Євреї України проти штучної «антифашистської» кампанії

Конгрес національних громад України та Асоціація єврейських організацій та громад (Ваад) України, до складу якої входять 266 організацій з 90 міст України, у тому числі 52 релігійні організації, виступили проти використання штучної «антифашистської» риторики під час мітингу у Києві 18 травня.

Про це йдеться у Заяві, оприлюдненій на сайті Асоціації.

«18 травня в Києві має відбутися мітинг, який організатори, пов’язані з Партією реґіонів, називають «антифашистським». Захід вінчає собою кількаденну акцію «В Європу – без фашистів!», у рамках якої маніфестації пройшли в багатьох містах України. Наявні дані дозволяють впевнено стверджувати, що кампанія, яка позиціонується як «антифашистська», ініційована правлячою партією і відбувається з потужним використанням адміністративного ресурсу. Згідно з оприлюдненими методичними рекомендаціями щодо проведення «антифашистських маршів і мітингів», метою кампанії можна вважати штучне створення дуалістичної моделі протистояння влади, спрямованої в Європу, і «фашистів», що тягнуть країну в минуле. У ході кампанії експлуатуються символи, пов’язані з Великою Вітчизняною війною, що, як можна припустити, має сприяти громадській мобілізації та радикалізації штучного протистояння.

Очевидно, що «антифашистські» акції спрямовані насамперед винятково на дискредитацію політичної опозиції шляхом нав’язування громадськості асоціативних зв’язків між історичним фашизмом, партією Всеукраїнське об’єднання «Свобода» та всіма силами, що протистоять чинній владі. Варто підкреслити, що нині в українському політичному спектрі мікроскопічні групи, які сповідують ідеологію, яку з незаперечною підставою можна назвати «фашистською», є глибоко маргінальними і такими, що не беруть участі в електоральному процесі. Однак ініціатори кампанії наголошують, що «відроджений фашизм» і «політичний екстремізм» в особі ВО «Свобода» становлять реальну загрозу для країни, а факт союзних відносин опозиційних партій з націонал-радикалами інтерпретується як лояльність ліберально-демократичної опозиції в цілому до «фашизму». Подібне розширене розуміння «фашизму» розмиває межі політологічного терміна, знову, як це вже бувало в нашій політичній історії, перетворює його на позбавлений реального змісту ярлик, який можна навішувати на будь-яку неугодну силу. Свідомі дії в цьому напрямі, що навіть маскуються лицемірною антифашистської риторикою, тільки шкідливі для нашого суспільства. Питання протидії реальному політичному екстремізму та етнічній ксенофобії занадто серйозні, щоб їх дозволено було профанувати в рамках цинічних політтехнологій.

Звертає на себе увагу той факт, що саме на 18 травня давно був запланований підсумковий мітинг всеукраїнської опозиційної кампанії «Повстань, Україно!». З урахуванням цієї обставини стає очевидним маніпулятивний і спекулятивний характер «антифашистської» акції, призначеної на той самий день.

Серйозне занепокоєння викликає можливість провокацій, дуже ймовірних при одночасному проведенні двох зазначених мітингів у Києві. Представники різних громад національних меншин особливо стурбовані цією перспективою, оскільки подібні провокації можуть бути спрямовані на підрив атмосфери толерантності в суспільстві і загострення міжнаціональних відносин в Україні.

Ваад України і Конґрес національних громад України заявляють про неприпустимість використання штучної «антифашистської» риторики з метою радикалізації суспільно-політичного протистояння.

Ваад України і Конґрес національних громад України змушені застерегти організаторів «антифашистської» акції про те, що всю відповідальність за можливі провокації несуть саме організатори політтехнологічної кампанії.

Ваад України і Конґрес національних громад України закликають громадян, учасників масових заходів 18 травня і політичних лідерів проявити мудрість, стриманість, взаємну толерантність і витримку.

Провокаціям на міжнаціональному ґрунті не повинно бути місця в українському суспільстві».

Асоціація єврейських організацій та общин (Ваад) України

Конгрес національних громад України


Сьогодні Міжнародний день сім'ї.

20 вересня 1993 року відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН було запроваджено Міжнародний день сім'ї, який відзначається щороку 15 травня. І дуже прикро, що сьогодні Держави-члени Організації Об'єднаних Націй не дотримуються цієї резолюції, узаконюючи одностатеві шлюби, спотворюючи і знищуючи інститут сім'ї

Я прихильниця традиційної  сім'ї, справжньої міцної,  дружньої, повноцінної родини. Я вітаю всіх, хто поділяє мої погляди і присвячую Вам ці чудові і вічні рядки:

Музика: Олександр Злотник. Слова: Вадим Крищенко

Може в житті хтось принаду підкине
У чарівничих, звабливих очах.
Тільки родина, як зірка єдина,
Твій порятунок – надійний причал.
Ні, не шукай в своїм серці причину,
Якщо зневіра тебе обпече...
Тільки родина у прикру годину
Схилить надію тобі на плече.

Приспів:
Родина, родина – від батька й до сина
Від матері доні добро передам.
Родина, родина – це вся Україна
З глибоким корінням, з високим гіллям.

В морі спокуси є хвилі великі,
Та не забудь у захопленні ти,
Що лиш родина – бальзамові ліки,
Ліки від старості і самоти.
Все відцвітає, і жовкне, і гине,
Вітром розноситься, ніби сміття...
Тільки родина, як вічна зернина,
На невмирущому полі життя.

 Приспів (3)

        Фото Миколи Тимченка

Робіть ставки: нова гра "рАзводняк капітельман"

  • 14.05.13, 21:01
Екс-прем’єр Юлія Тимошенко написала заяву з вимогою забезпечити 15 травня її доставку на засідання Печерського райсуду Києва, в ході якого буде допитаний Петро Кириченко.

Про це сказав захисник Тимошенко Сергій Власенко.

Робіть ставки ПАНОВЕ!!! 

пропоную пограти у нову гру "рАзводняк капітельман"

Правила гри прості. Кожен робить ставку на один із пунктів голосувалки. Мінімальна ставка 10 коп. Хто дає вірну відповідь і робить найвищу ставку, той переміг! lol lol lol

Дуже сподіваюсь, що всі, хто прочитав цю замітку, мають чудове почуття гумору!?podmig

ГОЛОСУЄМО!


69%, 9 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

8%, 1 голос

23%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Щось братЄльнікі ґальмують....:)

СЬОГОДНІ ЧИТАЮ ЗАМІТКУ:

Органи контррозвідки ФСБ Росії затримали у Москві американського розвідника, який працював під прикриттям у посаді третього секретаря політичного відділу посольства США. 
Як повідомили у центрі громадських зв'язків ФСБ, кадровий співробітник ЦРУ Фогль Райан Крістофер був затриманий при спробі вербування співробітника однієї з російських спецслужб у ніч з 13 на 14 травня.
"При ньому були виявлені спеціальні технічні засоби, письмові інструкції для російського громадянина, значна сума грошей і засоби зміни зовнішності", - йдеться у повідомленні ФСБ.
Співробітники російської контррозвідки доставили затриманого до приймальні ФСБ Росії, а після проведення необхідних процедур передали його офіційним представникам посольства США.
У повідомленні ФСБ також особливо наголошується, що американська розвідка останнім часом активізувала свою діяльність.

ВІДРАЗУ СПАДАЄ НА ЗГАДКУ все, що вельми може зацікавити ЦРУ в РАШІ: 

Надувні ТАНКИ

Надувні ЛІТАКИ, РАКЕТИ та інша військова техніка...

Надувна техніка, на думку керівництва Міноборони РФ, потрібна для обладнання фальшивих позицій (районів оборони), імітації транспортування танків, обладнання "липових" аеродромів, покликаних відвернути увагу від реального базування військових частин.

Країна МОКСЄЛЬ має НАДУВНУ історію, НАДУВНУ мову, НАДУВНІ традиції, НАДУВНУ військову міць і ВВАЖАЄ, що навколо самі лише придурки і лохи, які щиро вірять у весь цей БУТАФОРСЬКИЙ  РОЗДУТИЙ МАКЕТ "свЄрхдєржави" (кремлядської йомперії).

Ось такий він, ТРОН йомпЄратора ПУЦіна! crazy

Росія повинна провести "операцію з примусу України до дружби"?

Росія повинна провести «операцію з примусу України до дружби».

Про це на круглому столі в Севастополі, присвяченому кризі російського руху в Криму, заявив капітан 1 рангу Чорноморського флоту Сергій Горбачов, військовий журналіст і політолог, пише Новий регіон.

«Ні якою мірою не торкаючись суверенітету України, Москва повинна провести операцію з примусу України до дружби. Грузію ми бачили. А поки що «Газпром» у нас займається одним, інші організації - іншим. Повинен бути полководець, план, тактика, стратегія. На ділі ж все виходить на рівні хороших, але незначних справ - як то твори з російської мови, роздача Георгіївських стрічок», - сказав офіцер.


На думку Горбачова, сьогодні Москва приділяє надзвичайно мало уваги Севастополю.

«Пішов Лужков - і все закінчилося. Прийшов Сердюков - скоротив до мінімуму культурно-гуманітарну сферу... У 1993 році не було на площі Нахімова куди яблуку впасти, зараз на мітинг в кращому випадку виходить близько 100 осіб... Немає мети, вона не визначена, немає завдань», - спостеріг Горбачов.

«Проросійські сили повинні зосереджуватися не російській мові - а на прийомі закону про статус Севастополя, щоб севастопольці самі обирали свого мера», - заявляє військовий.

Зі святом Матері!

Це свято було в пошанівку і завжди урочисто відзначалося українською громадськістю,  включно до 1939 року – приходу совіЦької влади.

Українці завжди були нацією високоосвіченою і високодуховною і всі наші традиції і свята були абсолютно логічними і зрозумілими. Слова святість, святий і свято – одного кореня ( на відміну від "ПPАЗДНИКА")...

Витоки Дня Матері мають релігійний характер, оскільки за церковним календарем місяць травень посвячується Пречистій Діві Марії – Матері Божій. Розуміючи велику виховну і просвітницьку роль поезії, пісні, свідомі свого покликання священичого і національного, настоятелі парохій плекали і втілювали в життя ідею просвітництва через залучення і заохочення прихожан до хорів, самодіяльних театрів, (невід’ємною частиною яких було музичне виконавство), товариств “Просвіти” та ін. Так поступово у культурно-мистецьке життя української громадськості ввійшло святкування Дня Матері вже як дня подяки і Божій Матері, матері Україні та рідній мамі. До цього свята, яке відзначалося у другу неділю травня, найбільше готувалися діти, (звичайно ж, з допомогою вчителів чи священиків), створюючи власні літературно-музичні композиції. Відтак, малі локальні святкування  переносились на "сцену" вельмилюдних зібрань, виростали до масових святкових заходів…

У свято матері. (Леся Храплива)

Травень розкинув
Квіти в діброві,
Килими стелить,
Трави шовкові.

То не пташата
Щебечуть в гаю,
Хлопці й дівчата
Пісню співають.

Хлопці й дівчата
Прийшли із квітами: 
Пошанувати
Три наші Мами:

Що першу — нашу
Матінку рідну,
Добру, мов сонце,
Любу, погідну.

Другу — Вкраїну
Тугу-надію.
Третю — на небі
 Матір Марію.

З святом!!! cvetok

Останній (порядний) пішов? Або: і кому тепер потрібен той канал?

 

Телеведучий Юрій Макаров звільнився з ТВі. Про це він сам повідомив на своїй сторінці на Facebook.

«Сьогодні поклав заяву. З’ясував дивовижну обставину: виявляється, останнім часом я обіймав посаду… головного редактора ТВі! Навіть не знаю, як реагувати… Так чи так, відсьогодні я знову позаштатний оглядач «Українського тижня». Приймаю пропозиції», - написав Юрій Макаров.


Оце так так!

"Свобода" підтримала вотум недовіри у повному складі.

За висловлення недовіри уряду на чолі з прем'єром Миколою Азаровим у п'ятницю не голосували 7 депутатів від "Батьківщини" і 7 від "УДАРу".

У залі були відсутні депутати від "Батьківщини" Микола Мартиненко, Андрій Павелко, Леонід Сергієнко, Андрій Шевченко, Віталій Данилов, Денис Дзендзерскій, Сергій Фаермак, свідчать дані сайту Верховної Ради про поіменне голосування.

Від "УДАРу" були відсутні Віталій Кличко, Едуард Гурвіц, Микола Паламарчук, Юрій Савчук, Ярослав Дубневич, Віктор Пинзеник, Павло Рябікін.

Не голосувала також третина фракції КПУ - з 32 членів фракції відставку підтримав 21. 10 комуністів були відсутні: Володимир Бідевка, Олег Буховец, Олександр Голуб, Сергій Гордієнко, Ольга борити, Антон Дорохов, Євген Мармазов, Валентин Матвєєв, Омелян Парубок, Руслан Скарбовійчук. Чи не голосував депутат Михайло Герасимчук.

Всі 36 членів фракції "Свобода" резолюцію підтримали.


З 32 позафракційних депутатів 10 підтримали відставку, не голосували 4, всі інші були відсутні, в тому числі Віктор Балога та Володимир Литвин.

Хазарів у відставку не відправили.

Захищати Бузину - НЕНАВИДІТИ Україну!

Досі під враженням суботнього Шустріка...

Чи згодна я з Ляшком? У тому, що Бузина УРОД?

Я скажу більше: ВИРОДОК, ПОКРУЧ, ТВАРИНА!

Чому ж так підірвалась Кужель та інші АППАзіціЯнєри і стали на бік Бузини?


Я звернула увагу на маленьку, але ДУЖЕ важливу деталь, коли Бузина ставив своє запитання Ляшку про "вбиту дружину", на мармизі Кужель сяяла двохсот- ВАТТна посмішка! Перегляньте уважно відео! Ця курва завжди була людиною Медведчука, а отже і кремля. НЕВЖЕ бютолобі фанатики не розуміють, що її горлодерство за визволення тимошонки --- це пряме доручення товаґісча Путіна і спрямоване воно на ЗНИЩЕННЯ України!

А щодо Ляшка, то мені сподобалось, як про це написав у фейсі Корчинський: «На нічному Шустері під час сварки між антиукраїнським пєйсатєлєм та Ляшком ( який попри всі свої недоліки завжди проукраїнський) опозиціонери стали на бік пєсатєля. Вони повністю позбавлені національного інстинкту. Окрім того, їхнє роздратування Ляшком викликано тим, що він більш талановитий скандаліст й завжди найкращий у скандальному шоу».

Не прошу погоджуватися з моєю думкою, але від неї ніколи не відмовлюся! Ті, хто залишив студію, у знак солідарності з Бузиною, просто ВЕЛИКУ КУПУ хотіли класти на весь народ України і на саму Україну!  

Юра повертається (куди)???

Я щиро радію за Юру Луценка та за його родину.

Але, трошки розуміючись на психології людей, мені важко повірити, що хАрант янучарин це зробив  абсолютно безкорисливо. Тоді виникає наступне питання, а яка ж ціна питання звілнення Луценка???

Якою буде Ваша думка, Друзі?


А КОЛИСЬ БУЛО І ТАКЕ: