хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Енциклопедія тупикової гілки еволюції. Царь-колокол.

Про це диво ідіотизму знає багато хто. Однак без згадки про нього Енциклопедія була б неповною. Прототип Царь-колокола вилили ще за царя Боріса Годунова у 1599 році. Він провисів 50 років і тріснув під час пожежі.

Царь Алєксєй Міхайловіч вирішив перевідлити дзвін. З такою пропозицією звернулися до шанованого майстра Ганса Фалька. Німець оцінив масштаби роботи і погодився її виконати за 5 років і виключно з нової міді. «Хуй тобі в сраку,  а не 5 років і нову мідь!» – сказали майстру мудрі московіти і моментально знайшли своїх умєльцев Данілу Матвєєва із сином Ємєлькою. Ті підтвердили, що німчина – лох і дали зуб, що виконають роботу за рік і зі старої міді. До честі Матвєєвих, роботу вони виконали. Інша річ, що дзвін послужив лише два місяці і просто розколовся. Матвєєвих, очевидячки, люто пиздили і подальша їх доля невідома.

Дзвін взявся ремонтувати якийсь Грігорьєв. Свою роботу він виконав значно краще за попередників. Його дзвін наїбнувся з двіниці аж через шість років. Грігорьєва, очевидячки, немилосердно відпиздили і подальша його доля невідома.

1730 року імператриця Анна вирішила, що вона саме та, за правління якої вдасться вилити дзвін, який от точно не наїбнеться і не трісне. Царь-колокол, за задумом, мав важити 200 тон.
Спершу роботу запропонували механіку королівського двору Франції Жермену. Француз спершу розцінив пропозицію як жарт або знущання над його професіоналізмом. Згодом відмовився уже серйозно, не розуміючи, як таке одоробло має дзвонити і на хрена то все в принципі. І як водиться, найшлися нові тато з сином. Іван і Міхаїл Моторіни.

Але справа не заладилася одразу. На Іванівськiй площі Кремля викопали яму, в якій і планувалося виливати дзвін. Яму, річ ясна, освятив батюшка. Поки попи торжествували, вийшли з ладу дві печі, що плавили мідь. Поки ремонтували печі, загорілася машина для підняття форми дзвону. Форму довелося переробляти. Іван Моторін змушений був давати письмове пояснення того всього. Невідомо наскільки сильно його пиздили, але невдовзі він помер. Отцовскоє дєло продовжив синок. І у 1736 році справу було завершено – у світі з"явився найбільший дзвін! Правда, залишалася дрібненька херня: як це одоробло витягнути з ями і припиздячити на дзвіницю.

Поки найсвітліші мужі імперії думу думали, у москві трапилася пожежа, загорілися дерев’яні містки в ямі, внаслідок чого дзвін наїбнувся і від нього відвалився кавалок вагою в 11,5 тон. Моторіна-молодшого, очевидно, відпиздили, після чого нарешті резонно вирішили: а хуй з ним, з тим колоколом.

Майже сто років пролежав шедевр рускіх літєйщіков у ямі, нафіг нікому не потрібний. Потім його двічі намагалися витягнути інші народні умільці, але конкретно всиралися і кидали цю затію. Їх, звісно, пиздили.

Витягнули дзвін з ями аж у 1836 році, відпуцували та виставили на загальний огляд, як достояніє рускага духа. Тепер гордо показують усім туристам, які знизують плечима і подумки повторюють слава французького майстра Жермена: «А на фіга то все»?

Роман Онишкевич
9

Коментарі

16.05.22, 11:54

    26.05.22, 14:21

    значит до того колокол дважды отливали и подымали и пользовались!!!!
    при том что потом ни того ни другого не смогли!!!!!!
    честь и хвала древним умельцам

      36.05.22, 16:41

        46.05.22, 21:07Відповідь на 2 від atttonikam

        Перше: невідомо яких розмірів і якої ваги були оті перші дзвони. Бо для скрєпоносців весь світ закінчувався на кордоні своїх рідних козиних боліт. А в ареалі їх боліт ті дзвони були найбільші. Як зараз у них мікропроцессори.
        Друге: користь від отих дзвонів. Оте останнє питання французського майстра. Ніде не сказано, що вони були самими голосними (навіть серед боліт скрєпостану) чи звук був неймовірно прекрасним. Ні. Просто тупо найбільшими. А ураховуючи перший пункт, то корисність нульова.
        А самий великий дзвін, той самий, з задокументованою вагою, ніколи й не дзвонив. Як і відома гармата. Скрепоносці вірні собі: галасу й брехні дуже багато, а толку - ніякого.

          56.05.22, 21:08Відповідь на 3 від Эйч

          Продовжу отакі гарні історії

            66.05.22, 21:23Відповідь на 5 від Бес Понятия

            Продовжу отакі гарні історіїбуду чекати

              76.05.22, 21:29Відповідь на 4 від Бес Понятия

              делать поправку на преувеличение правильно
              хотя есть странные артифакты из далёкого прошлого на наших землях

                86.05.22, 21:36Відповідь на 7 від atttonikam

                делать поправку на преувеличение правильно
                хотя есть странные артифакты из далёкого прошлого на наших землях
                Дивні артефакти на повірку виявляються або підробками, або, при більш детальному вивченню, грою природи. А ті, що були створені руками людини, просто ще не виявили якого технічного секрету, що дозволив створити хитру штуку - типу Коралового замку в США. А конспірологічні теорії то таке

                  96.05.22, 21:52Відповідь на 8 від Бес Понятия

                  да ну полно немыслимых вещей повторить которые даже сейчас непонятно как и чем
                  взять Египетскую классику - даже если это был бетон то и тогда точность статуй компьютерного уровня
                  при мегаразмерах
                  а например эстетика Греческой архитектуры? - там интеллект и абстрактное мышление видно абсолютно очевидно
                  и уровень эстетики развитой цивилизации - при окружающем по сути каменном веке

                    106.05.22, 21:56Відповідь на 9 від atttonikam

                    да ну полно немыслимых вещей повторить которые даже сейчас непонятно как и чем
                    взять Египетскую классику - даже если это был бетон то и тогда точность статуй компьютерного уровня
                    при мегаразмерах
                    а например эстетика Греческой архитектуры? - там интеллект и абстрактное мышление видно абсолютно очевидно
                    и уровень эстетики развитой цивилизации - при окружающем по сути каменном веке
                    Не буду дискутувати - у кожного свої погляди на речі і на світ

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна