хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Ч2. Місто

  • 22.07.21, 21:42
... контрастів))) 

Насправді, враження неоднозначні. Бачили ми в основному центр та ті вулички, що оточують шлях від аеропорту та тягнуться вздовж длинющої набережної- десь 15 км пляжу, велодоріжок, мадагаскарських пальм, курортних ресторанчиків, сувенірних наметів, вуличних музикантів, трішки циган і купа туристів))). 
З вікна мікроавтобусу Мерседес, якими тут переважно возять туристів, відкривались досить різношерстні види-від урбаністичних сучасних будівель, до 60 поверхів у висоту до облупаних совкових багатоповерхівок з завішаними білизною всіх мастей і розмірів балконами (просушити щось в цих вологих субтропіках просто анріал, в цьому ми впевнилися на власному досвіді). Місто активно будується, крім стандартного пляжного туризму, тут квітнуть буйним цвітом інвестиції у нерухомість. Ще в аеропорту нам напхали буклетиків їз пропозиціями закопати свої 5 сольдо в проект з будівництва якоїсь шикардосної вежі у вигляді... тризуба. Може архітектор з наших країв? 

Для зацікавлених:як сказав гід, квартира-студія, 33 квадрати, з ремонтом та технікою обійдеться в 45 тис американських доларів. Техніка буде гарна, а ремонт не дуже. До того ж, його щорічно прийдеться оновлювати, бо шпалери тупо не тримаються на стінах-саме їз-за неймовірної вологості.
Як ви здогадалися, всі  факти я знаю лише зі слів екскурсовода, тому в подальшому не буду це повторювати. До речі, гіда в нас за 2 дні було 2 різних, один з них українець по папі, але з 3х років живе в Батумі і знає про місто все-все-все. Другий трішки молодший, тим не менш дуже приємний і чемний хлопчина.
Об чом єта я? А, про місто ж!
А місто це першим ділом, поки не познайомишся з мешканцями, це архітектура. Мусульманське турецьке минуле, колхідські часи, радянські і сучасні грузинські все сплетено в неповторний колорит, який не розгледіти за пару-трійку прогулянок, що випали на чотири неповних дні,  включаючи поїздку по гірській Аджарії та переліти з/на Україну. Тим не менш, покажу, що вдалося пофоткати.
Спочатку все місто з висоти оглядового майданчика на вежі "Alphabetic tower" (вхід 15 желє, жартую - gel =Georgian lari, або приблизно 130грн), варте того, щоб піднятися.


Вночі ця вежа виглядає так

Знаходиться біля самого порту, на початку бульвару. Там же примостилися оглядове колесо та закохані Алі і Ніно,які то міліметрами рухаються  назустріч один одному, то навпаки, віддаляються. 

В інеті є дууууже пришвидшений варіант цього душещіпатєльного процесу, а якщо захочете подивитися в реальному часі, то запасайтеся панамками та попкорном і заліпайте біля пам'ятника десь на годинку. Але, як відомо, "счастливые часов не наблюдают", мабуть в цьому і задумка-зупинити час і поринути в нірвану, яку можна відчути лише поруч з коханою людиною. Оскільки такової поруч не було, то я просто ходила там неподалік купатися, рано вранці та пізно ввечері. Про пляж напишу окремо.
А поки що поринемо в куточок... Італії на Пьяцца. Маленька політична ремарка, як кажуть місцеві, всі давні пам'ятки створені при цариці Тамарі, а сучасні-при Міхаїлові Саакашвілі. Я не жартую, ця людина розпочала в Грузії масштабні зрушення вбік прогресу - реформи, дороги, електрика, телефонія, інвестиції, але на якомусь етапі перейшла межі, і тепер, визнаючи всі його заслуги, народ все одно налаштований проти і доволі серйозно - господина Міхо на Батьківщині очікує тюрма. Чому я про нього згадала? А тому, що Батумі був його улюбленцем, і ідея створити справжнє італійськє п яццо (по образу площі Сан Марко у Венеції) належить йому-спеціально завезений мрамор з 15 країн світу, щоб викласти мозаїку в центрі, по периметру розміщені кафешки, а на сцені кожного вечора грає жива музика. Ввечері там нема де яблуку впасти.
Фотки виставлю і свої, не дуже вдалі, бо вони телефонні, та додаю пару прілічних, але рекомендую подивитися власними очима)))


На сьогодні всьо, важко з телефону кнопати prostite але в мене ще є що показати smutili


15

Коментарі

Гість: ВсёВыше@Выше

122.07.21, 22:43

А теперь фото Токмака, Запорожской области, пжлст.

    222.07.21, 22:51Відповідь на 1 від Гість: ВсёВыше@Выше

    А теперь фото Токмака, Запорожской области, пжлст.Не в цій серії

      322.07.21, 23:32

      класс!

        Гість: ВсёВыше@Выше

        422.07.21, 23:44Відповідь на 2 від Neon@

        А теперь фото Токмака, Запорожской области, пжлст.Не в цій серіїХорошо, хоть так. Потому что чужих красот я насмотрелся в Орёл и Решка и у Димы Комарова.

          523.07.21, 02:03

          От архітектура це завжди цікаво
          А тобі самій що найбільше сподобалося? Чи вразило?

            623.07.21, 07:19

            Очень красиво и захватывающе описано

              723.07.21, 07:55Відповідь на 5 від Акварель

              От архітектура це завжди цікаво
              А тобі самій що найбільше сподобалося? Чи вразило?
              Як не дивно, море))) я ще напишу про це

                823.07.21, 07:57Відповідь на 6 від Karry 80

                Очень красиво и захватывающе описаноСпасибо. Однако, "чукча - читатель, не писатель" , рада, что Вам понравилось

                  923.07.21, 09:20Відповідь на 7 від Neon@

                  От архітектура це завжди цікаво
                  А тобі самій що найбільше сподобалося? Чи вразило?
                  Як не дивно, море))) я ще напишу про це
                  А як море може не сподобатися?
                  Я люблю отакі багатосерійки...

                  Міхо там в них зміг не тому, що сам щось може, а тому, що зміг знайти тих, хто дійсно може, і респект йому в тому, що зробив як президент все, щоб їм не заважало ніщо це все робити. А в нас сидить-сидить...нікого знайти не може, тільки грошики гребе

                    1023.07.21, 09:33

                    Класс

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна