Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Львівська пивоварня

На вулиці Клепарівській, №18 знаходиться ВАТ "Львівська пивоварня", яке з 2008 р. входить до складу групи компаній Carlsberg Group і є одним з найбільших та найстаріших виробників пива та безалкогольних напоїв в Україні. На території підприємства з 2005 р. діє перший в Україні музей пивоваріння, відкритий з нагоди святкування 290-ї річниці "Львівської пивоварні".

Розвитку та вдосконаленню пивоваріння неабияк посприяли монастирі, адже саме освічені монахи мали можливість читати старовинні книги та знаходити перевірену віками рецептуру та методику пивоваріння. З др. пол. 17 ст. граф Станіслав Потоцький надає монахам єзуїтам право побудувати у Краківському передмісті Львова - Клепарові - броварню, "щоб пиво варити своє і добре", а вже з 1715 р. на Клепарові починає діяти перше промислове броварне підприємство.

Серед споживачів широкою популярністю користуються такі сорти львівського пива: "Львівське Світле" Алк.об. 3,7 %, "Львівське 1715" Алк.об. 4,0 %, "Львівське Преміум" Алк.об. 4,7 %, "Львівське Міцне" Алк.об. 7,0 %, "Львівське Портер" Алк.об. 8,0 %.

Музей працює щодня, крім вівторка з 10:30 до18:00.Екскурсії проводяться для груп від 7 чоловік. Початок екскурсій о 10:30, 12:00, 13:30, 15:00, 16:30, 17:30. Дегустація "Львівського" пива для осіб віком від 18 років. У музеї працює сувенірна крамничка, а також можна відвідати пивний ресторан "Хмільний дім Роберта Домса", який розташований у колишніх пивних підземеллях. Сайт музею www.lvivbeermuseum.com

***********

Дивитись про Львівську пивоварню тут

***********  

3

Коментарі

19.04.11, 14:35

Шикарный музей! рассказывают с такой любовью, показывают фильм и ты уже исходишь слюной, а для тебя уже подготовили дегустацию
ресторан "Хмільний дім Роберта Домса" тоже приятно поразил: кухней, обслуживанием и...ценами (в сравнении с киевскими ,конечно же)...
Слава місту Лева!

    анонім

    29.04.11, 14:51

    все это "полуправда" До постройки при советской власти во Львове нормального (большого) пивзавода (на котором хоть воду фильтровать начали), - ранее при Потоцком и прочих пивоварение во Львове было очень "малым бизнесом" - по сей день водопровод в городе с перебоями работает и вода не очень хорошего качества... В "двухтысячных" Львовский пивзавод заодно с другими украинскими пивзаводами купили иностранцы - Carlsberg Group (те же что выпускают пиво Славутич, и кстати после покупки пивзавода старое оборудование новые хозяева выбросили и пока устанавливали новое "Львовское пиво" делали в Запорожье). Теперь на новеньких немецких линия - да льют "Настоящее львовское с традициями аж от Потоцкого" или что там маркетинг вам еще в виде лапши на уши вешает...

      39.04.11, 14:51

      Пиво більше келеха на добу ?

        49.04.11, 15:13Відповідь на 2 від анонім

        що є полуправдою ?

        З др. пол. 17 ст. граф Станіслав Потоцький надає монахам єзуїтам право побудувати у Краківському передмісті Львова - Клепарові - броварню, "щоб пиво варити своє і добре", а вже з 1715 р. на Клепарові починає діяти перше промислове броварне підприємство. Львівська броварня перетворилася в одного з найпотужніших виробників пива Австро-Угорської імперії, а в середині 19 ст. увійшла до трійки найкращих пивоварень. Після позбавлення Ордену єзуїтів їхніх привілеїв та маєтностей права на пивоваріння спочатку отримали приватні власники, а потім Львівська акціонерна спілка броварів, проте і в таких умовах було збережено кращі традиції пивоваріння. Відомі львівські сорти пива того часу Bawar, Porter Іmperial, Exportowе.
        О чем я достаточно подробно и интересно описал на сайте.

          59.04.11, 15:14Відповідь на 2 від анонім

          а то що зараз робить Carlsberg Group і яку веде маркетингову лінію стосовно Львівського, то вже інша справа.

            анонім

            69.04.11, 15:20Відповідь на 4 від Vladya

            то что варили раньше это правда, просто производство было очень небольшим, хотя "по тем еще меркам" может и выдающимся. Просто развивать "мощности пивоварения" во Львове раньше было физически невозможно именно из-за отсутствия нормального водоснабжения. Для Львовского пивзавода построенного после войны протянули специальную линию благодаря которой и в окрестных домах была вода "всегда" в отличие от остального города... Полуправда в том что до нынешнего времени ни какие традиции не дожили - большинство того пива что варят во Львое сейчас с таким же успехом можно попробовать и в Запорожье и в Киеве и в Донецке (я не говорю о мини-пивоварнях где мощность производства - две бочки).

              79.04.11, 15:28Відповідь на 6 від анонім

              ну нам цікаво і робимо ми акцент на історічні факти, а не на рекламу Львівського і як вони його зараз роблять. Звісно що вини використовуюсь нові технології і роблять акцент на тогочасні традиції.
              Як там зараз меньше цікаво, як воно було тоді

              Наприклад Горілка Бачевських теж зараз розливається в Австрії і вони також роблять акцент на традиції Львівського горільчаного завода Бачевських. (доречи треба і сюди кинути замітку)