Краса рятує Україну.

  • 07.09.17, 23:03
«Міс Україна-2017» Поліна Ткач мріє про корону «Міс світу»
  • 07.09.2017, 19:47,
  • Марія Доротич
  • А її серце наразі вільне…
Переможниця “Міс України-2017” Поліна Ткач після гранд-шоу.Переможниця “Міс України-2017” Поліна Ткач після гранд-шоу.




















У Києві фінішував конкурс краси “Міс Україна-2017”. За перемогу змагалися 24 красуні з різних регіонів країни. Цього року перемогу святкувала 18-річна киянка Поліна Ткач, студентка Національного авіаційного університету (спеціальність “Міжнародний бізнес”). Першою віце-міс Україна стала львів’янка Ірина Ткачук, володарка титулу “Міс Львів-2017”, другою віце-міс – харків’янка Емілія Шах.

Свято краси було багатим на шоу та спецефекти. Учасниці не виходили на сцену, їх «виносила» спеціальна механізована рука. Ведучі шоу – Катя Осадча та Юрій Горбунов. Не усі учасниці мали модельний досвід. Серед них були, зокрема, юна поліглот, знавець точних наук та сильна духом красуня, яка… перемогла рак.

Конкурс краси не обійшовся без скандалу. Під час виступу співака Monatik на сцену вибігла активістка руху Femen, яка була з оголеними грудьми з написом Sluts (повії). Жінка протестувала проти «справжнього сенсу конкурсу». «Своїм жестом намагалася показати, що Україна – не бордель, – сказала учасниця  руху Femen за кулісами «Міс України». – Усі конкурси краси – це підбір свіжого м’яса для міністрів, парламентаріїв і олігархів…»

Поліна Ткач представлятиме Україну на конкурсі «Міс світу», який відбудеться у листопаді цього року в Китаї. Дівчина займається спортивними й бальними танцями, живописом, катається на лижах, фотографує… Каже, намагається жити за принципом постійного навчання, цінує людей з почуттям гумору. Батьки Поліни – державні службовці. Мама працює у міністерстві культури України, а тато – в управлінні державної охорони.

Дефіле дівчат у червоних сукнях.Дефіле дівчат у червоних сукнях.

«Без підтримки батьків у мене, напевно, нічого б не вийшло, – розповіла Поліна Ткач журналісту «ВЗ». – Мама, тато та сестричка першими вийшли вітати мене просто на сцену. Привітали з перемогою і учасниці «Міс Україна». Не можу сказати, що заздрили, але для декого це стало неабияким шоком. Бо кожна мріяла про корону… До конкурсу ми дружили, не робили одна одній збитки. Були якісь дрібні побутові сварки, які швидко згасали. Це не дивно, бо під одним дахом кілька тижнів жили 24 дівчини».

Поліна Ткач не приховує, що днями і ночами мріяла про титул найкрасивішої дівчини України. Та коли вийшла на сцену, хвилювалася. Особливо серце билося, коли ось-ось мали оголошувати ім’я переможниці. «Перші емоції – не повірила, що це сталося, – каже Поліна. – Зараз уже  усвідомила, що відтепер на мене покладено велику відповідальність. Тепер готуватимуся до конкурсу «Міс світу», мрію про перемогу. Буду вдосконалювати свою англійську».

Короновані красуні зібралися для спільної світлини.Короновані красуні зібралися для спільної світлини.

— Грошовий фонд конкурсу — 700 тисяч гривень. На що витратите призові гроші?

— З цієї суми я отримала 200 тисяч гривень. Інші учасниці, володарки титулів – по 50100 тисяч. Ще не знаю, на що пі­дуть гроші… Напевно, левову частку суми буде витрачено  на подорожі, а також на свій саморозвиток, самоосвіту – тренінги. Хочу підкріпити свої знання у сфері шоу-бізнесу, спробувати себе в ролі телеведучої. Мені подобається участь у масових соціальних заходах.

— Чи вільне ваше серце?  Корона «Міс Україна» може посприяти тому, щоб на дівчину звернув увагу за­видний наречений…

— Ні з ким не зустрічаюся, моє серце вільне. Мені 18. Вважаю, у такому віці краще працювати над своїм саморозвитком, над кар’єрою. Не відстежую, хто в Україні є завидним нареченим. Для мене це не важливо. Розумію, що впродовж року носитиму титул «Міс України», до мене буде підвищена увага. Братиму участь у різних заходах, соціальних проектах.

Фото Depo.ua, Ukr.media

Джерело: Високий замок online — http://wz.lviv.ua/ukraine/206501-mis-ukraina-2017-polina-tkach-mriie-pro-koronu-mis-svitu?utm_source=Push&utm_campaign=featured&utm_medium=referral


© Фотографія: http://missukraine.ua/
Дивіться підбірку переможниць конкурсу краси Міс Україна за 25 років незалежності:
1991 рік - Ольга Овчаренко

1992 рік - Оксана Сабо

1993 рік - Ірина Барабаш

1994 рік - Терезія Лазаренко

1995 рік - Влада Кердіна

1996 рік - Наталія Швачко

1997 рік - Оксана Кузьменко

1998 рік - Олена Спіріна

1999 рік - Ольга Савинська

2000 рік - Юлія Лінєва

2001 рік - Олександра Ніколаєнко

2002 рік - Олена Стогній

2003 рік - Ілона Яковлєва

2004 рік - Леся Матвєєва

Міс України 2004 Леся Матвєєва стала ведучою реаліті-шоу телеканалу 1+1 Одруження наосліп.

2005 рік - Юлія Пінчук

2006 рік - Ольга Шилованова

2007 рік - Ліка Роман

2008 рік - Ірина Журавська

2009 рік - Євгенія Тульчевська

2010 рік - Катерина Захарченко

2011 рік - Ярослава Куряча

2012 рік - Каріна Жиронкіна

2013 рік - Анна Заячківська

2014 рік - Андріана Хасаншин

2015 рік - Христина Столока

 http://samiekrasivie.ua/


Маловато будєт?

  • 07.09.17, 02:20
Росія відпрацьовує сценарії наступу на різні частини України – військовий експерт
 10.08.2017 13:43
 Російська війська на кордоні з Україною відпрацьовують сценарій вторгнення, яке має здійснюватися у якомога коротші терміни, тому і відбуваються часті переміщення військової техніки. Таку думку висловив військовий експерт і журналіст Юрій Бутусов у коментарі ресурсу "Обозреватель". На його думку, масові пересування військової техніки у бік України, можуть бути пов'язаними з тим, що російські війська проводять ротацію та навчання на кордоні з Україною, відтак відпрацьовують сценарій вторгнення. Армія – інструмент впливу, і вона повинна бути постійно готовою до певних ситуацій. Наприклад, вони відпрацьовують варіант протидії українським діям, варіант певних наступальних дій проти України. Для цього вони постійно піднімають частини за тривогою та відпрацьовують певні сценарії, – підкреслює фахівець. Водночас він зауважив, що Росія має сценарій наступу не лише Донбасі, а, судячи з концентрації угруповання, ще й на Харківську область. У цьому контексті Бутусов нагадав про події, що передували війні в Грузії 2008 року. "За рік до цього Росія провела навчання "Кавказький рубіж" з відпрацювання зосередження військ на кордоні з Грузією. Коли почалася війна, у них був відпрацьований план, і низка підрозділів цю задачу виконували. Тому вони змогли досить швидко організувати вторгнення", – зазначає журналіст. Крім того, він переконує, що у Кремлі зробили висновки з подій 2014 року. "У РФ провели реформу армії, яка є націленою на те, щоб, як тільки буде відповідна політична обстановка, вторгнення в Україну здійснювалося в якомога коротші терміни", – резюмує військовий експерт.

Чистилище.

  • 07.09.17, 01:41
Теорія Дарвіна продовжує "очищати" людство - вчені.

 06.09.2017 20:24

Генетики: Людина продовжує еволюціонувати

 Вчені з'ясували, що біологічна еволюція людства не зупинилася і кількість носіїв "шкідливих" версій генів, пов'язаних з хворобами, продовжує поступово падати під дією природного відбору, йдеться в статті, опублікованій в PLOS Biology, пише Корспондент. "Сліди цього було знайти вкрай важко, але ми знайшли натяки на те, що природний відбір продовжує працювати серед сучасних популяцій людей", - заявив Джозеф Пікрелл, генетик з університету Колумбії в Нью-Йорку. Зазначимо, біологи і еволюціоністи активно дискутують про те, чи припинилася еволюція людини. Частина вчених вважає, що біологічна еволюція сповільнилася або навіть зупинилася, оскільки виживання індивідів і ймовірність продовжити свій рід почала залежати не від якості генів, а від кмітливості, багатства і соціального положення. Пікрелл і його колеги знайшли нові свідчення того, що "дарвінівський" відбір продовжує працювати серед людей, проаналізувавши геноми понад 160 тисяч жителів Великобританії і США. Аналізуючи ДНК, вчені спиралися на просту еволюційну закономірність - чим довше живе особина і чим краще її здоров'я, тим більше вона може залишити потомства. Відповідно, чим більше у неї буде нащадків, тим вище ймовірність того, що вони передадуть свої гени своїм дітям і її лінія продовжить своє існування, а носії "поганих" версій генів вимруть. Генетики порівнювали між собою набори мутацій в ДНК людей з сімей довгожителів і намагалися зрозуміти, як часто зустрічаються "шкідливі" мутації в їхніх генах. Якщо цих мутацій буде менше в ДНК довгожителів, то це буде означати, що природний відбір продовжує працювати, а відсутність відмінностей в їхній кількості буде говорити про зворотне. Під час досліджень вдалося знайти кілька десятків генів, для яких подібні відмінності були характерні. Найбільше це було помітно для гена APOE, мутації в якому помітно підвищують ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера, і гена CHRNA3, пов'язаного зі схильністю до активного паління у чоловіків. "Погані" версії цих генів, як відзначають вчені, значно рідше зустрічалися у американців і британців, які змогли дожити до 70 років або чиї батьки або предки вважалися довгожителями. Аналогічним чином поводилися багато інших генів, що пов'язані із зайвою вагою, астмою, атеросклерозом і низкою інших проблем зі здоров'ям, а також раннім початком статевого життя.
Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2017/09/06/260905-teoriya-darvina-prodovzhuye-ochyshchaty-lyudstvo-vcheni

Ситуація "ніпель".

  • 07.09.17, 00:40
Чи піде Порошенко на неприємні поступки задля вирішення ситуації на Донбасі
 06.09.2017 11:30
 Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон спільно зробили доволі різку заяву, у якій закликали очільників Росії та України докласти більше зусиль для повного припинення вогню, повідомляє газета "Експрес".   “Ми наполегливо закликаємо президентів Путіна і Порошенка повністю виконати взяті ними зобов’язання, відкрито та чітко підтримати перемир’я і забезпечити передачу відповідних інструкцій військовим і силам на місцях”, -- ідеться у заяві.   Та які сьогодні перспективи розв'язання конфлікту? Проблему ми обговорювали з політологами Андрієм Золотарьовим, Володимиром Цибульком, а також з професором політології НУ "Києво-Могилянська академія", науковим директором Фонду “Демократичні ініціативи” Олексієм Гаранем.   -- Про які компроміси у питанні Донбасу може йтися?    А. Золотарьов: -- Практично ці речі окреслено Мінськими угодами. Але Київ і Москва по-різному бачать їх виконання. Київ наполягає на тому, щоб спочатку припинити вогонь, розвести війська та важку зброю, вивести російські військові формування з території України, і лише після цього можливі місцеві вибори.   Москва ж вимагає, щоб ми спочатку внесли зміни до Конституції про особливий статус Донбасу, провели там вибори місцевої влади за спеціальним законом, амністували бойовиків, -- і лише після цього обіцяє вивести російські війська та не перешкоджати Україні у відновленні контролю над кордоном.   Кожен наш політик, що намагався вести розмову про практичну реалізацію політичної частини Мінських угод, автоматично у нас ставав “зрадником, агентом Кремля”. Тому ми й тягнемо з цим із зими 2015 року.   Більше так не може тривати, доведеться йти на поступки. Затягувати час ми більше не можемо. Про це свідчить і остання заява Меркель та Макрона.   -- То з чого слід почати?   О. Гарань: -- Українська дипломатія дотримується такої лінії: якщо контроль над кордоном -- це останній пункт у Мінських домовленостях, то це нам невигідно, значить, треба таку послідовність пунктів нейтралізувати. Тому офіційний Київ домагається, щоб контроль над кордоном до виконання  угод перебрали міжнародні миротворці. Адже для розв’язання конфлікту насамперед потрібне припинення вогню. І це буде забезпечено введенням миротворців, які роз’єднають Україну і російські війська.   А. Золотарьов:  -- Після припинення вогню центральна влада має офіційно повідомити населенню окупованих територій, переселенцям, як буде поводитися, коли повернеться туди. Що гарантуватиме цим людям, на яких умовах. Кому влада і що пробачить. Яку допомогу буде надавати цьому регіону. Як будуть формуватися тимчасові адміністрації до проведення місцевих виборів. До них могли б увійти місцеві мешканці, які не брали участі у бойових діях проти України. Замість міських голів могли б бути коменданти.   Жителі цих територій мають бачити перспективу. Якщо амністія, то для кого? Такий перехідний період проходило багато країн. Центральна влада мала б узяти на себе попереднє утримання місцевих громад, особливо поранених та інвалідів, залучати міжнародні інвестиції на відновлення цих територій.   -- Де межа припустимих компромісів для України?    В. Цибулько: -- Росія вимагає всебічну амністію. Звичайно, ми не можемо погодитися на амністію для керівників усіх рівнів, але могли б піти на поступки і дозволити амністію для молодшого командного складу і для рядових.   Ми не можемо проводити вибори найближчим часом, як того хоче Росія. Наприклад, у Німеччині після Другої світової війни перші вибори відбулися тільки через чотири роки. Можна піти на поступки стосовно того,  хто має право брати в них участь. Наприклад, дозволити участь у них амністованим, усім, хто покинув цю територію. А ось переселенці з Росії не повинні мати такого права.   А. Золотарьов: — Якщо йдеться про мирне врегулювання, про компроміс, то противника треба гуманізувати. Наприклад, відповідно до Мінських угод, збройні формування бойовиків мали б перетворитися на так звану народну міліцію, фактично на правоохоронні органи, керувати якими має місцева влада, обрана на виборах. Слід домагатися, щоб вона підпорядковувалася Міністерству внутрішніх справ України.   О. Гарань:  -- Нагадаю, хорвати у 1990-х звільнили більшу частину так званої Сербської Країни силою. Але лишалася Східна Славонія на кордоні із Сербією, де воєнний шлях не мав перспективи. Тому стосовно Східної Славонії хорвати мали Ердутську угоду, дуже схожу на Мінські домовленості. Серед іншого там йшлося і про такі непопулярні кроки, як спільні поліційні сили хорватів і місцевих сербів. Та врешті хорвати повністю поновили контроль на своїй землі мирним шляхом.   -- А як українське суспільство нині ставиться до компромісів стосовно Донбасу?   О. Гарань: -- У соціологічних дослідженнях фонду “Демократичні ініціативи” ми пропонували респондентам визначитися щодо трьох варіантів розвитку подій. Отож 18% опитаних обрали мир за всяку ціну, 18% виступили за воєнний шлях розв'язання проблеми. І 52% зазначили, що заради миру на Донбасі варто погоджуватися на компроміси, але не на всі.   Більшість українців каже, що тиск на Росію має тривати і що саме це може принести мир. Цей варіант набрав найбільшу кількість голосів — 38%. 28% опитаних вважає, що успішна відбудова Україною звільненої частини Донбасу -- також шлях до вирішення конфлікту.   А пункти, прописані в Мінських домовленостях, мають невелику підтримку. Наприклад, надання особливого статусу окупованим територіям вважають шляхом до миру лише 12% опитаних, амністію -- 4%, проведення виборів на окупованих територіях -- теж 12%.   Те, що пропонує Путін, -- федералізацію України, -- підтримують всього 5% опитаних. Відокремлення “ДНР”, “ЛНР” від України -- 9%. Відмову України від вступу до НАТО як спосіб заспокоїти Росію -- 6%.    Ірина ЛОПУХ
Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2017/09/06/260755-pide-poroshenko-nepryyemni-postupky-zadlya-vyrishennya-sytuaciyi-donbasi

Ультиматум США паРаші.

  • 07.09.17, 00:31

 ЕКСКЛЮЗИВ "ГОРДОНА"
Піонтковський: Санкції США – це ультиматум російській верхівці: або протягом 180 днів ви прибираєте Путіна, або всі активи буде конфісковано
Поки Володимир Путін обіймає пост президента РФ, російські війська не покинуть території України, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.
Піонтковський: Сподіваюся, незабаром Верховна Рада ухвалить закон про окуповані території, де зрештою назве речі своїми іменами
Піонтковський: Сподіваюся, незабаром Верховна Рада ухвалить закон про окуповані території, де зрештою назве речі своїми іменами 
Фото: svoboda.org









Більшість представників політичної еліти Росії бажає стабілізувати відносини з країнами Заходу, заявив виданню "ГОРДОН" російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, коментуючи заяву спецпредставника Держдепартаменту США Курта Волкера про відсутність відмінностей між окупацією Криму і Донбасу.

"Які рішення можуть знайти з Москвою? Тут тільки один варіант, виходячи із заяв Волкера: російські війська покидають територію України, а Київ повертає собі контроль над усім українським кордоном. Поки Путін (президент РФ Володимир Путін. –"ГОРДОН") сидить у Кремлі, Росія на це не піде. Волкер не шукає компромісів з окупаційним режимом. У нього інші функції. Він озвучує чітку позицію Заходу щодо агресії проти України. Санкції США – це ультиматум російській верхівці: або протягом 180 днів ви прибираєте Путіна, або всі активи буде конфісковано. Це повністю змінює внутрішньополітичну ситуацію у РФ. Москві доведеться задуматися про зміну своєї політики. Практично вся російська верхівка хоче відновити добрі відносини із Заходом. Від цього залежить весь їхній стиль життя: житло на Заході, освіта їхніх дітей, медицина тощо", – зазначив Піонтковський.

За його словами, американський військово-політичний істеблішмент "ізолював" президента США Дональда Трампа і держсекретаря Рекса Тіллерсона.

"Волкер у своїх заявах відображає одностайну думку Конгресу США і американського військово-політичного істеблішменту, які фактично ізолювали путінську агентуру у себе в країні. Я кажу про Трампа і Тіллерсона. Така позиція США дуже сприятлива для України. Українській владі час наблизитися до тієї тональності і формулювань, які використовує Волкер. Сподіваюся, незабаром Верховна Рада ухвалить закон про окуповані території, де зрештою назве речі своїми іменами. А саме, що на Донбасі триває війна між Україною і РФ, і відповідальність за окуповані території несе країна-агресор. Це позиція Волкера і США. Добре, якби така сама позиція була б і в самої України", – підкреслив Піонтковський.

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим, а у квітні почала збройний конфлікт на Донбасі. Проти РФ було введено економічні санкції Сполученими Штатами, Євросоюзом та деякими іншими країнами навесні 2014 року. Санкційні пакети кілька разів розширювали і посилювали.

2 серпня Трамп схвалив введення нових санкцій проти Росії. Перед цим законопроект підтримали дві палати Конгресу: 25 липня – Палата представників ("за" проголосувало 419 конгресменів, "проти" – троє, утрималося – 12), 27 липня – Сенат ("за" було 98 сенаторів, "проти" – двоє).

Зокрема, закон вимагає від фінансової розвідки Сполучених Штатів протягом 180 днів надати інформацію про активи російського керівництва, які є на Заході.

Світлова терапія від сезонної депресії.

  • 01.09.17, 00:01
Сезонная депрессия post image
Сезонная депрессия

Трудно просыпаться по утрам? Постоянно плохое настроение и упадок энергии? Вполне возможно, что у вас сезонная депрессия. Все о ее симптомах и методах лечения.

2014-10-26
Здоровье и свет

Доктора считают, что для здоровья человеку необходимо как минимум 30-60 минут в день находиться при освещении силой в 2,5-10 тыс. люкс(1). Для сравнения: ясный солнечный день — это 10-25 тыс. люкс, полдень в декабре — 5 тыс., пасмурный летний день — 1 тыс. люкс.

Искусственное освещение обычно намного слабее — в офисе вы получаете максимум 300-500 люкс, дома — не более 50(2). Именно поэтому отсутствие осенью солнечного света и короткий световой день являются одной из основных причин возникновения осенней депрессии.

Сезонное аффективное расстройство

Научным названием вышеупомянутой осенней депрессии является «сезонное аффективное расстройство» (англ: seasonal affective disorder). Исследования показывают, что до 10% населения районов с низким уровнем солнечного света страдают подобным расстройством(3).

Основные симптомы заболевания — плохое настроение и недостаток энергии, заставляющие спать дольше. Кроме этого, упадок сил может быть принят человеком за чувство голода — нередким признаком осенней депрессии является повышенная тяга к углеводам.

Причины осенней депрессии

Считается, что одной из основных причин расстройства является заложенный на генетическом уровне режим «спячки» — поскольку чаще всего доступ к продовольствию осенью и зимой был ограничен, организм человека подобным образом научился «беречь силы».

Главным механизмом регуляции режима спячки является повышенное выделение гормона сна мелатонина (не путать с меланином). Однако, поскольку пониженная секреция мелатонина спровоцирована низким уровнем освещения зимой, лечится она также освещением.

Методы лечения

Главным методом лечения сезонного аффективного расстройства является светотерапия, заключающаяся в нахождении на ярком свете как минимум 30 минут в день. В случае отсутствия солнца могут быть использованы специальные яркие источники света.

Вторым составляющим элементом терапии является посещение солярия — не подвергаясь воздействию солнечного света организм начинает страдать от нехватки витамина D. Наиболее простым способом восполнения этой нехватки является солярий (7-10 минут в неделю).

Лампы для светотерапии

Специальные лампы для светотерапии позволяют добиться уровня освещения в 10 тыс. люкс, повторяя при этом натуральный спектр солнечного света. Наиболее популярными моделями по версии Amazon(4) являются Nature Bright SuntouchLightphoria 10,000LUX и Day-Light Sky.

Однако, несмотря на всю пользу подобных ламп, важно оговориться, что это не просто обычный светильник — нахождение над настолько ярким освещением может показаться достаточно неприятным (для сравнения, уровень освещения в телестудии — 1000 люкс).

 

Philips Wake-up Light

Лампа Philips Wake-up Light является щадящим механизмом светотерапии. Ее максимальная яркость соответствует рассвету — 300 люкс. Свет постепенно становится ярче, меняясь за 30 минут от мягкого красного к теплому оранжевому, плавно переходя в желтый дневной.

Согласно утверждениям компании, светильник обеспечивает более плавное и естественное пробуждение по утрам — вместо резкого сигнала будильника в темноте человек просыпается от постепенно нарастающего уровня освещения, что полностью повторяет рассвет.

Соблюдение режима дня

Еще одним элементом борьбы с осенней депрессией является банальное соблюдение режима дня — старайтесь ложиться спать не слишком поздно, чтобы просыпаться раньше и видеть как можно больше дневного света. Кроме этого, обязательно выбирайтесь на природу по выходным.

Регулярная физическая активность также поможет вам чувствовать себя лучше и энергичнее — снижающийся уровень серотонина легко повысить с помощью силовых тренировок, аэробики или пробежки. Тренировки, помимо прочего, смогут нормализировать аппетит.

***

Жителям регионов с нехваткой солнечного света в осенне-зимний период настоятельно рекомендуется задуматься об использовании специальных светильников для имитации яркого дневного света. Регулярное посещение солярия также поможет чувствовать себя лучше.

Источники данных:

  1. Seasonal affective disorder (SAD), source
  2. Lux, Wikipedia Article, source
  3. Brought on by Darkness, Disorder Needs Light, source
  4. Light Therapy, Amazon.com, source

Ультиматум США паРаші.

  • 31.08.17, 23:32

ПОЛІТИКА ЕКСКЛЮЗИВ "ГОРДОНА"
Піонтковський: Санкції США – це ультиматум російській верхівці: або протягом 180 днів ви прибираєте Путіна, або всі активи буде конфісковано
Поки Володимир Путін обіймає пост президента РФ, російські війська не покинуть території України, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.
Цей матеріал можна прочитати і російською мовою
Сьогодні 18.18 | коментарів: 57
Піонтковський: Сподіваюся, незабаром Верховна Рада ухвалить закон про окуповані території, де зрештою назве речі своїми іменами
Піонтковський: Сподіваюся, незабаром Верховна Рада ухвалить закон про окуповані території, де зрештою назве речі своїми іменами 
Фото: svoboda.org

Більшість представників політичної еліти Росії бажає стабілізувати відносини з країнами Заходу, заявив виданню "ГОРДОН" російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, коментуючи заяву спецпредставника Держдепартаменту США Курта Волкера про відсутність відмінностей між окупацією Криму і Донбасу.

"Які рішення можуть знайти з Москвою? Тут тільки один варіант, виходячи із заяв Волкера: російські війська покидають територію України, а Київ повертає собі контроль над усім українським кордоном. Поки Путін (президент РФ Володимир Путін. –"ГОРДОН") сидить у Кремлі, Росія на це не піде. Волкер не шукає компромісів з окупаційним режимом. У нього інші функції. Він озвучує чітку позицію Заходу щодо агресії проти України. Санкції США – це ультиматум російській верхівці: або протягом 180 днів ви прибираєте Путіна, або всі активи буде конфісковано. Це повністю змінює внутрішньополітичну ситуацію у РФ. Москві доведеться задуматися про зміну своєї політики. Практично вся російська верхівка хоче відновити добрі відносини із Заходом. Від цього залежить весь їхній стиль життя: житло на Заході, освіта їхніх дітей, медицина тощо", – зазначив Піонтковський.

За його словами, американський військово-політичний істеблішмент "ізолював" президента США Дональда Трампа і держсекретаря Рекса Тіллерсона.

"Волкер у своїх заявах відображає одностайну думку Конгресу США і американського військово-політичного істеблішменту, які фактично ізолювали путінську агентуру у себе в країні. Я кажу про Трампа і Тіллерсона. Така позиція США дуже сприятлива для України. Українській владі час наблизитися до тієї тональності і формулювань, які використовує Волкер. Сподіваюся, незабаром Верховна Рада ухвалить закон про окуповані території, де зрештою назве речі своїми іменами. А саме, що на Донбасі триває війна між Україною і РФ, і відповідальність за окуповані території несе країна-агресор. Це позиція Волкера і США. Добре, якби така сама позиція була б і в самої України", – підкреслив Піонтковський.

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим, а у квітні почала збройний конфлікт на Донбасі. Проти РФ було введено економічні санкції Сполученими Штатами, Євросоюзом та деякими іншими країнами навесні 2014 року. Санкційні пакети кілька разів розширювали і посилювали.

2 серпня Трамп схвалив введення нових санкцій проти Росії. Перед цим законопроект підтримали дві палати Конгресу: 25 липня – Палата представників ("за" проголосувало 419 конгресменів, "проти" – троє, утрималося – 12), 27 липня – Сенат ("за" було 98 сенаторів, "проти" – двоє).

Зокрема, закон вимагає від фінансової розвідки Сполучених Штатів протягом 180 днів надати інформацію про активи російського керівництва, які є на Заході.

Донецьк - це Україна!

  • 28.08.17, 14:50
26 АВГУСТА 2017, СУББОТА, 23:47  1000
В День Независимости в центре оккупированного Донецка прозвучал гимн Украины
В День Независимости Украины, 24 августа, в центре оккупированного Донецка прозвучал государственный гимн Украины. Об этом сообщил блогер Фашик Донецкий, предоставив изданию DonPres фото и видео с места событий.


По его словам, запись включили в автомобиле "Жигули" в самом центре города, в минуте ходьбы от здания так называемого "МГБ ДНР".

Блогер рассказал, что весь квартал был оцеплен, документы проверяли у всех, даже у 70-летних старушек.

Террористы около 5 минут не могли открыть машину, откуда играл гимн, а затем не могли выключить обычную магнитолу и разбили ее прикладом.

"Мораль: оккупанты, на Донбассе вам не рады. Ходите и оглядывайтесь", — резюмировал блогер.


https://www.youtube.com/watch?v=OZq--asXd3Q

“Донбас – серце України” – в Донецьку з’явились патріотичні написи
24 Серпня 13:15
“Донбас – серце України” – в Донецьку з’явились патріотичні написи

В ніч з 22 на 23 серпня Донецьку (впевнені, що не тільки там) населення почало святкування Дня Незалежності України з поширення патріотичних і антізагарбницьких гасел.

На території східних областей України, окупованих РФ, українці почали святкування Дня Незалежності України навіть раніше, ніж в Києві. І причиною цього послужили зовсім не географічні особливості регіону.

У Донецьку на стінах будинків з’явилися святкові привітання від українських патріотів.

Незважаючи на жорстокий терор щодо українців разом з забороною окупаційної російської влади на використання державних символів України, населення на окупованих територіях не припиняє заявляти про свою відданість Україні.

Написи по вул. Нижнекурганська 33, 41, 29.

Українці Донеччини наголошують, що не сприймуть жодних домовленостей з окупантами, окрім як остаточне визволення регіону та включення його до лав України суто як звичайну область. Якою Донецька область була і до окупації.

Героям слава!

Автор: Валерія ІЛІЄВА

В окупованому Донецьку до Дня шахтаря з'явилися антиросійські написи: опубліковано фотоНеділя, 27 серпня 2017, 10:22

В окупованому Донецьку до Дня шахтаря з'явилися написи з антиросійською риторикою.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Віталій Овчаренко.

За його словами, написи з'явилися на кількох вулицях міста в ніч з 26 на 27 серпня.

"Шахтарі за Україну", "Шахтарі проти Росії" і "Смерть путінцям". Написи з таким текстом на стінах по вулицях: Червоноармійська 32, Макіївська 14, Північнокримська 4, показують справжнє ставлення українських шахтарів-донеччан до російських окупантів", - зазначив Овчаренко.

Також він додав, що останнім часом громадяни України в окупації все частіше вдаються до такого виду опору. "Ці написи побачать багато місцевих жителів і це стане свого роду ударом по російській пропагандистській машині, і покаже, що українці Донбасу не бажають жити в окупації і чекають звільнення захопленої Росією території Донбасу", - пояснив він.

Як повідомляв "Апостроф", на честь Дня Незалежності України українські партизани влаштували акцію в окупованому Довжанську.

Наші дорогі "кроти".

  • 28.08.17, 00:01
Неділя, 27 серпня 2017 15:00
"Ті, хто не бачать неба" - цікаві факти про шахтарську роботу

"Ті, хто не бачать неба" - цікаві факти про шахтарську роботуСьогодні шахтарі святкують своє професійне свято / фото: dwphoto.com.au

26 серпня в Україні святкують професійне свято день шахтаря.

Свято з'явилось з часів стахановського руху, хоча перші шахтарі були ще у древній Греції. Святкується в сотанню неділю серпня.

Gazeta.ua зібрала цікаві факти про дану професію.

Канарки

Кожна зміна у шахтах 18-19 ст несла з собою клітку з канарками Пташки чутливі дуже чутливі до газів, в тому числі метану та чадного газу, і гинуть навіть від незначної домішки його в повітрі. Пташки постійно цвірінькали, що було звуковою сигналізацією: поки чувся спів, можна було працювати спокійно. Крім цього в шахті жили коні, які тягали вагонетки та щурі.

Табакотруси

В обов'язки табакотруса входило перевіряти кишені шахтарів перед спуском в шахту на предмет тютюну і сірників. Через вибухонебезпечний газ метан, будь який відкритий вогонь в копальнях заборонений. Гірника, за те що забув викласти ці предмети могли вигнати з шахти, а в СРСР, щей посадити у в'язницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На підземних роботах жінки становили 43%

Ручна робота

Вугілля добували за допомогою кирки. До кінця XIX століття почали використовувати динаміт, а вже після відбійні молотки. Великі шматки вугілля дробили кувалдами. Зараз все це замінили видобувні і прохідницькі комбайни.

Найстаріша шахта

Найдавніша діюча шахта знаходиться в Нідерландах. Вугілля в ній почали добувати в 1113 році. Ця шахта досі експлуатується, і до недавнього часу в ній здобували значну частину голландського вугілля.

Глибина

Найглибші шахти в світі є в Південній африканській республіці - "Тау-Тона", "Вітватерсранд", глибина яких більше 4,5 км. В Україні найглибшою копальнею є шахта "Гвардійська" в Кривому розі - 1635 м.

Трагедії на шахтах

18 листопада 2007 року на шахті імені Засядько в Донецьку від вибуху метану на глибині 1070 метрів загинув 101 чоловік, а під час рятувальних робіт - ще 5 рятувальників. Усього на цій копальні було сім вибухів. Забрали життя 272 людей. За роки незалежності в копальнях загинуло 900 гірників. Три аварії трапилися в копальні "Суходільська-Східна" в місті Суходільськ на Луганщині. Загинули 97 шахтарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтарі за Україну": в окупованому Донецьку з'явилася низка проукраїнських написів

Шахтарський торт

Складається тільки з шоколаду та горіхів. По суті, цей кулінарний вироб – одна велика шоколадка, яка досить довго зберігається і часто використовується як подарунок з Донбасу. Раніше Шахтарські торти виробляла фабрика АВК в Луганську. У компанії говорять, що з літа 2014 року призупинили роботу. Зараз знайти в Києві торт складно і тільки під замовлення у приватних кондитерів.

Скільки їх в Україні?

Станом на 2017 рік Україна контролює 35 шахт, з них повноцінно працюють – 24. На шахтах зараз працюють близько 51 тис. осіб. З них 12 тис. працюють на шахтах західної України. На початок 2014 року в Україні працювало 150 шахт, з них 90 – державні, інші – приватизовані.

Професійні хвороби

Через постійну роботу в замкнутому просторі, у шахтарів розвиваються хвороби легень - пневмоконіози, хронічні і пилові бронхіти, силікози. За даними деяких лікарів, в легенях гірники носять до 1 кг вугільного пилу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забастовка під землею: шахтарі вимагають зарплату

3 березня о 12:46 на ­одній з ділянок копальні Степова, що під Червоноградом, Львівська обл, на глибині 550 м стався вибух метану. Обрушилася гірська порода. На аварійній ділянці працювали 34 шахтаря. Восьмеро загинули: Микола Бєлоусов, Іван Бігун, Олександр Клак, Тарас Коліда, Володимир Лозинський, Ярослав Мелешко, Василь Михнич і Тарас Старошельський. Решту на поверхню дістали рятувальники. Постраждалі отримали опіки.

Золоті правила життя.


