хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Перше враження, та вартість часу бізнесмена,і трішки власного...

Всім відомо: "По одежці зустрічають", так само, всім відомо, але вже набагато менше людей звертає увагу на те, що "Перше враження можна створити лише один-єдиний раз, другого шансу не буде"

Перше враження - це один з найголовніших аргументів в бізнесі. Він впливає практично на весь подальший розвиток взаємин. Що потрібно для того, щоб перше враження було відповідним до вимог бізнесу? Дуже легко, це знов-таки знає кожен... але знов-таки далеко не кожен звертає увагу на ці вимоги, особливо останнім часом серед тих, хто намагається пробитись в бізнес самотужки..

Коротко - костюм, черевики, краватка, наручний годинник, портфель (сучасна заміна дипломату в малому бізнесу або кейсу.. в принципі практично рівноважно із кейсом, але краще мати добрий якісний кейс), дрібні аксесуари - мобільний телефон, запанки, "крокодил" для краватки, тощо... Далі йдуть вже більш вагомі аксесуари для більш грошового бізнесу - авто, офіс (якщо є можливість його презентувати, нерухомість і таке інше). Практично впевнений в тому, що для 99,99% читачів блогів інформація починаючи від "авто" буде не цікавою та не актуальною. Але факт є фактом.

А тепер, годі про загальновідоме. Хочу повідомити свої власні роздуми. Літерально вчора я замислився над тим, а яка ж саме вартість всього цього? Як та що можна оцінити? Що є ознакою чого? Та прийшов до ось яких висновків:

1) Годинник. Це було найпростіше. Годинник, який людина носить на своїй руці точно вказує на вартість однієї години часу цієї людини. Ні, не просто однієї години. Вказує на вартість однієї години ВІЛЬНОГО часу цієї людини. Так як вільний час бізнесмена - це час налаштування контактів, то можна навіть зрозуміти вартість його контактів по часу який він витрачає на них, помноженому на коштовність годинника на руці.

2) Черевики. Це сімвол вартості переміщення людини. Як відомо (сподіваюсь), людина досить суттєву частину свого часу проводить в русі (переміщення між об'єктом А та Б - як з дому до магазину, так і з однієї країни до іншої - будь-яке переміщення в просторі займає певний час, який людина витрачає, за за певних умов, переслідуючі якусь мету. Не суттєво, яку мету переслідує. Вартість черевик - це вартість години часу, яка людина проводить під час руху.

3) Краватка. Це вартість слів людини. Вартість кожної завершеної думки. Людина, що носить краватку не витрачає жодної фрази просто так. Навіть якщо вам це так здається. (Не будемо пригадувати стенд-ап коміків, для яких наявність краватки лише засіб вказівки на те, що його сатира та гостроти спрямовані в адресу інтелегенції. Маю на увазі саме бізнес-спрямованої людини). Балачки людини без краватки переважно можуть бути справедливо розцінені пустими балачками... але коли справа йде про гроші - ніхто з бізнесменів при розумі не забуде про краватку, та обов'язково зробить все, щоб ствердити її вартість словами та дією.

4) Кейс - прямо вказує на ступінь вартості бізнесу, із яким має справу людина що його тримає в руках. Тут вєе й пояснювати нема чого. Такі ознаки мають сприйматись підсвідомо...

5) Зовнішній вигляд - нігті, зачиска, поголеність, зуби, очі, чистота шкіри - все це вказує на охайність людини в будь-якій справі. Бізнес розпочинається із себе. Якщо в тобі самому негаразд - бізнесу не буде спокою та розквіту! На це потрібно звертати увагу.

6) Кольори.. окрема тема. Розповім лише за гроші (-; Це комерційна таємниця 

7) Прикраси. Якщо без перебільшень - то це ознака того, що людина вміє вести бізнес із шиком та задоволенням. Браслети, кільця, ланцюжки, оригінальни прибори... Але тільки якщо без перебільшень. В іншому разі, коли прикраси не когерують із першопереліченими атрибутами - це ознака того, що людина навпаки нічого не тямить в грошах, витрачає їх бездумно.

В принціпі, не поглинаючись в подробиці, якими можна роздути цю тему, на цьому можна і завершити. Приємних вам всіх справ у стосунках із людьми, що позіціонують себе як бізнесмени.

Я не претендую на те, що мої роздуми та міркування на всі 100% вірні, але впевнений, що все є саме так, як я зараз написав, практично без варіацій. Якщо ж хтось знає таємниці глибше - пишіть, обговоремо 

***

Із турботою та любов'ю до вас.

Калакуцький Микола Костянтинович!

9

Коментарі

Гість: PR3D4T0R

12.11.08, 09:54

Дотепні тлумачення. Про краватку особливо оригінально.

    22.11.08, 10:26Відповідь на 1 від Гість: PR3D4T0R

    краватка не даремно схожа на язик

      Гість: Horbor

      32.11.08, 10:34

      Да, вот точно что оригинально но со многими вышесказанными мыслями не согласен, скажем 50/50 и применимо далеко не ко всем культурам. Думаю что на практике это неприменимо. Часы носит далеко не каждый, вы забываете о том что аттрибутов может вовсе и не быть а суть человека при этом не менятся... и мне известен не один случай, когда люди без многих элеменов, о которых вы упомянули, имеют более высокий статус чем те, которые визуально подчёркивают свою значимость не имея ничего за душой.

      Ваша теория не полностью но применима к нашему обществу, к сожалению. В ней не учтены факторы известности человека, направления, в котором он / она работает, культуры, уровня интеллекта тех, на кого нужно произвести впечатление и того, кто "в наряде".

      Такие вот мысли.

        42.11.08, 10:45Відповідь на 3 від Гість: Horbor

        Хех... визнаю... багато тем я просто не розкрив... та й не переслідував такої мети.
        Стосовно годинників - не згодний. Скоріш за все ти просто не достатньо уважний.
        Як і в усьому іншому.
        Зверни увагу, я писав саме про ПЕРШЕ ВРАЖЕННЯ.

        Так, звісно-ж, є ще декілька засобів отримати великий власний рейтинг на зустрічі, навіть не притримуючись при цьому канонів зовнішнього вигляду. Але це знов-таки комерційна таємниця-трюк багатьох бізнесменів, і я не маю права розкривати її тут.

          Гість: Horbor

          52.11.08, 14:22Відповідь на 4 від Ханік

          Парень, из твоего ответа видно что ты просто циркач-теоретик с завышенной самооценкой. Просто даже не смог без обвинений, поэтому и получаешь такой ответ. Удачи тебе, секретный агент.

            63.11.08, 01:05Відповідь на 5 від Гість: Horbor

            одна година моєї праці зараз коштує 222 гривні. Це не так і багато, але я точно знаю те, про що пишу.
            Фактор відомості людини не впливає на перше враження, бо перше враження відбулось ще тоді, коли ця людина стала тобі відомою.
            культура та інтелект будь-яких бізнесменів, які заробили свої гроші займаючись бізнесом, а не отримали від батьків, або через кримінальні махінації, має однаковий вектор. Справляти враження на ідіотських критинів, якім пощастило виграти мільйон в рулетку чи зірваши джекпот або отримали багатий спадок - справа не бізнесменів. Це лохі, які і самі віддадуть свої гроші першому зістрічному,бо зовсім не тямлять в тім, як ними розпоряджатись. Для них дійсно нічого не варті ані костюм, ані краватка, ані наручний годинник.
            Будь уважнішим,та охайнішим в своїх словах

              Гість: Horbor

              73.11.08, 01:48Відповідь на 6 від Ханік

              Будь уважнішим,та охайнішим в своїх словахЦе в першу чергу стосується тебе (я хочу виділити слово "ТЕБЕ", бо ти навіть не помітив що я звернувся до тебе спочатку на "Ви". Та ще зверни увагу на те що я прокоментував твою писанину, висловив свою думку, якою вона б не була, і нічого не сказав про твою персону у першому пості. Скажи "спасибі" що я потратив свій час на те щоб прочитати твої слова, вистраждані на білих веб-сторінках.

              Ціну 222 ти вирахував за допомогою своїх бездарних теорій? (пробач) Зараз будемо мірятися годинами праці. Смішно! Я просто бажаю тобі успіхів у твоїй нелегкій праці, насправді, бо це ні до чого не приведе.

              Peace

                83.11.08, 08:14Відповідь на 7 від Гість: Horbor

                Ціна вираховується дуже легко

                (сума грошей, яка зароблена на протязі місяця) ділиться на (кількість витрачених на це годин)

                Моя вартість оцінена тими, хто платять мені гроші, а не тими, хто шукає мої помилки та вади.

                До мене можна взагалі ніяк не звертатись. Ані на "Ви та шепотом", ані на "ХЕЙ, ТИ, ЦИРКАЧ-ТЕОРЕТИК"! Байдуже. У мене дійсно є чітка і достатньо висока самооцінка, щоб на неї не вплинуло якесь звертання незнайомої мені людини.

                Дякую за те, що витратив свій час на читання мого блога, теми якого і справді були буквально "вистраждані" у житті, та викладені на білих веб-сторінках. Твоя увага до моїх слів для мене значить більше ніж те, що ти потім пишеш в коментарах. Чесно.

                P.S. Ось тільки програмувати на невдачу - це дуже-дуже-дуже-дуже пагано. Не роби так ніколи!

                  Гість: Horbor

                  93.11.08, 11:15

                  Дякую за нейтральну відповідь. Так краще. Хай щастить!