хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Чому день перемоги почали святкувати тільки з 1965 року

ЧОМУ ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ ПОЧАЛИ СВЯТКУВАТИ ТІЛЬКИ З 1965 РОКУВи ніколи не замислювалися, чому радянський агітпрому 20 років не святкував перемогу над Третім Рейхом?
Здавалося б 9 травня 1946 перша річниця перемоги. Парад, ордена, барабани, повітряні кульки? НУЛЬ! 1950 рік - п'ятиріччя перемоги. НУЛЬ! 1955 - 10 років ВЕЛИКОЇ ПЕРЕМОГИ! НУЛЬ! У країні щорічно з помпою відзначається велика жовтнева революція, річниця Леніна, 1 травня, в кінці кінців, Новий рік.
Але 9 травня раби культурно працюють на перемогу комунізму в колгоспах і заводах. Немає ніяких медалей і почесних знаків на честь річниці перемоги, немає об'єднань фронтовиків. Навпаки, генералітет відразу після 1945 року трусять арештами та перевірками. Це ще зрозуміло, бо стиль. Але куди дивиться агітпрому? 1960 рік. - НУЛЬ! Святкування починається тільки в 1965 і фронтовиків-переможців починають подавати як безпорадних пенсіонерів, яким треба "допомагати" і поважати. ЧОМУ ??
До 1948 року День Перемоги був неробочим днем, проте Указом Президії Верховної Ради СРСР від 23 грудня 1947 року вихідним був скасований: замість Дня Перемоги неробочим зробили Новий рік.
Лише через два десятиліття, вже за Брежнєва, в ювілейному 1965 року День Перемоги знову став неробочим

«День Перемоги» в СРСР не святкували 20 років через страх радянської влади перед реальними ветеранами. Коли ж в 1965 баланс ветеранських сил переважив з справжніх фронтовиків на користь ветеранів каральних підрозділів, «девятомай» почали обережно використовувати в цілях пропаганди комуно-фашизму, а далі вже подконорольний владі «девятомай» перетворився просто в помпезні п'яні оргії победобесія для самоствердження нащадків радянських фашистів - чинуш НКВД, КПРС і Комсомолу - фронтовики при цьому використовувалися і використовуються як живі музейні експонати пропагандистів як совка так і постсовка.
Те, що нам люблять брехати про це, що мовляв перші двадцять років святкувань не було тому що треба було працювати і піднімати країну з руїн ... Тому .., тому святкувань не було ... Так це чиста ахінея. Адже 23 лютого, 7 листопада, 1 травня і інші свята, СРСР святкував навіть під час війни.
Відповідь проста. Більшовицького переможного захоплення на континенті не сталося, як планувалося ВКП (б), Адольф Гітлер їх вправно випередив, напавши першим.
Але головна причина була та, що після війни були чоловіки-реальні ветерани, фронтові вовки, які спробували всі «принади» війни. Вони пройшли через вогонь, і їхній дух зломити було вже не так просто, партноменклатуру фронтовики зневажали. Їм було в 45-му років 30-40, і більше. Якщо при них скажеш слово «війна», або ще як нагадаєш про те, що було - тебе могли реально вбити. Розрубати на місці. Серед цих людей були контужені і сильно покалічені. І добре пам'ятали турботу Батька всіх народів - Сталіна і партії про них, як на лінії «Вотан», на форсуванні Дніпра, пам'ятали Ржев і Волхов і багато іншого. Так ось, як раз, через 20 років, ці самі ветерани вже померли, а залишилися інтенданти, тилові щурі та ветерани НКВД-МГБ і особисти СМЕРШу разом з свіжоспеченими 18 літніми зеленоротимі хлопцями, що спробували війну тільки в кінці 1944 і 1945 роках. Ось тоді і було прийнято рішення святкувати 9 травня .... »

(с)
23

Коментарі

14.05.17, 17:09

Р Е П О С Т

    24.05.17, 17:12

    эхо войны...

      анонім

      34.05.17, 17:16

      Есть два мнения
      1 Пока не умрут те кто действительно воевал, а останутся призывники 45 года и те кто подбадривал пулеметной очередью в спину ( НКВД, СМЕРШ и т.д.
      2 Не достигнуты тецели от войны которую планировали (мировая революция и диктатура пролетариата)

        44.05.17, 17:19Відповідь на 1 від Cosmopolit

        Р Е П О С ТЦікаво,а ким були на війні ті люди,що сьогодні себе називають ветеранами ВВВ?

          54.05.17, 17:20

          Согласна. Я хорошо помню празднование в 1965. Папа был тогда очень расстроен. Официоз празднования, юбилейные монеты - все это его как-то обижало, что ли. Даже трудно описать. Он ждал чего-то другого. двадцать лет ждали признания этого дня. Причем не как празднования, а как день благодарности и признания. Я по малолетству не могла понять, потом дошло. Всех покалеченных, увечных понемногу с улиц убрали. Хотя я помню безногих, которые передвигались на дощечках с колесиками, отталкиваясь от земли деревянными брусочками с рукоятками, похожими на двернуе ручки. Однако, я думаю, что дело было не в возрасте выживших, а именно в том, что инвалидов постарались убрать с глаз долой. Причем самым бесчеловечным образом.

            64.05.17, 17:22Відповідь на 3 від анонім

            пост 4

              74.05.17, 17:22Відповідь на 4 від Davigadoff


              бодрые 65-летние мужички?

                84.05.17, 17:27Відповідь на 4 від Davigadoff

                Мой отец был в партизанском отряде. Попал туда в возрасте 10 лет. Самому старшему было 18. Воевал. Ходил в разведку, доставлял в лес оружие. И он стрелял, и в него стреляли. Попал туда в возрасте 10 лет, когда погибла его мама. А самому старшему было 18. После войны был воспитанником в воинской части. Таких было много. В детские дома их не брали, поскольку учителя и воспитатели не справлялись с мальчишками, прошедшими фронт и боевые действия. А армия справлялась. К нам еще долго приезжали в гости папины сослуживцы-бывшие армейские воспитанники.

                  94.05.17, 17:28

                  цілком імовірно
                  живі носії правдивої інформації заважають культивуванню мертвих міфів...
                  а Джугашвілі, як і писав Суворов, на суб'єктивному рівні не вважав, що війна виграна...
                  за 20 років і сталінізм ослаб, і ветеранів менше стало...

                    104.05.17, 17:30Відповідь на 5 від GalinaKiev

                    Я теж пам'ятаю як батькові дали медальку,а він плакав,і казав,що нарешті ці падлюки про них згадали...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна