хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Про той самий законопроект

  • 26.12.23, 12:52
Особисто я бачу лише два способи якось покращити показники мобілізації.

1. Фінансова мотивація. З/п військових має бути в рази вищою від теперішньої. Але ж хто на це піде, коли бруківка не перекладена і стадіони не реконструйовані.
2. Чітко прописані строки демобілізації. Зараз дорога в ЗСУ - це дорога в один бік. Навіть загроза тюрми вже не виглядає на цьому тлі так страшно, бо в тюремного терміна є прописана кінцева дата, на відміну від служби, з якої можна повернутися хіба мертвим чи калікою.

У представленому законопроекті якраз про демобілізацію "забули" (крім 90 днів відпустки для повернутих із полону, яких наче взагалі мали б звільняти повністю - але я не дуже в темі). Зате багато популізму та ідіотизму. Я довго старався утримуватися від повного провалу в емоційних гойдалках на тлі потоку не дуже райдужних новин, але тепер переломився. Для мене такий законопроект виглядає визнанням того, що ми програЄмо і можемо лише продовжити агонію ненадовго. Маленька радянська армія не переможе вчетверо більшу радянську армію.

Далі бачу два варіанти розвитку подій. Або скасують найбільш дикі нововведення, і народ сприйме це як полегшення (забрати все, повернути частину, і всі задоволені - завжди працює безвідмовно; можливо, навіть рейтинги собі покращать). Або приймуть +/- як є, що призведе до переходу решток економіки в тінь, готівкові розрахунки і зарплату в конвертах. Донати від чоловіків так само упадуть до нуля.
9

Коментарі

126.12.23, 13:54

Грошове заохочення не перекриє підвищені ризики (саме такий термін, оскільки зараз ризикують всі: навіть, цивільні).

Кажуть, що про демобілізацію можна думати, коли закінчиться війна, а й не видно ні кінця, ні краю.

А так, згоден з написаним.

    226.12.23, 13:54

    P.S.: Підсумковий звіт чекати?

      326.12.23, 14:10Відповідь на 1 від Makcімаліст

      Для багатьох фінансова мотивація перекриває можливі ризики. На росії взагалі виявились непотрібні нові хвилі, головне наобіцяти побільше бабла, і ванюшки самі радо йдуть дохнути під Авдіївкою. Ми - не вони, але певних людей це б зацікавило, зважаючи що зараз багато безробітних, і не у всіх фінансова подушка дозволяє пересидіти ще рік чи більше.

        426.12.23, 14:11Відповідь на 2 від Makcімаліст

        так, попізже - перед новим роком чи одразу після.

          526.12.23, 14:17Відповідь на 3 від visnyk

          Для багатьох фінансова мотивація перекриває можливі ризики.А витрачати коли і на шо?

          Ну, добре, наприклад, брат витрачає на облаштування житла. Багато хто донатить собі ж (що виглядає абсурдом).

            626.12.23, 14:33Відповідь на 5 від Makcімаліст

            Та витрачати завжди знайдеться на що, особливо якщо діти є. А зараз вони самі собі тачки ремонтують та купляють дрони, і ті ж 100к тануть дуже швидко.

              726.12.23, 14:47Відповідь на 6 від visnyk

              А якщо родини нема?

              Схема: "Є коли заробляти — ніколи витрачати" — ну, таке...

                826.12.23, 16:46

                Пункт 2 для АТО. А теперь война на выживание. И где при таких войнах была ДМБ? Сейчас сними 100К ветеранов и фронт посыпется под напором идейно загартованого врага. Не важно какие это идеи. Но они не очень то сдаются в плен, да ещё отбивают позиции, где на кирпичиках их бойцы писали посмертные послания. Сказки про ванек уже сами бойцы ВСУ посылают наХ. А закон по мобилизации должен быть жёстче, чем в эрэф. Какие рестораны и потанцульки?
                Заставтиь всех покупать только отечественные продукты. Никаких Виски за 500! 500 на ВСУ! и пей бабкин самогон. И т.д. А то машин столько шастает, что иногда без зебры хрен улицу перейдёшь.

                  926.12.23, 19:23

                  Головна проблема української армії - самодурство і некомпетентність кадрових офіцерів.

                    1026.12.23, 19:28Відповідь на 9 від Іван Штахета

                    Так речь не о самой армии, а об её пополнении.
                    Закончились добровольцы. Это вам не на майдане 3 месяца ментов кошмарить. А ведь Порошенко сказал в 2019 после проигранных выборов: Революция продолжается. Так а где его революционеры? Миллион же видели как то на площади.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна