хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Як український поручик бив пику харошому рускому. Трохи історії.

  • 06.07.22, 10:41
А ви знали, що поручник армії УНР Сергій Нагнибіда у 1920 році начистив мордяку харошому рускому, знаменитому шансоньє Алєксандру Вєртінскому просто під час концерту?

Трапилося це в польському Ланцуті у таборі для інтернованих, в який багато українських військових потрапило після поразки УНР. Якось у табір з концертом приїхав неймовірно популярний тоді Вєртінскій. Очевидно, що як колишній киянин вирішив якось підбадьорити людей, серед яких було багато його земляків. Співаку можна було б поаплодувати, якби у нього було адекватне уявлення про українське військо. А так Вєртінскій з якогось переляку вирішив, що під час концерту йому дуже пасує насміхатися з Петлюри та кидати кпини на адресу УНР.

Після якогось жарту на сцену мовчки вийшов молодий офіцер, пильно поглянув на співака, після чого промовив: "Це тобі за образу Петлюри"! Не встиг шансоньє допетрити, що відбувається, як міцний кулак поручника Нагнибіда хвацько розсік повітря і зупинив свій політ на пиці Вєртінского.

Поручника заарештували. Суворе польське правосуддя протримало його за гратами... аж дві доби. Як же ж далі склалася доля уродженця Кременчуцького повіту Сергія Лукича Нагнибіди?

1923 року він отримав у Польщі статус політичного біженця і до початку Другої світової блискуче служив у різних авіаційних полках польського війська.
1939 року через Румунією та Францію врешті добрався до Великої Британії, де служив у польському авіазагоні, який діяв у складі Королівських ВПС. По закінченні війни пішов у відставку в званні майора і присвятив свою діяльність громадській роботі при уряді УНР в екзилі.
Помер у 89-річному віці в Дербі. Його тіло було кремовано та поховано на українському цвинтарі в американському Саунт-Бравн-Бруці, штат Нью-Джерсі

Гляньте на рідкісну збережену фотографію. Це не просто вольове обличчя поручника Нагнибіди. Це обличчя честі українського офіцера.


Роман Онишкевич
12

Коментарі

16.07.22, 11:50

.

    26.07.22, 12:15

      36.07.22, 15:18

      Мой муж только и говорит что в России нет офицеров, нет понятия чести,ещё с 14 года. А толку. Ну нет и нет

        46.07.22, 22:21Відповідь на 3 від Манго

        Мой муж только и говорит что в России нет офицеров, нет понятия чести,ещё с 14 года. А толку. Ну нет и нетДумаю, що честі в них не стало набагато раніше. Якщо взагалі колись була...

          59.07.22, 03:17

          При всій повазі до Вас, не можу нічого доброго про Вас сказати. Дивує захоплення військовим, який набив пику цивільному, коли той не чекав отримати удар. Треба було на фронті таким бойовим бути.

          Адекватна людина на слово відповідає словом, а порядна не проявить свою силу проти того, хто слабший.

          Ще розкажіть, які молодці московитські солдати, які гвалтували жінок, погрожуючи їм зброєю. Доповніть свій аморальний образ ще чимось

            610.07.22, 00:22Відповідь на 5 від _R

            Треба було на фронті таким бойовим бути.Мені цікаво, ви прочитали пост повністю? Хоча б у тій частині, де йдеться про його подальшу військову службу Сергія Лукича. Чи ви за своєю звичкою робите висновки, базуючись на похапцем прочитаному, на парі підібраних для підкреслення своєї думки фактах?
            Адекватна людина на слово відповідає словом, а порядна не проявить свою силу проти того, хто слабшийПрекрасна думка. Десь я вже таке чув. Один громадський діяч шукав у вбивці "мир в його очах". А вам варто було б спробувати зупинити "добрим адекватним словом" отих московитських вбивць і гвалтівників в Бучі.
            До речі, як на вашу думку корелюються між собою вбивства, вчинені орками і ляпас від бійця якомусь мікрохуйлу?

              710.07.22, 00:39Відповідь на 5 від _R

              При всій повазі до ВасДоповніть свій аморальний образ ще чимосьВаша проблема у тому, що ви хочете зберегти благопристойність так, як ви її собі уявляєте, і водночас зачепити за живе опонента. Виглядає досить жалюгідно і лицемірно.
              Бути гуманним - це не роздивлятися у очах вбивць сліди добра і добрим словом "наставляти його на путь істини". Іноді один вчасний ляпас вартує цілої лекціії.

                810.07.22, 00:46Відповідь на 5 від _R

                Доповню свій аморальний образ:
                "Не можна мстить - повинні ми любити всіх підарасів, злодіїв, убивць, бо кожний з них - народ, всі - богоносці".

                  910.07.22, 04:31

                  Це все ви пургу написали. Військовий має показувати свою силу на полі бою, а не стосовно дітей, жінок, цивільних. Не бачу в його діях подвигу, а лише відчай.
                  Якби так зробила жінка, тобто дала ляпаса чоловіку за образу, то це був би подвиг.

                    1010.07.22, 21:33Відповідь на 9 від _R

                    Це все ви пургу написали. Військовий має показувати свою силу на полі бою, а не стосовно дітей, жінок, цивільних. Не бачу в його діях подвигу, а лише відчай.
                    Якби так зробила жінка, тобто дала ляпаса чоловіку за образу, то це був би подвиг.
                    Ви смішний То намагаєтесь спілкуватись "високим штилем", то псуєте мову якимось арго. Я б написав ознака чого це, але вам не сподобається - знов почнете про те, як я намагаюсь вас ображати Вибачайте, що не по темі - вже бачу, що спільної мови не знайдемо, ви живете в світі своїх рожевих поні.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна