#5 Сокирниця – Тячів – Солотвино – Ясіня

П’ята частина мандрівки по Закарпаттю, продовження маршруту Мужієво – Бене – Квасово – Виноградів – Королево – Хуст. З Хуста їдемо по трасі М23 до селаСокирницяі далі маршрут насичений найстарішими готичними архітектурними пам’ятками, що входить до відомих дерев’яних церков району (Сокирниця,Данилово,Крайниково,Олександрівка), яки ми подивимось по цьому маршруту. А також відвідаємо найбільше з солених озер, Кунігунда та побуваємо в селіДіловеде розташований геодезичний знак та стела географічного центру континентальної Європи.




#4 Мужієво – Бене – Квасово – Виноградів – Королево – Хуст

Четверта частина мандрівки по Закарпаттю, продовження маршруту Яноші – Гетен – Косонь – Берегово. З Берегово їдемо по трасі М23 до села Мужієво і далі маршрут насичений мальовничими руїнами замків та фортець Бене - Квасово - Виноградів - Королево - Хуст.



#3 Яноші – Гетен – Косонь – Берегово

Продовження маршруту Середнє - Мукачеве - Чинадійово - Драчино - Свалява. З Мукачеве їдемо по трасі М24 до Яноші і далі Гетен - Косонь - Берегово - Великі Береги. Далі у маршрути можна побачити і інши цікавинки по цьому маршруту.



#2 Середнє - Мукачеве - Чинадійово - Свалява

Продовження маршруту Ужок – Перечин – Невицьке – Ужгород. З Ужгорода їдемо по трасі Е50 до Великі Лази і далі Середнє - Мукачеве - Чинадійово - Драчино - Свалява.



#1 Ужок – Перечин – Невицьке – Ужгород

Мальовнича траса, яка пролягає через Ужоцький перевал (49°0'17"N 22°53'20"E) охоплює ландшафтну зону від селища Турки до Ужгорода і перетинає Верхньодністровські Бескиди з буковими та ялицево-буковими лісами, Полонинський хребет з переважно буковими лісами та Вигорлат-Гутинський хребет з буковими та дубово-буковими лісами.



Буки

Буки — село, Сквирського району Київської області, розташоване за 14 км від районного центру міста Сквира, поблизу річки Роставиця.

Перша згадка про Буки, а точніше про поселення Бакожин, датується в 1622 р., але вже у 18 ст. зустрічається назва Буки.


Дивитись світлини ще http://www.travelua.com.ua/kiїvshhina/skvirskijj-r-n/buki.html

Малі Прицьки

Малі Прицьки— село в Миронівському районі Київської області, розташоване по обидва берегирічки Шевелухи. В 1906-07 рр. у селі була побудованадерев’яна церква Пресвятої Богородиціза проектом єпархіального архітектора Євгена Єрмакова.

Гонорівка, палац Кошарських

Гонорівка — село в Піщанському районі Вінницької області. У центральній частині села зберігся парк та палац в стилі італійської вілли, побудований в 1850 р. Станіславом Кошарським (1800-?).



дивитись повний опис

Харків, вул. Університетська

Університетська вулиця – центральна вулиця Харкова розташована на Університетській гірці. Університетська вулиця виникла однією з перших на території Харківської фортеці. Первісна її назва невідома, проте вулиця за час свого існування мала декілька відомих назв: Каратасовська, Вільної Академії, Краскомовська.
Університетська вулиця бере свій початок від Бурсацького узвозу та Римарської вулиці, перетинає територію Старого міста, площу Рози Люксембург та доходить до річки Харків. Нумерація будинків ведеться від Бурсацького узвозу: західна сторона вулиці парна, східна – непарна. Адміністративно вулиця належить Дзержинському району міста Харкова.







В 1726 р. на території Покровської церкви було створено Свято-Покровський чоловічий училищний монастир з колегіумом.
В 1805 р. новоствореному Харківському університету було передано губернаторський палац на вулиці Університецькій.



Між Спартаківським провулком і Соборним узвозом (узвіз Халтуріна) вниз по схилу до вулиці Клочківської спускається Покровський терасний сквер, розбитий на місці зруйнованих під час Другої світової війни будівель Старого Пасажу, де розташовувалися торгові ювелірні ряди або так звана «срібна лінія». Сквер створювався протягом 1951-1952 рр. У ньому були розбиті квітники, посаджено дерева і чагарники, прокладені доріжки та збудовано каскад фонтанів.





Ще багато світлин та опис по вул. Університетська тут

Cадиба Сербулових. Київ, вул. Воровського, № 3

На розі вулиць Ярославів Вал та Бульварно-Кудрявська (вул. Воровського, № 3) в 1871 р. колезький радник Василь Іванович Сербулов придбав ділянку землі, де ще на той час височіли вали стародавніх міських укріплень ( до 17 м). В зазначений міською владою п’ятирічний термін (1871–1876 рр.) Сербулов звів на ділянці особняк у стилі неоготики (арх. П. І. Спарро).

Дивитись опис про Садибу Сербулових на сайті

Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
17
попередня
наступна