Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

lykasha

51 рік, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 38-50 років

Холодний Яр

  • 10.03.12, 17:10
Хочу запропонувати шановному товариству уривок книги Юрія Горліс-Горського "Холодний Яр"

Двері відчинилися і відкрили ясно освітлений великий льох. В приміщенні був зойк. Чекісти з заляпаними кровю ногами, одежею, обличчями роздягали до гола коло десятка мужчин і жінок, знову звязуючи їм після того руки. Якась жінка, з розпущеним волоссям, у розірваній сорочці, впавши на землю з благанням не вбивати її, цілувала, під сміх і глузування чоботи одного з катів. Під стіною лежало купою коло двох десятків голих трупів. В льоху стояв важкий сопух гнилої крові івиділень людських тіл. Переступаю поріг і організм обгортає різка зміна. Павутиння надії обірвалося. Царство життя залишилось за тим порогом.... 
Почався розстріл. По одному брали із черги і підводили до місця під стіною, де камінна обкладка льоху була розвалена, відкриваючи глинисту землю.
Жертву ставили лицем до стіни і горбатий, заслинений жидок стріляв їй в потилицю з короткого карабіна. Деякі черепи злітали, бризкаючи на стіну мозком...
Молодий поставний хлопець, з якого стягли старшинське убраннябез відзнак, перед розстрілом обернувся і плюнув в лице горбатому жидові..... Приглядаюся до рухів чекістів. ВОНИ НЕ ВБИВАЛИ. ВОНИ...ПРАЦЮВАЛИ.

Книга є не художньою а автобіографічною, автор сам пережив описані події.
Моє питання полягає в тому, що якщо на Нюрнбергському процесі використали як доказ щоденник маленької дівчинки з Ленінграду, яка пережила голод, та використали записки маленької єврейської дівчинки Анни Франк про перебування у концентраційному таборі (хоча є лінвістична екпертиза що це підробка), то чому не можна використати дану книгу для звинувачень комунізму як ідеології?

100%, 8 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
9

Коментарі

110.03.12, 17:56

Дуже сильна книга! Прочитавши її першу частину, я вже до кінця життя не зміню своїх поглядів у відношенні справжніх борців за свободу і незалежність України!

    210.03.12, 18:05

    И что это даст?

      310.03.12, 18:08Відповідь на 2 від Хайдер

      Моральну сатисфакцію!

        410.03.12, 18:28Відповідь на 3 від severun38

        Моральну сатисфакцію!Вообще-то в Нюрнберге процесс был не над идеологией, а над конкретными людьми, некоторые из них были повешены по приговору этого суда, а также над конкретной органицацией (НСДАП), которая была признана преступной, распущена, а имущество конфисковано.

        Что касается самой идеологии национал-социализма, то многочисленные попытки запретить эту идеологию так не увенчались успехом. В 1964 году в ФРГ создана национал-демократическая партия Германии, которая является правоприемницей НСДАП. Партия действует до сих пор и участвует в выборах.

          510.03.12, 18:31Відповідь на 3 від severun38

          В твоем случае все вообще очень неудобно получается... Все виновные в событиях в Холодном Яру давно умерли, а организации ВЧК и ВКП(б), в которых они состояли или могли состоять, давно прекратили свое существование.

          Я думаю, это дело забуксует уже на этапе составления искового заявления.

            611.03.12, 17:36

            Немає ніякого сенсу доказувати щось тепер, через багато років. Головне тепер жити гідно і з честю, не дати принизити себе, державу, вчити гідно і розумно жити дітей, нове покоління повинно змінити життя, а назад не треба повертатись, те що було пішло в небуття, ненависть і помста ніколи не давали нічого окрім негативу і виснаження ...

              712.03.12, 10:02Відповідь на 6 від Каре

              Наше сьгодення таке як є, бо воно випливає з нашого минулого, і від нашого сьгодення буде залежати наше майбутнє. Минуле не можна відчепити як палаючий вагон у потязі. Зараз читаю Едвавда Лукаса "нова холодна війна. як кремль загрожує і росії, і заходу". Там сказано, що після війни у Німеччині окупаційна адміністрація Британії і США зганяла німців в кінотеатри для того щоб вони дивились на звірства нацистів і не говорили що в правлінні Гітлера було щось добре. Може і в нас людей, які ідеалізують комуністичне минуле, заперечують Голодомор і т.д., варто було б так само зганяти і показувати документальні фільми про Гулаг і звірства комунізму.

                812.03.12, 12:26Відповідь на 7 від severun38

                Зараз читаю Е.Лукаса"нова холодна війна. як кремль загрожує і росії, і заходу"Там сказано, що після війни у Німеччині окупаційна адміністрація Британії і США зганяла німців в кінотеатри для того щоб вони дивились на звірства нацистів і не говорили що в правлінні Гітлера було щось добре. Може і в нас людей, які ідеалізують комуністичне минуле, заперечують Голодомор і т.д., варто було б так само зганяти і показувати документальні фільми про Гулаг і звірства комунізмуМожливо це і правильне рішення, тільки ті хто правлять нами (ПР тут ні до чого, ти розумієш про кого я кажу...) не дадуть цього зробити, вони дуже гарно можуть вбивати любов до нашого рідного, нищити нашу пам"ять, один канал СТБ чого вартий, з їх перековерканими словами, ніде по всій Україні таких слів не знайдеш...

                  912.03.12, 13:16Відповідь на 8 від Каре

                  Рада тут тільки одна, на мій погляд- відкрито виступати проти. В полеміку ВОНИ як правило не вступають. Якось я їхній компанії озвучував постулати істориків-ревізіоністів. Відкрито ніхто не заперечував, на другий день один з компанії позвонив і переконував які ми з ним друзі.

                    1012.03.12, 13:22Відповідь на 9 від severun38

                    Рада тут тільки одна, на мій погляд- відкрито виступати проти. В полеміку ВОНИ як правило не вступають. Якось я їхній компанії озвучував постулати істориків-ревізіоністів. Відкрито ніхто не заперечував, на другий день один з компанії позвонив і переконував які ми з ним друзі. так, вони тільки з-за кущів або з-за вугла поглядають, на пряму не говорять, знаємо таке...