Профіль

barragtu

barragtu

Україна, Острог

Рейтинг в розділі:

Важливі замітки

Останні статті

О праздном труде

  • 18.03.10, 20:49
Даже простой материальный труд нельзя делать с любовью, зная, что он делается напрасно...
Александр Герцен

Про мотивацію до праці))))

  • 18.03.10, 20:39

Тільки два стимули примушують працювати людей: бажання заробітної плати і боязнь її втратити. - Г. Форд

згодні???

Ще раз про міністра освіти і ксенофобію авторитетно

Звернення президента НаУКМА Сергія Квіта до освітянської громадськості 16 March 2010  Шановні колеги! Призначення Дмитра Табачника міністром освіти і науки України стало відвертою несподіванкою — політика, який ставить під сумнів українську ідентичність, пропонуючи натомість концепцію невідомої «украинско-русской культуры» (мова оригіналу). На думку Дмитра Табачника, Закон України «Про Голодомор 1932-1933 рр. в Україні» ставить нашу державу «в один ряд с наиболее отвратительными тоталитарными диктатурами». Міністр освіти і науки вважає, що «желание мелко подгадить соседу, предать, выгадать что-то, обманув ближнего, согласие потерять глаз, чтобы сосед вовсе ослеп, — характерная особенность формирующейся украинской нации».   Його висловлювання на кшталт «галичане – это лакеи, едва научившиеся мыть руки», які «практически не имеют ничего общего с народом Великой Украины ни в ментальном, ни в конфессиональном, ни в лингвистическом, ни в политическом плане», як і про «боротьбу між римсько-католицько-галицьким і російсько-православним етносами», що нібито розгорнулася на території України, викликають подив, оскільки вони належать докторові історичних наук.  Така позиція нетерпимості до будь-якої нації чи національної культури характеризується як ксенофобія. У цьому ж випадку мова йде про ненависть до українців та української культури з боку міністра, який відповідає за державну політику в освітній галузі. Чутливість до браку толерантності відрізняє весь повоєнний світ, особливо Європу. Тому такий міністр не може сідати за стіл переговорів з міністрами цивілізованих держав, не може відповідати за науку і освіту нашої країни.  Україна потребує єдності і культури, наша освіта і наука — якісного зростання, конкурентоздатності на глобальній арені, а університети — автономії. До цих завдань не може братися Дмитро Табачник, бо гуманітарна галузь не будується на ненависті і неправді. Не будьмо байдужими сьогодні, бо наші учні і студенти не вибачать нам цього завтра! Справжня педагогіка починається з власного прикладу, з відстоювання власної гідності. Закликаємо Вас висловитися публічно проти Дмитра Табачника — особи, неприйнятної на такій важливій та відповідальній посаді, як міністр освіти і науки України. Президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сергій Квіт

http://www.ukma.kiev.ua/news/news_detailed.php?id=1532

Жінки, як і сни....

Жінки, як і сни, ніколи не бувають такими, якими їх хочеш бачити. 

Л. Піранделло 

.... Какой же любви она ждет, какой?

  • 13.03.10, 22:51
ЧУДАЧКА   Одни называют ее "чудачкой"   И пальцем на лоб - за спиной, тайком.   Другие - "принцессою" и "гордячкой".   А третьи просто - "синим чулком".   Птицы и те попарно летают,   Душа стремится к душе живой.   Ребята подруг из кино провожают,   А эта одна убегает домой.   Зимы и весны цепочкой пестрой   Мчатся, бегут за звеном звено...   Подруги, порой невзрачные просто,   Смотришь, замуж вышли давно.   Вокруг твердят ей: - Пора решаться,   Мужчины не будут ведь ждать, учти!   Недолго и в девах вот так остаться!   Дело-то катится к тридцати...   Неужто не нравился даже никто? -   Посмотрит мечтательными глазами:   - Нравиться - нравились. Ну и что? -   И удивленно пожмет плечами.   Какой же любви она ждет, какой?   Ей хочется крикнуть: "Любви-звездопада!   Красивой-красивой! Большой-большой!   А если я в жизни не встречу такой,   Тогда мне совсем никакой не надо!"

