Пляски под пропаганду

  • 08.05.19, 21:48
Смотрю я на эту суету - 8-е, 9-е, и диву даюсь. У нас что, вся страна идиоты? О чем вы спорите, что доказываете? Вас провоцируют, раскалывают, а вы не просто глотаете наживку, а с восторгом заглатываете. Вторая мировая закончилась 74 года тому. СЕМЬДЕСЯТ ЧЕТЫРЕ ГОДА. То есть тот, кто родился 8 или 9 мая 1945 года, мог и не дожить до сегодняшнего дня. Не говоря уже о тех, кто родился перед самой войной или во время. Тем и вовсе по 80. Вопрос: какие к бису ветераны, какие диды на палках? Вы их знали, помните?
И второй вопрос. У меня оба деда погибли в войну. Но я не понесу их портреты на палках. И одна из причин - отсутствие тех портретов. Одного деда репрессировали задолго до войны и бабушка на всякий случай все фото сожгла, оберегая семью и четверо детей. Другой и вовсе жил в селе вдалеке от города и фотографий у него тупо не было. Один пропал в Австрии, другой - в Румынии. 
А вот те, у кого есть такие портреты - на 90% потомки славных вояк из НКВД и всяческих заградотрядов. Те жили в основном в культурных центрах, в отжатых квартирах и имели возможность и средства заказывать себе патреты. 
Дальше. О ветеранах. У моей знакомой папа - участник войны. Не боевых действий, поскольку в армию попал, а повоевать не успел - война закончилась. Знаете, сколько ему лет? Недавно исполнилось 92. И на парад он точно не пойдет - инвалидом стал. Льготы ему отменил еще Янукович в начале нулевых. 
Сколько же тех ветеранов, воевавших почти 80 лет тому, осталось на свете? И что за ритуальные пляски устраивают вокруг них каждый год в мае, а остальные 364 дня забывают? Им от этого легче?
Все это похоже на какое-то массовое безумие. И причину я знаю. Инфицирование телевизором. Манипулирование общественным сознанием в политических целях. Что знает о войне Евгений Мураев, со скорбным лицом вещающий с экранов "Я здесь буду!", имея в виду - возле памятника Славы, в любую мол погоду. Что-то героическое в этом таки есть - намочить костюм от Бриони под дожем, правда? Что ОНО знает о войне, родившееся более чем через 30 лет ПОСЛЕ? Да его родителей еще не было на свете в те годы! Зато поспекулировать на теме - пожалуйста, ведь выборы впереди! И плевать, что благодаря таким спекуляциям разжигается в обществе ненависть и раскол. Главное - политический капитал.
И знаете, я таких особей даже не виню. Ну как можно винить, например, клеща, что впивается в кожу и пьет чью-то кровь? Это его способ жизни и метаболизма. Я виню именно общество, поддающееся на все эти наживки. Как вам не стыдно? 
Я понимаю, бесполезно взывать к полусумасшедшим бабкам, беснующимся в ритуальных плясках. Им внушили, что их окружают фошизды и они теперь - Зои Космодемьянские, наступившие на стопочку и крутящие фиги на камеру. Но нормальные, вменяемые люди: прекратите обсуждать то, что не нуждается в вашем обсуждении. Праздновать - не праздновать - личное дело каждого, его образования и культуры. И не думаю, что погибшие в той войне радовались бы, глядя на это цирк с конями, эти шествия и этот вой. Пляски на костях - это кощунство.

Вспоминая Лао--Дзы

  • 21.04.19, 21:37
Ну что?
Процитирую сама себя с ФБ:
Садовий: "народ помножив на нуль весь політичний істеблішмент України". Так що, пане Садовий, вам не вдалося "між крапельками"? 
Якби всі оті гриценки, садові, смешки, і їхні прихвостні гордони не лізли до виборів, результат був би інакший. А так ви - не істеблішмент, ви оте саме сміття, яке потрібно прибрати подалі від країни і її народу

Но мне интересно другое. Как теперь будут перелицовываться все местные порохоботы - гнилые яблоки, пукающие Авроры, хромые танки, дамочки постбальзаковского возраста, оргазмирующие на хряка. Ау, ребята! Вы отстали от жизни, а некоторых отодвинут от бабла. То есть и эти все мелкие моськи здесь на сайте гадили как могли. И добились обратно пропорционального результата для своего кумира и патрона. ПОЗДРАВЛЯЮ. Он переквалифицируется в управдомы, а вы?  Наблюдая весь этот цирк, мне интересно будет и дальше изучать всю эту фауну, как они себя поведут. Советую старый заголовок в одной харьковской газете двадцатилетней давности (к публикации, написанной по поводу прорвавшейся канализации в городе):
"ОБДЕЛАЛИСЬ? ОТМОЕМСЯ!"
Так вот, вам - не отмыться. При любом раскладе новой власти, при любом разворачивании событий. ДУШОК ОСТАНЕТСЯ.
Запомните это. Он вас будет преследовать везде, в вашем сознании, как бы вы не хорохорились. 

I'm satisfied, я со своего берега таки увидела, что проплывает мимо. Лао-Дзы, ты прав



Только сегодня! Только один раз! Последняя гастроль!

  • 19.04.19, 14:57
Колизей. На арене сошлись двое. Один, толстый, крикнул маленькому: - Ты хто такий? Да я тебя... И достал баночку с анализом. 
Маленький увернулся от баночки и показал большому дулю. 
Половина трибун взревела и выставила большие пальцы вниз.
Вторая половина охнула и тоже выставила большие пальцы в том же жесте. 
Нависла тяжелая тишина. На военных из охраны арены было жалко смотреть.
- Так кого? - сипло спросил один из них.
- А хрен его знает... - в тон ответил центурион.
И повернули головы в сторону императорской ложи. 
Весь колизей посмотрел туда же. Из-за пурпурной занавеси показалась нежная белая ручка, и махнула на обоих. По трибунам прошел вздох.
- Ну и как это понимать? - не унимался молодой триарий.
- Я так понимаю - валить всех нах, только начать вон с того, здорового. Этого потом прихлопнем. - убедительно прогудел центурион. 
- Ааа!- взревели трибуны. Звякнули мечи. Плебс потянулся к выходу. Зрелище не удалось, может, хоть хлеба дадут...
- Так это были гладиаторы или нет? - не унимался дотошный новобранец. 
- Таа, так, парии, - ответствено заключил центурион и прицелившись, сплюнул на песок сквозь щербину в зубе

Ну возьмиииите меня!

  • 19.04.19, 14:21

Я больше не бууду! smeh


Ну и кто клоун? lol

Уважаемая Космополит!

  • 19.04.19, 12:23
Задрали уже своими публикациями. Уже руки устают удалять эти ваши козьи шарики-публикации. Зас@ала всю ленту. 
И у меня возник вопрос: Этот ваш понос за вознаграждение или от природного идиотизма?
Ну ей-Богу, надоело натыкаться здесь на каждом шагу на кучи, разложенные пропагандонами. Не уважаете нас, так уважайте хотя бы себя. 
Потому что, вспоминая изречение известного исторического персонажа: "дабы дурь каждого всем была видна", - вы успешно стошнили добрую часть пользователей айюай-я. Уже даже не возмущает, а просто смешно. Смешон уровень убожества и ограниченности. Вам что, заняться нечем? Цыбуля на сковородке подгорает, корова недоена, муж некормлен, сама недо... ой, молчу.
Те потоки дерьма, слюны и соплей не имеют никакого отношения к космополитизму. Вы бы хоть википедию почитали. Там подробно описано, что это такое. 
Или ник взят от известного бренда Космополитен? Так там я не нашла ни про Тимошенко, ни про Зеленского, ни про Порошенко. Там больше про цвет маникюра и трусов в тон лифчика. Про тенденции в мире силикона, проблемы педикюра. И ни слова о политике. 

Вот свежая статья от вашего любимого издания: 
"Хорошая, плохая, злая: как научиться управлять своим настроением и самоощущением во время месячных"
Наслаждайтесь, отвлекитесь. А то ей-Богу, пропала баба
Так что вы уж определитесь, подтянитесь. А то в нынешнем виде - ни к умным, ни к красивым, куда это годится?

Мы его потеряли

  • 18.04.19, 23:02
Редко стала заходить на сайт. Потому что противно. От запаха гнилья, распространяемого некоторыми здесь. Я понимаю, люди на работе. Но есть же и какой-то предел!
Ей-Богу, когда попадаются на глаза заметки Evgstereo, рвотный рефлекс срабатывает. И ведь на протяжении нескольких лет был вроде нормальный чувак. Но вот подрядился на свиноферму порохоботскую - и пропал человек. То есть уже вроде и не человек, а помойка - так разит от вываленного его ботофермой, что глаза режет. 
Сгнил наш Женя, поздно, спасать уже некого. Фууу! Люди гибнут за металл, да? А здесь как раз тот случай, что за чечевичную похлебку продался. И не стесняется. Воистину, мерзость человеческая беспредельна, а днище - бездонно!

Український президент перетворив патріотизм на політичний товар

  • 25.02.19, 18:20

"Русскій мір", який побудував Петро


Сергій Гайдай - фото

 

Сергій Гайдай

Політтехнолог, директор зі стратегічного планування агенції Гайдай.Ком

І досить успішно продає його виборцям. «Ми йдемо своїм шляхом!», «Геть від Москви!». Скажемо Путінській Імперії Зла, імперському і радянському минулому: «остаточне, прощавай!» Ми йдемо в Європу. В ЄС і в НАТО! Це чи не найважливіший аргумент його виборчої кампанії.

Так, нам безумовно не хочеться жити в "русском мірє". Для нас Євромайдан був про те, що ми – не "русскій мір". Що ми частина Європи. Ми європейці. І Україна – не Росія.

Але давайте розберемося, що таке "русскій мір"? Це не тільки територія. Це передусім ментальність. Звід писаних і неписаних правил і принципів, за якими живуть люди в "русском мірє".

Передусім, у російському світі – влада сакральна. Вона дана народу згори. Богом, провидінням, долею. Влада священна, не обговорюється і не критикується. Отож її приймають такою, яка вона є. Влада майже ніколи не помиляється. А якщо і помиляється – народ має це стійко прийняти і боротися з наслідками. Якщо влада – це єдиний гарант безпеки і стабільності, їй пробачають дуже багато чого. Владу не можна змінювати. Політична конкуренція – зло, а змінюваність влади – причина смути. Змінити владу означає занурити державу в «темні часи», в революції і бунти. А цього допускати не можна. Влада забезпечує стабільність держави і суспільства.

Вороги, страх і війна – найважливіші поняття "русского міра". Згуртованість і мобілізації є одним з найважливіших елементів такого світогляду. "Весь світ проти нас. І нам потрібно вистояти в цій боротьбі". Єднання суспільства навколо правителя для боротьби з ворогом, любов до государя і до держави – це шлях до самопорятунку. Війна з ворогами і страх роблять державу міцнішою, а народ згуртуванішим.

Жити в такому світі я не хочу. А ви?

Зовнішній ворог для "русского міра" – США. Але є ще і внутрішній ворог. Гнилі ліберали, політичні конкуренти, масони, агенти світового сіонізму і капіталізму. Критикувати владу можуть лише вороги. Кожен критик влади – явний ворог або таємний агент ворога. Вони небезпечні, брехливі, аморальні, смішні, безглузді і безперспективні. Тому не мають підтримки народу. З ними потрібно розправлятися не замислюючись. Варто піти у них на повідку, як у країні відразу ж почнеться смута як у трагічні 90-ті. Ворогів багато. А президент – завжди один.

Ще одна загроза добробуту – вільні ЗМІ. Всі мають говорити і писати про владу тільки хороше. Критиці тут не місце. Вона може розвалити державу. ЗМІ мають бути під контролем. Журналістика "русского міра" – це коли владі ставлять запитання, на які їй зручно відповідати. Це коли в інтернеті і на телебаченні викривають ворогів і захоплюються достоїнствами перших осіб держави, славлять перемоги рідної батьківщини і подвиги спецслужб. Незручні питання – це доля ворожих провокаторів. Вони – інформаційні диверсанти і саботажники. В "русском мірє" немає журналістики. Є налагоджена й активна інформаційна індустрія пропаганди.

Духовні скріпи – показовий елемент "русского міра". Церква, релігія і віра тут не відокремлені від держави. Тут це частина політики. Тільки єдина церква може керувати духовними справами народу. Це не особиста справа кожної людини. Є єдина духовно-релігійна лінія, визначена державою. Порушивши її, ти стаєш неблагонадійним. І спробуй тільки образити почуття вірян своєю свободою совісті. Відповіси за законом.

"Русскій мір" це ієрархізоване, станове суспільство. Чим ближче ти в цій піраміді до верховної влади, тим вищий твій добробут і тим більше у тебе можливостей. У цю картинку непогано вписуються олігархи, великий капітал і сановні чиновники. «Цар» оточує себе «боярами». Олігархи в "русском мірє" діляться на своїх і чужих. "Хороші олігархи" прийняли політику влади. А "погані" втекли за кордон. Сіли в тюрму, як Ходорковський. Або "випадково" потонули у ванні, як Березовський. Всі правильні олігархи входять до кооперативу Озеро, є частиною влади, маючи доступ до всіх державних багатств і користуючись усіма привілеями. Корупція приймається як даність, як природний стан феодальної економіки.

В "русском мірє" чиновник ніколи не буде жити, як простий громадянин. Це не по чину. Повага тут визначається його положенням на владній піраміді, визначається його лояльністю до режиму і його зв'язками. У нього немає звичайної квартири, він не їздить на роботу велосипедом. Він живе у власному заміському палаці і їздить на роботу по зустрічній з мигалками. Їхні кабінети розташовані в державних «палацах» з довгими коридорами, килимовими доріжками, столами з малахітовими прес-пап'є і ліпниною на стелях.

Зачекайте, але якщо прибрати з тексту Путіна, Кремль, Москву і Росію – то все це і нам дуже знайоме. Все це і про нашу владу. Рідну українську. Хіба не це нам з екранів телевізорів, з рекламних площин на вулиці і в Інтернеті постійно пропонує наш президент – Петро Порошенко?

Політика страху перед нападом ворога. Стійкий симбіоз двох президентів, коли обом вигідно підтримувати образ ворога. Для Путіна – це Україна, яка лягла під США. А для Порошенка – Путін, Кремль і війна на сході України.

Всі його конкуренти нашого президента – вороги і агенти Кремля. Всі, хто його критикує – п'ята колона. Йому немає альтернативи. Або він, або Путін нападе! І релігія тепер стала державною справою. А отримання Томосу головною подією в історії країни. Не нові дороги, не 5G-інтернет по всій країні, не швидкісні потяги і автобани з Києва до Європи, не власні заводи електромобілів, не ракетобудування і інноваційна економіка, а духовні релігійні скріпи власного національного розливу.

Станово-феодальна економіка, як і в "русском мірє", значно вигідніша для нашого президента, ніж економіка незалежна і креативна. Нікуди не поділися олігархи, колишні господарі життя. Тепер у них новий покровитель – один і головний олігарх у президентському кріслі. Тепер данина тече в його кабінет. Його віддані васали отримують у країні цілі галузі економіки в промисел, оточення – посади у владних кабінетах і цілі новостворювані міністерства. А незговірливим шлях в Амстердам, Женеву або Ізраїль, позбавлення громадянства, а їхнім активам – націоналізацію.

Стиль життя нашого правителя, такий самий, як і у його попередника. Такий же багатогектарний маєток з власною церквою. Кортежі з мигалками. І той самий кабінет з важкими шторами на вікнах, за якими вулиця, відгороджена високим чавунним парканом від простих людей.

Свобода слова? Так поки її у нас більше, ніж у РФ. Але за п'ять років Петро Олексійович наполегливо брав медіа-простір під свій контроль або особисто або за допомогою своїх васалів. Дамо йому ще п'ять років, і свобода слова буде тільки в інтернеті. Але і в інтернеті йде активна робота його особистих інформ-військ. Вони мочать усіх неугодних, обмазуючи брудом всіх, хто наважився бути незгодним. А сам президент особисто читає пости критиків у Фейсбуці і може особисто відчитати по телефону за неправильну позицію. А будеш наполегливим – тобою займеться СБУ або прокуратура.

Згадайте, Путін спочатку був демократом. І перший свій термін «піднімав Росію з колін» під загальні оплески ліберальної публіки. А потім був другий термін. Третій. І що таке ротація влади росіянам довелося забути. Як і про права і свободи.

Вважаєте, такий сценарій не для нас? Ми не бачимо цих загроз засліплені своїм «стокгольмським синдромом» підтримки президента, якого обрали в 2014-му. Приймаючи патріотичний «гіпноз» господаря Банкової, нам не хочеться втрачати ілюзію, що ми на правильному боці барикад. Ми глухнемо і сліпнемо, коли раптом натикаємося на злочинну сутність нашої влади. Ми втрачаємо пам'ять і вже не пам'ятаємо, що сьогоднішній президент – колишній член фракції СДПУ (о), політик, який стояв біля витоків створення об'єднання За ЄДУ разом з Партією регіонів, колишній міністр економічного розвитку і торгівлі в уряді Азарова при президенті Януковичі. Ми не помічаємо його бізнес-зв'язків із РФ, участі в олігархічних корупційних схемах. Не хочемо бачити його співпраці з Медведчуком у спілкуванні з Кремлем.

То чи йдемо ми геть від Москви? В Європу. Де змінюваність влади – це добре. Де чесні вибори без підкупу – це норма. Де закон один для всіх. Чиновники живуть життям середнього класу, їздять на роботу велосипедом. Де, чим більше вільних ЗМІ, тим краще. В Європу, де люди вільні у своєму світогляді. Де різноманітність культур, поглядів і релігій – звичайна річ. І закон захищає всіх однаковою мірою. Де держава намагається не втручатися в життя громадян і в економіку. Де поважають підприємця і платника податків, а влада – найманий і підконтрольний сервіс для громадян. Де суспільним трендом є наука, технології, прогрес, а не релігія.

А те, що вже п'ять років будує в Україні Петро Порошенко – це його особистий "русскій мір", одягнений у вишиванку українського патріотизму. Дамо йому ще п'ять років і відмінностей Києва від Москви можемо вже не знайти. Жити в такому світі я не хочу. А ви?

Навіщо мільярдеру другий термін президенства???

  • 04.02.19, 18:38

           В.Лановий

   

  Олігархи стали щільною стіною на нашому шляху до свободи, справедливості та добробуту. Побудована при Кучмі, повністю реалізована за Ющенка і Януковича система висмоктування крові з нашого народу. Ці президенти не тільки не зашкодили вкоріненню паразитуючої системи, а навпаки, сприяли розширенню масштабів олігархічної експлуатації національного господарства. У той же час для мене було зрозуміло, що олігархічний лад сам себе знищить, оскільки він приводить до деградації економічної основи свого існування -  створених раніше підприємств (без їх модернізації), усунення інноваційного підприємництва та знецінення власної грошової одиниці. Тоді я вперше замислився, коли настане стадія занепаду і розпаду експлуататорського ладу  і якими темпами він рухається до свого кінця? Чи формується в суспільстві та економіко-політична сила, яка візьме на себе роль могильщика фінансових магнатів? При цьому треба мати на увазі, що підприємницький клас, який, як правило, є рушійною силою демократичних революцій, за ці роки послідовно і нещадно знищувався. А отже за цих обставин він явно неспроможний стати двигуном перетворень. Напрошувався висновок, що олігархи добровільно не уступлять владу, а значить вони збираються до кінця тримати її у своїх лабетах і готові поховати усю націю під уламками своєї барижно-фінансової імперії, коли вона сама по собі розвалиться – на мій погляд,  через 5-7 років.

  Ці передбачення укріплювалися після приходу до президентської влади махрового олігарха, який вріс у корупційну систему. Я не мав ілюзій щодо нього. Але мені здавалося, що він думаюча людина і що він розуміє усю приреченість грабіжницького  ладу.  Що пролонгування останнього ще на декілька років можливе лише за об`єднання зусиль усіх барижних кланів у їх боротьбі проти демократії. Однак, Порошенко виявився справжнім узурпатором чужого: він почав оббирати не лише середній клас і пересічних громадян, а й власників величезних багатств і верховодів політико-фінансових кланів. Він хотів усе заграбастати і тим самим підняв хвилю обурення і супротиву у своєму класі. Так він і зробив: за моїми даними, він подвоював свої офіційні та приховані статки за кожні 1,5-2 роки. Усього за 5 років він приростив свої капітали  з 900 млн. дол. у 2013 році до приблизно 4,5 млрд. баксів у кінці 2018 (це моя оцінка, журнал «Форбз» не має повної інформації про чорний нал). При цьому він, як відомо, не тільки утискав інших мільярдерів (цинічно називаючи грабіжництво деолігархізацією, в першу чергу він пощипав найбагатших з них – Ахметова, Коломойського, Жеваго, Фірташа, групку аграрних баронів та інших), а й залазив у державну кишеню, в тому числі у скарбницю та кошториси різноманітних корпорацій. В результаті таких дій президент-олігарх прискорював як розвал економіки, так і падіння обсягів і вартості награбованих іншими нуворишами активів. Це не могло не спровокувати  розкол і протистояння між злочинними фінансовими угрупуваннями. Причому тіло олігархату розкололося на багато шматків, які не зможуть домовитися між собою про одного висуванця. Такого раніше не було. В найгіршому випадку грошові мішки мали двох кандидатів. Згадаймо, що  у 2014 році до висунення ПОПа приєдналися усі - від Фірташа до Костюка. Зараз усе розсипалося.

   Таким чином, по-перше, проблема локалізувалася – Порошенко представляє собою єдино сильного супротивника демократії; по-друге, на стороні демократичної опозиції опинилася частина невдоволених фінансових магнатів, які будуть підтримувати декількох інших кандидатів; по-третє, є висока вірогідність, що наш народ вирветься з грабіжницького ярма уже в 2019 році. Це унікальна ситуація. Проте, не маючи необхідної електоральної підтримки, на наших очах Порошенко демонструє свою додаткову незаконну потугу – сформував потрібний йому склад ЦВК, збільшив число голосів на 1,5 млн. за рахунок «мертвих душ» (це 7,5 % від загальної чисельності тих, хто буде голосувати), виділив з бюджету в «експериментальному порядку» (тобто одноразово під вибори) 6 млрд. грн. на виплату житлових субсидій у готівковій формі, стягнув з різних боків, в тому числі з державного бюджету і цілком легально гроші для оплати своїх агітаторів під контролем місцевих адміністрацій. Я вже не кажу про безкоштовну трансляцію своїх подвигів по усіх каналах  та його «офіційні» вояжі-тури з томосом та по військовим підрозділам на фронті (останні ще попереду). Відбудеться також традиційна мобілізація голосування за сьогоднішню першу особу у підрозділах Збройних Сил, поліції, Служби надзвичайних ситуацій, пенінтаціарних і психо-неврологічних закладах тощо. Звичайно, ЦВК не помітить й таке порушення виборчого законодавства, як перебування на своїй посаді президента, що приймає участь у виборах, замість того, щоб взяти відпустку на період кампанії.

  Усе це, а також використання інших незаконних механізмів можуть надати чинному правителю та його оточенню можливість формально натягнути додаткові відсотки для виходу у другий тур. А в другому турі проконтролювати фальсифікації на виборчих дільницях і в округах буде значно важче, хоча б тому, що відпадуть спостерігачі від 30-40 кандидатів, які прийматимуть участь у першому турі. Ми ж пам`ятаємо вислів німецького класика, що заради 100 % прибутку капіталіст піде на будь який злочин. Тобто не можна виключати тотальну фальсифікацію виборів і формальну перемогу кондитера у прийдешніх перегонах. А що таке другий строк порошенківського перебування на найвищій державній посаді? Це матиме, як мінімум, такі наслідки:

  по-перше, самовпевненість, безкарність і егоцентризм ПОПа можуть переродити його з жадібного олігарха у тотального скнару, який без вагань буде піднімати тарифи, качати гроші з банків і направляти бюджетні асигнування у свої власні підприємства; нарешті, бариги  дорвуться до приватизації газо-нафтової галузі, яка буде не 200-відсотково, а 500-відсотково рентабельною; вони не будуть інвестувати капітали у розбудову власного нафто-газового комплексу, а продовжуватимуть купувати за наші гроші газ у Газпрому; пенсіонери почнуть масово вимирати, а еміграція, яка стане повальною, практично спустошить наші міста і села, де залишаться лише чиновники і поліцейські;

  по-друге, президент проведе в парламент на виборах у жовтні 2019 року гарантовану більшість депутатів зі свого табору і на фоні повного підпорядкування собі правоохоронних і судових органів почне перетворюватися на авторитарного диктатора путінського типу; він змусить жменьку олігархів, які залишаться, переписати на нього практично увесь бізнес (як зробив Путін) і тоді в країні не залишиться й опозиційних йому впливових політичних партій; ЗМІ випускатимуть викривлені і вихолощені новинні сюжети, замовні спектаклі, концерти, глянцеві ток-шоу; країна провалиться у хаос безправ`я і беззаконня, підфарбованого тлумаченнями придворних лакеїв-політологів;

  по-третє, він буде фактично лояльним до Москви (але не на поверхні, а закулісно, у прямих телефонних розмовах), підтримуючи статус-кво у Донбасі і прирівнюючи Крим до липецької фабрики; тягнути гуму довготривалого переговорного процесу без просування вперед і поступової уступки Росії наших позицій у Чорному і Азовському морях; аби не дратувати Федерацію, у такому ж кволому стані буде функціонувати наш військово-промисловий комплекс, якість і кількість одиниць зброї якого залишатимуться на рівні середини минулого століття; при цьому ми завжди будемо залишатися слабкою, нездатною захистити себе і безініціативною стороною, утверджуючи вічний протекторат Кремля над захопленими територіями.