Даже из самых больших трудностей и неприятностей можно извлечь урок, который поможет тебе стать лучше. У тебя плохое настроение? Вот 9 вещей, о которых нужно помнить, когда у тебя выдается скверный день.

1. Никто не обещал, что жизнь будет идеальна

Если искать совершенство, то никогда не останешься доволен.
Лев Толстой

Твое счастье не должно зависеть от того, соответствуешь ли ты ожиданиям, которые сам себе устанавливаешь. Не плохо быть амбициозным, но ты никогда не сможешь быть идеальным. И если думать иначе, твоя жизнь будет постоянно переполнена разочарованиями.

2. Успех не приходит за одну ночь

Деревья, которые медленно растут, приносят самые лучшие плоды.
Мольер

Не нужно обманывать себя и надеяться, что успех придет быстро. Не всегда легко быть терпеливым, но любое стоящее дело требует времени (и иногда совсем немало!) Если ты расстраиваешься и теряешь веру, напомни себе о том, почему тебе важна твоя цель и почему ты начал к ней стремиться.

3. Из любых трудностей можно вынести полезный урок

И когда буря стихнет, ты сам не поймешь, как смог пройти сквозь нее и выжить. Ты даже не сразу поверишь, что она действительно отступила. Ясно будет только одно. Ты выйдешь из этой бури не таким, каким был до нее. В этом и есть смысл бури.
Харуки Мураками

Никогда не жалуйся на то, какая у тебя ужасная жизнь. Пусть нам часто хочется поныть и посочувствовать самому себе, но думая о плохом, ты вряд ли почувствуешь себя лучше. Пытаясь извлечь урок из мучающей тебя проблемы, ты сможешь добиться позитивных изменений, которые предотвратят подобные ситуации в будущем.

4. Без плохого невозможно по достоинству оценить хорошее

Сила приходит не от побед. Силу развивает борьба. Сталкиваться с трудностями и не сдаваться – это и есть сила.
Арнольд Шварцнеггер

Что бы ни случилось, не отчаивайся. Когда мы проигрываем, довольно трудно найти повод улыбаться, но как еще можно найти способ улучшить себя? Если смотреть на неудачи, как на часть процесса своего развития, ты будешь оставаться в позитивном состоянии и сможешь упорно и верно двигаться к целям столько, сколько понадобится.

5. Плакать – это нормально

Не нужно извиняться за свои слезы. Без эмоций мы были бы всего лишь роботами.
Элизабет Гилберт

Не бойся плакать. Это не признак слабости, а скорее приемлемый способ выпустить пар и освободиться от негативных эмоций. Если эти чувства накапливаются и никак не выплескиваются, то со временем тебе будет становиться все труднее и труднее с ними справляться.

6. Нельзя беспокоиться обо всем на свете

Беспокойство не освобождает твое завтра от переживаний, а отбирает силу у твоего сегодня.
Корри тен Бум

Не нужно все время волноваться. Человеку свойственно представлять себе все возможные варианты событий, но, в конце концов, эти беспокойства превращаются в психологический кошмар, который мы сами себе устраиваем. Избавившись от мыслей о том, что ты все равно никак не можешь контролировать, у тебя появятся силы концентрироваться на тех вещах, которые можно изменить.

7. Жизнь других не всегда такая красивая, какой кажется

Человек, который обращает внимание не на то, что делает, говорит или думает его сосед, а только на то, что делает он сам, получает дар времени, которое проводит праведно и свято.
Марк Аврелий

Не нужно сравнивать свой жизненный путь с тем, что демонстрируют тебе другие люди онлайн. В том, чтобы общаться с друзьями в интернете, нет ничего плохого, но не стоит верить всему, что тебе показывают. Если тебе кажется, что твоя жизнь бледнеет в сравнении с жизнью твоих знакомых, напомни себе, что сравниваешь всю свою жизнь с главными пунктами в их биографии.

8. Чтобы просить о помощи, нужна храбрость

Самый острый и неотложный вопрос в жизни – что ты делаешь для других?
Мартин Лютер Кинг

Не бойся просить о помощи. Поставить себя в уязвимое положение – это непросто, но открывшись другу, тебе наверняка станет проще решить свои проблемы. Если ты чувствуешь себя обузой, помни, что мало кому удается достичь успеха без чьей-либо поддержки.

9. Ты заслуживаешь любви и счастья

Большинство людей счастливы настолько, насколько решили быть счастливыми.
Авраам Линкольн

Подумай о том, за что ты благодарен. Это может быть чашечка кофе, которую ты выпил сегодня утром, щенок, который ждет тебя дома, или здоровые глаза, которые дали тебе возможность прочесть эту статью.

Когда мы расстраиваемся, нам становится очень легко потерять из вида такие, казалось бы, незначительные, но очень приятные мелочи. Попробуй выработать в себе привычку обращать внимание на хорошее. В следующий раз, когда ты расстроишься, подумай о том, что делает тебя счастливым. Делай так каждый раз до тех пор, пока это не станет происходить автоматически. Негативные мысли потеряют над тобой силу только тогда, когда ты перестанешь за них цепляться!

Источник: 5sfer.com