Эдуард Асадов

Любите женщину...

Любите женщину, какой вы ее сделали, или делайте ее такой, какой вы ее любите. - Испанское изречение 

Недавно прочитала. вразив. чесно-чесно

  • 13.03.10, 20:57
Ван-Гог
Добрий ранок, моя одинокосте!
Холод холоду. Тиша тиш.
Циклопічною одинокістю
Небо дивиться на Париж.
Моя муко, ти ходиш по грані!
Вчора був я король королів.
А сьогодні попіл згорання
Осідає на жар кольорів.
Мертві барви.
О руки-митарі!
На мольбертах розп‘ятий світ.
Я – надгроб‘я на цьому цвинтарі.
Кипариси горять в небозвід.
Небо глухо набрязкло грозою.
Вигинаються пензлів хорти.
Чорним струсом палеозою
переламано горам хребти.
Струменіє моє склепіння.
Я пастух. Я дерева пасу.
В кишенях дня,
Залатаних терпінням,
Я кулаки до смерті донесу.
Самовитий – несамовитий –
Не Сезан – не Гоген – не Мане –
Але що ж я можу зробити,
Як в мені багато мене?!
Він божевільний, кажуть. Божевільний!
Що ж, може бути. Він – це значить я.
Боже – вільний…
Боже, я – вільний!
На добраніч, Свободо моя!

                                                                                 Ліна Костенко

Ну як Вам новий уряд?

ВР затвердила склад нового Кабміну (прізвища) Верховна Рада України ухвалила постанову «Про формування складу Кабінету міністрів України». Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного рішення проголосували 240 народних депутатів із 353 зареєстрованих у сесійній залі.  ВР призначила Андрія КЛЮЄВА першим віце-прем’єр-міністром України. Віце-прем’єр-міністрами України призначено Бориса КОЛЕСНІКОВА, Володимира СЕМИНОЖЕНКА, Володимира СІВКОВИЧА, Віктора СЛАУТУ, Сергія ТІГІПКА, Віктора ТИХОНОВА. На посаду міністра охорони навколишнього природного середовища призначено Віктора БОЙКА, Юрія БОЙКА – на посаду міністра палива та енергетики України. Костянтина ЄФИМЕНКА призначено на посаду міністра транспорту і зв’язку України, Дмитра КОЛЄСНІКОВА – на посаду міністра промислової політики, Михайла КУЛИНЯКУ – на посаду міністра культури та туризму України. Олександра ЛАВРИНОВИЧА призначено міністром юстиції України, Зіновія МИТНИКА –міністром охорони здоров’я, Анатолія МОГИЛЬОВА – міністром внутрішніх справ, Василя НАДРАГУ – міністром праці та соціальної політики, Олександра ПОПОВА – міністром з питань житлово-комунального господарства, Миколу ПРИСЯЖНЮКА – міністром аграрної політики, Равіля САФІУЛЛІНА – міністром України у справах сім’ї, молоді та спорту, Дмитра ТАБАЧНИКА – міністром освіти і науки, Анатолія ТОЛСТОУХОВА – міністром Кабінету міністрів України, Василя ЦУШКА – міністром економіки, Федора ЯРОШЕНКА – міністром фінансів, Володимира ЯЦУБУ – міністром регіонального розвитку та будівництва, Юрія ЯЩЕНКА – міністром вугільної промисловості, Нестора ШУФРИЧА – міністром з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Також ВР призначила Костянтина ГРИЩЕНКА міністром закордонних справ України, Михайла ЄЖЕЛЯ – міністром оборони України.

Оригінал статті за адресою http://unian.net/ukr/news/news-366881.html

Про політику і мораль

  • 11.03.10, 14:28

Найбільш нищівною помилкою, яка коли-небудь була допущена у світі, – було відокремлення політичної науки від науки моральної.

Персі Шеллі

О женском уме

Нет ничего парадоксальнее женского ума. Женщин трудно убедить в чем-нибудь: надобно их довести до того, чтобы они убедили себя сами. Чтобы выучиться их диалектике, надо опрокинуть в уме своем все школьные правила логики. 

      

М. Лермонтов