Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

ГОЛГОФА ОЛЬГИ БАСАРАБ - передрук

  • 26.10.13, 08:36
З інтернету: огляд українських медіа в Україні [для власного навчаня]

ГОЛГОФА ОЛЬГИ БАСАРАБ

слідком Першої світової війни став розпад імперій і утворення незалежних держав. Спробою створення української держави стали Українська Народна Республіка (УНР) та Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР), акт об’єднання яких було проголошено 22 січня 1919 р. як відомо, ця спроба зазнала невдачі. УНР не витримала натиску більшовицької Росії, а українська Галичина вже у червні 1919 р. була за згодою Антанти окупована Польщею. 14 березня 1923 р. рішенням Ради послів Антанти її землі було остаточно передано Польщі.


Все це не могло не викликати українського національного спротиву. Однією з наймасовіших підпільних організацій стала Українська військова організація (УВО). Серед форм і методів її боротьби з окупаційною владою було ведення розвідувальної роботи проти Польщі.

У грудні 1923 р. польська контррозвідка викрила у Перемишлі групу УВО, яка вела розвідувальну роботу, а 9 лютого 1924 р. у Львові на квартирі О. Басараб – вилучено розвідувальний матеріал проти Польщі. Це була інформація про окремі полки, військові казарми, а також тексти німецькою мовою – Volkskrieg (Народна війна), у якому

0

Коментарі