремлення Галичини несе загрозу суверенітету України і підпадає під 110 статтю Кримінального кодексу України (передбачає обмеження волі на строк від 3 до 5 років).

Парубій зазначає, що три тижні тому подав заяву про порушення кримінальної справи за фактом сепаратистських висловлювань депутата Болдирєва.

"Я отримав відповіді як від Генпрокуратури, так і від Служби безпеки України. СБУ написала, що це питання знаходиться у підслідності ГПУ, а Генпрокуратура – що це питання у підслідності СБУ", - розповів депутат.

 
 

"Таким чином виявилося, що в Україні відсутня владна структура, яка б могла розслідувати злочини проти державного суверенітету України", - наголосив він.

"Це виявило важливу проблему: якщо завтра відбудеться чергова дія проти цілісності і суверенітету України, у цій державі не буде кому взяти на себе відповідальність і покарати злочинців", - обурився "нашоукраїнець".

Парубій переконаний, що відповіді, які він тримав від ГПУ та СБУ, є абсурдними.

"Тому, подаючи депутатський запит, я поставив вимогу перед правоохоронними органами відкрити кримінальну справу проти Болдирєва, оскільки його слова несуть пряму загрозу суверенітету України", - заявив він.


Автор: Інфопорн За матеріалами: УП

Струмок "За Україну!" ввіллється в річку "Фронт ізмєн"

Кролики розмножуються швидко. Особливо, коли їх добре підгодовує капустою господар. Партія "За Україну!" має намір влитися в партію "Фронт змін" після виборів Верховної Ради. Про це сказано в угоді партій про спільну опозиційну діяльність. "Після завершення виборчої кампанії партія "За Україну!" поєднується з партією "Фронт змін" шляхом вступу членів партії до політичної партії "Фронт змін", - сказано в ньому. Лідер партії "За Україну!" В’ячеслав Кириленко зазначив, що після підписання цієї угоди всі дії політичних сил будуть узгоджуватися. "Від сьогодні ми одна команда, всі наші дії -спільні, наші рішення - спільні, і наша боротьба також спільна", - підкреслив Кириленко. З його слів, таке рішення партій повинно стати прикладом для інших опозиційних сил для подальшого об’єднання зусиль у боротьбі проти влади. "Фронт змін" і "За Україну!" також мають намір створити фракцію "Фронт змін" у разі проходження в Раду 7 скликання. Кириленко й лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк у четвер підписали угоду про спільну опозиційну діяльність, яка, зокрема, передбачає, що за результатами парламентських виборів партії сформують загальну фракцію, лідером якої буде Яценюк. Автор: Інфопорн

За матеріалами: Українські Новини

І ти, Брутт(Кириленко)?...

Суддя розповіла, на що ж хвора Юля - але ніхто не почув

Лікарська таємниця полягає в тому, що у неї просто синці - чи що? БЮТу вигідно щодня говорити про загадкові хвороби, але щоб ніхто не знав, що воно таке. Суддя зачитала діагноз Тимошенко, але депутати почали голосно кричати "Ганьба!", заглушивши таким чином слова судді. Сергій Власенко звинуватив суддю Олену Ситайло в розголошенні лікарської таємниці. Під час сьогоднішнього засідання Ситайло зазначила, що Юлія Тимошенко на засідання не доставлена. Хоча про його проведення була повідомлена належним чином. Вона також зачитала довідку медчастини СІЗО, в якій вказувалося, що протипоказань для участі в процесі у Тимошенко немає. Коли суддя почала зачитувати довідку повністю і почала озвучувати висновок лікарів про хвороби, виявлені у Тимошенко, зокрема про її підшкірні гематоми, зі свого місця піднявся Власенко і заявив відвід судді. Власенко обурився, що Ситайло розголошує лікарську таємницю і не має права називати діагноз Тимошенко. Народні депутати, присутні в залі суду, почали голосно кричати "Ганьба!" і заглушили подальші слова судді, яка продовжувала читати довідку і не реагувала на вимогу Власенко заявити їй відвід. "Совісті у вас немає", - обурився Власенко, але Ситайло таки дочитала довідку. Нагадаємо, сьогодні Тимошенко повинна була з’явитися в суд, але не з’явилася через проблеми зі здоров’ям. Автор: Інфопорн

За матеріалами: ТСН

ось так, розголос - табуnevizhu