  Ви думаєте, що це надумані прогнози? Що Порошенко не зможе так зробити, що у нього є совість і він не піде на зраду України, коли питання стосується його власної кишені? А що відбувалося усі п`ять попередніх років? До якого підсумку ми прийшли у 2019 році? Те, що я передбачаю, є простим  продовженням трендів, які спостерігаємо у сьогоднішній  Україні. Це апроксимація у майбутнє того, що вже відбувається. Так усе й буде. Не варто чекати, що ця жахлива пухлина якось сама розсмокчеться. Чи ви готові спокійно чути про таку нашу «перспективу»? На мій погляд, не можна допустити до другого терміну того, хто ненавидить український народ. Не можна дозволити фальсифікувати результати виборів. Не можна гратися у вибори і демонструвати свої акторські здібності у ході виборчої кампанії. Невже власні політичні кар`єри чи грошові здобутки тих, хто заявився у кандидати (в тому числі технічні та ролеві кандидати і ви, мої читачі, зможете самі назвати тих, хто підтанцьовує президенту, розпорошуючи антипорошенківський електорат; назву лише жінок, які мають розтягти голоси Тимошенко – Богомолець і Богословська ), важливіші, ніж доля нашої країни? Будьмо свідомі. Вибираємо тих, хто може скласти реальну альтернативу Порошенку. Хто має реальні сили і ресурси для боротьби. Хто з кандидатів має розгалужену  мережу своїх прибічників по регіонах для убезпечення нас від масових підтасовок на дільницях і в ЦВК. Хто допоможе нам  повернутися на нормальну, цивілізовану дорогу і дозволить жити по-людськи.   Источник: https://censor.net.ua/b3109146

Чиновники изобрели «неперсональные данные»

  • 03.02.19, 20:43
МИНФИН ПРОТИВ КОНСТИТУЦИОННОГО СУДА: ЧИНОВНИКИ ИЗОБРЕЛИ «НЕПЕРСОНАЛЬНЫЕ ДАННЫЕ»

Сбудется мечта Наталки Яресько: нас всех «верифицируют» и, возможно, снова ограбят

Picture

…Вот вопрос всё время торчит… (Или висит?)

Откуда ОНИ берутся???

Щас поймёте, о чём мы...

Итак, пару недель назад, такой себе «тихой сапой», промежду каждодневными заботами о благе народа и благополучии евоном, был на очередном заседании Правительства обсосан, прожёван, и скоро, видимо, найдёт какой-то выход промеж людей новый Закон. Какой? Да такой себе, как всегда, забота о державе в ём. И название красивое, мирное, даже интригующее местами, поскольку слово использовано малознакомое, редко в нормальной жизни встречается.  Вот оно:

- Ве-ри-фи-ка-ция.

Где-то с год или два назад мы даже предупреждали о возможном его появлении на «горизонте событий». Это, когда правительство, начав свою акцию по созданию «Секты Свидетелей Субсидий» (ССС) вдруг заподозрило… Ну, что шото слишком до хрена набивается в эту секту, и вон уже и бюджет  державный заскрипел от натуги, начал трещать по швам… И тогда родилась у сметливой нашей Главбухши Наталки Яресько идея: провести вот эту самую – «верификацию». Она к тому времени уже прибрала к своим рукам обильную и доходную «Розетку», и ей было по барабану – одобрит народ  это «начинание», или нет… Да и дело  даже не в народе было, в самом правительстве особых поклонников было трудно сыскать. Поэтому этот законопроект так долго и пробивался по всем закоулкам власти, отлёживался где-то в пыльных шухлядах и отсыревших флэшках.

Закон называется:«О верификации и мониторинге государственных выплат».

Для чего он? Да вот, совсем недавно Юрий Гелетий, заместитель министра финансов, сказал про этот документ так:«Верификация позволяет государству выявить мошенников в сфере соцвыплат и высвободить дополнительные средства для тех, кто действительно нуждается в помощи».

Оставим в стороне странноватую привычку власти подозревать рядового гражданина в том, чего он даже сделать ещё не успел. (Например, подло обмануть державу с помощью фиктивного развода ради получения субсидии сразу на две квартиры, или «нагреть» её же с помощью не живущих, но прописанных в квартире детей или внуков).

Ну, а если вы, допустим, получая ср…  драную, так скажем, пенсию в 1400 гривен, ещё мёрзнете ночами в будке охранника на частной автостоянке, но при этом не сообщаете о «лишних» 2-3 тысячах гривен Минфину…

То цевжевопче…

Да ещё депозит у вас в банке на 30 тысяч, собранный десятилетиями… Да ещё «Запорожец» ржавый в гараже 40-летнем во дворе…

В общем, есть за что вас прищучить. Есть повод по… поверифицировать, чёрт возьми…

И показать вам шиш, а не субсидию…

Что и было успешно сделано в минувшем году. Когда заявки на державную помощь по коммуналке подали 7 миллионов примороженных граждан, а получили право на неё всего около 4 миллионов.

И смеем предположить, что половине из «выпавших» из списка ССС было отказано несправедливо. Кто сумеет доказать обратное – пусть попробует.

Но вот верификация…

Она, оказывается, уже вовсю происходит!  Мы же читаем и слышим время от времени стенания наших «социальных» начальников  о том, что-де граждане в стране сплошь несознательные, так и норовят объегорить наш бюджет, Пенсионный Фонд, и правительство вместе с ними, и сорвать (незаконно!) лишнюю копейку для обогрева своих дворцов и хижин. Так вот в2016 году «стенали» как-то неконкретно, на уровне «ужо знаем мы вас всех!», а вот с начала 2018 года, как оказалось, всю эту самую «верификацию», будь она неладна, потихоньку начали воплощать в жизнь.

И появились на свет Божий, если помните, попрёки из уст господ Ревы, Розенко, Гройсмана в адрес наших граждан, которые, такие-сякие, понимаете ли, фиктивно разводятся, а потом субсидии по карманам рассовывают… Как-то так произносилось.

Мы-то наивные, в тот момент даже не поняли сути происходящего. Мы, заглядывая в руки Державе в ожидании субсидиарной подачки, даже понятия не имели, что эта «держава» давным-давно (ну, пусть недавно, год целый) вас уже «просветила», «простучала», прослушала и выводы сделала. Свои собственные, причём.

Кстати, речь идёт не только о ССС, о субсидиях. В стране государственными выплатами, пособиями, льготами пользуется почти 25 миллионов человек!

Их тоже надо – «проверифицировать».

Чем и занят сегодня Минфин. Здесь даже специальный отдел создали, мощностью в дюжину тел (или голов?).

И работы у него полно. Потому что завелись в стране и мошеннические схемы получения пенсий, и фиктивные безработные, и незаконные субсидии… И уже в работу по верификации втянуты и Пенсионный Фонд, и правоохранители.

И сидят чиновники, и сутками «мониторят» сетевое пространство, сутками шуршат бумагами в районных и городских конторах социальной помощи, ищут: а где это гражданин Г набрал денег на покупку нового айфона, если  от его пенсии даже его кот сбежал нынешним летом, аккурат перед поднятием газовых тарифов?

В общем, проверка показала, что мы, граждане, практически все – потенциальные злодеи.

А Президент П. Порошенко в прошлом году подписал Закон  «О внесении изменения в Бюджетный кодекс Украины», согласно которому Минфин получил доступ к банковской тайне для проверки информации о получателях субсидий, льгот, пенсий. Фактически, банковскую тайну отменили.

Создание многочисленных реестров типа «реестра должников ЖКХ»  - из той же серии. Серии глупостей, а то и преступных действий властей по отношению к собственным гражданам, причём все эти действие правительство выдаёт за «наведение порядка». И даже у нас сегодня среди кандидатов в Президенты есть такие, которые слово «порядок» употребляют в каждом выступлении, и даже в выборные слоганы выносят…

Тогда им всем надо ещё раз перечитать недавнее совсем решение Конституционного Суда Украины. А оно, свежее, от 12 октября 2018 года:  «Конституционный Суд Украины признал неконституционными полномочия украинского Министерства финансов собирать персональные данные граждан, необходимые для верификации социальных выплат».

Этим всё вроде бы сказано, правда?

А Минфин говорит: «А видали мы этот Конституционный Суд…»

И министр финансов Оксана Маркарова в нескольких подряд интервью сообщила, что Минфин чихает на решение КС, поскольку (вчитайтесь!) «Минфин имеет дело с деперсонифицированными данными, поэтому не имеет информации про семейное положение и другие персональные данные граждан Украины».

То есть выполнять решение КС Минфин – НЕ собирается.

Погодите, погодите… А вот эти требования к соискателям субсидий – «подать справку о доходах невестки…» - это что?

А мониторинг ВСЕХ источников информации, вплоть до банковских вкладов -  это что? Это не «персональные данные»? И вообще ради какой «великой цели» государство (власть) пытается установить эдакий «социально-финансовый концлагерь» в стране?

А как вам положение о том, что, если вам откажут в назначении субсидии, или пенсии, то потом ещё три года (!) проверять будут?

Неужели исключительно ради «выявления мошенников в сфере соцвыплат»?

И что интересно: нынешний наш финансовый министр – неплохо выглядит. Оксану Маркарову имеем в виду. Ну, там в декларации у неё квартиры, дома, яхты, «кубики» на колёсах. Но это всё нажито «непосильным», нехай себе.

Но вот откуда у них, молодых, такое пренебрежение к Законам собственной страны?

Да и Гройсмана к «старикам» не причислишь… А он Маркарову – поддерживает…

В чем тут секрет? (С)