Профіль

Cosmopolit

Cosmopolit

Україна, Харків

Рейтинг в розділі:

Важливі замітки

Останні статті

Есть люди. а есть людишки

  • 01.05.19, 08:36

Сьогодні в Чехії Консиутційний суд прийняв надзвичайно символічне і знакове рішення, яке безпосередньо стосується України.

Але про все по порядку. Знайомтеся - це Томаш Крчмарж, власник готелю Brioni Boutique в чеському місті Острава. П'ять років тому він став автором перших антиросійських санкцій в Чехії. 24 березня 2014 року у своєму готелі він вивісив оголошення про те, що через анексію Росією Криму громадян РФ тут поселяти не будуть. Через кілька днів, однак, він змінив умову: громадян Росії готель поселятиме лише в разі, якщо вони письмово заявлять про засудження окупації Криму.

Чеська торговельна інспекція тоді вирішила, що такий підхід є дискримінацією і оштрафувала Т.Крчмаржа на 50 тисяч крон (приблизно 2 тисячі євро). Багато людей тоді пропонувало Томашові, що заплатять цей штраф за нього, але він вирішив, що це справа принципу і потрібно боротися. На його думку, він не зробив нічого поганого - "я вважав це своїм громадянським обов'язком. Якби я мав армію, то запровадив би надзвичайний стан, оскільки в мене її немає, то я роблю те, що можу". "Потрібно нагадувати людям, які погано вчили історію, що може статися, якщо не звертати увагу на деякі речі. Росіяни вже тут колись були. Я їх тут біьше не хочу, ні для себе,ні для своїх дітей. Путін зробив те саме, що перед війною зробив Гітлер в Судетах", - наголошував Т.Крчмарж.

Через суд він домігся, що штраф було зменшено до 5 тисяч крон, але й це його не влаштувало. Він наголошував, що навіть в разі, якщо йому доведеться заплатити одну крону, з таким рішенням він не погодиться. Пройшовши цілу низку успішних і неуспішних судових розглядів у різних інстанціях, Томаш довів справу до Конституційного суду.

І ось сьогодні було оголошений вердикт найвищої чеської судової інстанції. Конституційний суд постановив, що в цьому випадку про дискримінацію не йшлося. Він відкинув твердження Вищого адміністративного суду про те, що йшлося про національну нетерпимість, а навпаки визнав дії готелю раціональними.

Зокрема, суд констатував, що анексія Криму суперечить основоположним принципам міжнародного права, зіславшись на позицію, міжнародних організацій, а також МЗС Чехії. Також чеський Конституційний суд наголосив, що і державні органи дотримуються різних підходів до різних людей в залежності від їхнього громадянства, яке є принципово іншим поняттям, ніж національність. Відмова клієнту з огляду на його етнічне походження або релігію, на думку суду, вважалася б дискримінацією, але з огляду на громадянство - ні. Тепер справа знову повертається до Вищого адміністративного суду, який має переглянути своє попереднє рішення з урахуванням вердикту КС.

Таким чином, ми маємо надзвичайно важливий прецедент рішення Конституційного суду країни ЄС, в якому не лише відновлено справедливість стосовно людини, що стала на захист України, але й підтверджено протиправність анексії Росією території України.

Рік тому під час візиту до Острави я вже мав можливість особисто потиснути Томашові руку, але сьогодні чудовий привід, щоб ще раз подякувати за його принципову позицію і підтримку України.

Також вважаю своїм обов'язком закликати всіх українців і друзів України: в разі, якщо будете в Остраві, зупиніться саме в готелі Brioni і подякуйте Томашові. А готель справді непоганий - 4 зірки і прямісінько в центрі)). Слава Україні!

Кто разбирается в религиозных нюансах?Комментируйте

  • 01.05.19, 08:26

Зеленський зустрівся з Онуфрієм.

З Онуфрієм, який виступає проти незалежної церкви, який повністю підконтрольний РПЦ-ФСБ.

Задля об‘єктивності новообраний зустрівся із Патріархом Філаретом та Митрополитом Епіфанієм. 
Проте демонстрація абсолютно проросійській церкві своєї прихильності - це ставити РПЦ в один ряд з українськими церквами. 
Цікаво, що Зеленський не зустрічався з главою УГКЦ Святославом.

Не моё

  • 30.04.19, 18:49

Tikhon Tarnavsky

Почему я называю избирателей Зеленского идиотами? Что ж, давайте подробно.
1. Если человек верит, что "Порошенко обогатился в 82/86/88 раз", то он идиот. Потому что только идиот не в состоянии умножить полтора миллиарда на 80 и сравнить полученные 120 со 112, владелец которых (кстати, заработавший их на одной из крупнейших и древнейших интернет-корпораций мира) до сих пор считается богатейшим в мире.
2. Если человек до сих пор подпевает песням про липецкую фабрику, но не хочет видеть российского кино-бизнеса Зеленского, то он идиот. Потому что конфетки это конфетки, а участие в конкурсе на российское госфинансирование кинофильма во время войны - это прямое пособничество врагу.
3. Если человек винит Порошенко за попустительство и пособничество коррупции и "старой системе" - и не хочет видеть среди "новых лиц" Зеленского партнера Жилина; советника Азарова; обвиненного в незаконном обогащении экс-министра; и полит-технолога Тигипко и рыгов, - он однозначно идиот.
4. Если человек верит, что олигарх может просто так отдать самое дорогое в году эфирное время для мощного старта предвыборной кампании и ничего не захотеть взамен, - он идиот.
5. Если человек верит в "такую чернуху про Зеленского, какую не видывал ни один другой кандидат", игнорируя постоянное поливание дерьмом Порошенко в "лучшем" духе роспропаганды - вплоть до "убийства собственного брата" - на том же самом канале (в перерывах между почти круглосуточной "не политической" раскруткой Зеленского), он идиот.
6. Если человек не понимает, какому зрителю больше всего понравится третий сезон "слуги народа", где Украина распалась на два с лишним десятка микрогосударств в результате гражданской войны, а никакой внешней агрессии нет и в помине, - он идиот экстра-класса.
Достаточно? Могу продолжать еще очень долго.

От себя добавлю: я не думаю, что люди могут быть НАСТОЛЬКО идиотами. Считаю, что большинство сознательно предали Украину.

В жизни я это слово не употребляю(((

  • 30.04.19, 16:49

ПРО ВИБІР, який перед нами постав...

Розмова в магазині
Покупець: Доброго дня. Що можете мені запропонувати?
Продавець: сьогодні у нас на вибір шоколад з гірчинкою і гівно
Покупець: мені не подобається шоколад з гірчинкою. Я люблю молочний з цілим мигдалем. Або Линдт. Або Тоблерон. Бажано під чашечку кави ...
Продавець: мені дуже шкода, але ви можете вибрати тільки між шоколадом з гірчинкою і гівном
Покупець: чому у вас такий асортимент?
Продавець: нічого іншого не залишилося. Решта не користується попитом.
Покупець: я не люблю шоколад з гірчинкою
Продавець: тоді вам залишається гівно
Покупець: а по телевізору кажуть, що гівно - насправді шоколад, а шоколад - насправді гівно.
Продавець: я продаю шоколад вже багато років. Можу вас запевнити: ось шоколад, він з какао. Ось гівно. Воно з гівна.
Покупець: не люблю шоколад з гірчинкою. Можна я тільки спробую гівно? Всі говорять, воно на смак краще шоколаду.
Продавець. Ні. Можна тільки купити. Всю порцію.
Покупець? А якщо я куплю і мені не сподобається - можна повернути?
Продавець: Ні. Надкушене гівно поверненню та обміну не підлягає.
Покупець: я не знаю ... Всі говорять, шоколад шкідливий
Продавець: я ніколи нічого не чув про користь гівна
Покупець: а якщо я його викину?
Продавець: в роті солодше не стане.
Покупець: а я потім повернуся і куплю шоколад з гірчинкою
Продавець: якщо шоколад з гірчинкою ви зараз не купите, його приберуть з продажу.
Покупець: і з чого я зможу вибрати?
Продавець: З гівна і гівна з гірчинкою.

страшний інструмент в руках ворога

  • 30.04.19, 14:58
Українську державність руйнують просто зараз.

Перспектива повністю втратити державу є надзвичайно реальною.
Ворог повністю контролює страшний, убивчий інструмент – інформаційне поле України. Контролює на всіх рівнях:від місцевої преси до провідних ЗМІ та телеканалів, регіональні та псевдо патріотичні групи в соцмережах, радіо, газети – все.
Завдяки цьому контролю сформовано потужний важель. Сконсолідовано 72% електорату, який скеровано на руйнацію української держави.
Все відбувається точно так, як було на Донбасі у 2013-му. Змінені лише назви. Працюють трохи тоньше. Як тоді на Донбасі ті ж 72% свято вірили, що вони борються з фашистами і Правим Сєктором. Так само зараз 72% щиро вірять, що вони борються з корупцією, зубожінням і «ламають систему». Не розуміючи, що «системою» є сама українська держава. Там було: «Росія навєдьот порядок». Тут: «новиє ліца всьо помєняют». І тим і тим однаково казали, що «хуже нє будєт». І переконувати їх марно. Абсолютно.
Таким чином Кремль послідовно знищує гілки влади нашої держави. Інститут Президента вже знищено. На черзі Парламент. Давно вже активно формується образ ВР, як зібрання корупціонерів, представників «системи». Зараз вже просувається теза, що тільки ВР заважає «молодой командє» боротися з корупцієй і робити зміни.
Протидіяти цій силі практично неможливо. Ми будемо так само сміятись з прихильників ЗЕкоманди, демонструвати протиріччя і очевидні дурниці, писати логічні і аргументовані дописи. Але все марно. Їх не переконати, як неможливо було переконати «борцов с фашизмом» на Донбасі у 2014-му. Вони під впливом тієї ж сили.
З українським Парламентом відбудеться те саме, що й з виборами Президента. Ми так само його програємо. Тому що страшний інструмент в руках ворога.
Ситуація зараз насправді така ж за ступенем загрози для держави, яка була б, якби російські танкові колони вже йшли на Київ. Хоча в тому випадку були б хоча б санкції, ембарго, військова допомога Заходу. Зараз не буде і цього. Зараз, ВЖЕ ЗАРАЗ, руйнується українська держава. Ситуація на сьогоднішній день, за рівнем небезпеки для країни, абсолютно відповідна для введення надзвичайного стану.
Ситуацію можна змінити лише, якщо просто завтра взяти під контроль інформаційне поле. Якщо просто завтра всі провідні телеканали та ЗМІ почнуть займати державницьку позицію. Почнуть говорити те, про що говорю я зараз. Чи можливо це? Хто відповість на це питання?
Інакше все буде як на Донбасі у 2014-му.