“ЧЕРВОНО-ЧОРНИЙ?.. БАНДЕРІВЕЦЬ!” Автор:Станіслав БРАЖНИК

Журнал"ВСЕСВІТ"Станіслав БРАЖНИК  “ЧЕРВОНО-ЧОРНИЙ?.. БАНДЕРІВЕЦЬ!”ДОКУМЕНТАЛЬНА ПОВІСТЬ

 1.

Літо 1939 року прийшло в Польщу під гуркіт сурм та барабанів різного роду патріотичних спілок. На той час Гітлер без жодного пострілу заволодів Австрією, Судетським краєм, Чехословаччиною, відібрав у Литви Клайпеду. У липні він зажадав од Польщі врегулювати питання про “коридор”, який відділяв Східну Пруссію від решти райху. Польський уряд, підтриманий Францією й Англією, відмовився його обговорювати.

Війна висіла на волосинці.

За цих обставин раптом, ніби за командою, постало нероздмухуване з кінця 37-го “українське питання”. Містечками Східної Галичини пройшов “захід”, названий його ініціаторами “похованням України”. Якогось вечора на початку серпня, коли не було дощу (літо 39-го в Галичині видалося дощовим), натовп напівп’яних мешканців містечкового “дна” з-поміж польського населення у супроводі кількох молодиків воєнізованої організації “Стрілець” влаштовував “похоронну процесію”. Учасники її йшли вулицями містечка з великою чорною труною з написом “Україна вмерла”, під вигуки антиукраїнських гасел. Потім труну спалювали й виряджалися бити шибки у вікнах “Просвіти” та “крамничках”, які належали українцям.

Польський офіціоз “Джєннік урядови” з цього приводу надрукував статтю, у якій дав зрозуміти: “сморідний вітер подув із-за Збруча”...

Зрозуміли це й в ОУН.

Одного серпневого ранку львівська поліція виявила в Стрийському парку трьох повішених функціонерів чинного в Галичині ще з початку тридцятих років “культурно-просвітницького” товариства “Русь”. На грудях кожного була табличка, разом вони складали слово “мо-ска-лі”.

“Похорон” припинився.

15 серпня у Львові було скликано з’їзд Народного комітету УНДО, який об’єднував усі українські патріотичні організації.

У резолюції з’їзду, зокрема, йшлося:

“За німецько-польського військового конфлікту український народ буде лояльним до Польщі та виконає свої обов’язки перед Державою...

30 серпня Варшава оголосила військову мобілізацію, а за день, 1 вересня, німецькі літаки бомбардували аеродром у Скнилові піді Львовом.

Почалася Друга світова війна.

За кілька днів після початку війни зняли охорону табору примусової праці в Березі Картузькій, і “вороги держави”, що перебували там, отримали волю. Серед них був і Роман Вайнштейн, син торгівця середньої руки з невеликого містечка Західної Волині — Холма.

Роман пробув у таборі майже рік. Приїхавши взимку 38-го на Хануку до Холма, він од святкового батьківського столу потрапив у поліційний “постерунок”, а звідти прямим шляхом до Берези.

Згідно з ухваленим після вбивства міністра Піроцького законом, громадянин, якого запідозрили в діях, спрямованих проти Держави, міг бути відправлений “без суду та слідства” до цього розташованого серед боліт західного Полісся “трудового табору”.

У єврейській громаді Холма молодший син Беньяміна Вайнштейна (Венцлава, як він називав себе на польський кшталт) користувався поганою славою “соціаліста”: 30-го року його виключили з місцевої гімназії. Фізично міцний та незалежний у судженнях, Роман добряче віддухопелив дебільного нащадка місцевого поліційного начальника й двох його дружків, після чого йому довелося терміново залишити батьківський дім та їхати до Львова, де мешкав його вуйко.

Тут і відбулося знайомство Романа Вайнштейна з небожем вуйни, студентом Політехніки Романом Шухевичем.

Невдовзі Шухевич познайомив його зі своїм колегою Степаном Бандерою...

http://www.vsesvit-journal.com/index.php?option=com_content&task=view&id=422&Itemid=41

На 9 травня "лєнточєк" вже настригли. Довжина: світловий рік.

Насувається день у травні, 9 .
Празник(комусь - і празник) Дня Біди народної.
Комунофіли пхатимуть усім до рук 
чорно - помаранчеві "лєнточкі"
(стрічки).У плянах московщини: роздача цих "пряніков" у США та Европі
(бо надруковано десь аж  на цілий світловий рік того кольорового  непотребу.)
Що це ,відколи і до чого: давно відомо.
Меценаси Московії фінансують проект
"З НКВД та сересером - не розлучуся ніколи, 
або "Йду вперед ,дивлюсь назад"

http://tyzhden.ua/Publication/1783

Ворог тоталітарного режиму:Рок&рол

Реакція на рокенрол:
адекватність та присутність мозку
Тест на 

Антиукраїнські видання Львова.Просування ГБ-шних цінностей.

Справу кпSS - кгб - огпу - нквд продовжує англомовне видання Lviv Today...
http://www.lvivtoday.com.ua/quiz/2440
невідомо
чий торс у футболці з марксистом Че Геварою та "гіоргієвскай
лєнтачкай"(пропутінський проект ,який просувають юні онуки
кдб-нквдистів ,носії печерної ненависті до усього українського)
А які цікаві запитання пропонують англомовним читачам!!!
9. In which year was the Yalta Conference of WWII Allied leaders held?


a.) 1943
b.) 1944
c.) 1945
d.) 1946

Сталін фарєва!!!
Маразм ,гидота ,антиукраїнство...
Знайте ,хто це робить!!!
Вікторія Ларіна, Ольга Щур ,Орест Кононенко - їх вказано ,як редакторів та журналістів...Голос Маскви - а не Львів Тудей...
Амінь.

Lviv Today
Editorial office:
Ukraine, 79008, Lviv,
27 /9 , Valova Str.

Tel.: (+38032) 235 81 00
Mob.: (+38068) 501 3 501

Post box: Ukraine, 79008, Lviv, P.B 887

e-mail: [email protected]

0%, 0 голосів

22%, 2 голоси

78%, 7 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Так это же Севастополь, - Город русской славы...

Ха, оце опублікував я класика у 2010 році....Думки про Крим і не тільки...Павло ГлазовийКОШМАРНИЙ СОН Подивишся передачі Та різні програми І думаєш: - Скільки ж можна Дражнитися з нами? Після кожної реклами, Кожної об'яви Тільки й чуєш: "Севастополь - город русской славы". Позавчора пізнувато Я уклався спати. Сплю і бачу: ніби привид Пхається до хати. Пика кругла, наче диня, Оченята хитрі, Нога в гіпсі і блотняцька Кепка на макітрі. - Ти чого це серед ночі? - Питаю в прояви, А він каже: - Собираю Вещи русской славы, Откудова эта шуба? Кажу: - Із Полтави. Пхає в сумку. - Значит, это Шуба русской славы. А откуда эта шапка? Кажу: - Зі Сваляви. Пхає в сумку. - Значит, єто Шапка русской славы. З шафи чоботи жіночі Тягне за халяви. - Итальянские? - питає, - Значит, русской славы.. А откудова иконы? Из какой державы? - Із Києва. - Киев тоже Город русской славы. Впакувався, сів до столу Поїв "на халяву". - Обожаю вареники - Всерусскую славу! - А откуда коньячишко? Кажу: - З Балаклави.. - Так это же Севастополь, - Город русской славы... Видув пляшку. Лізе в ліжко... До дружини Клави. - Куди?! - кричу. Это, - каже, - Баба русской славы!.. Я злякався і проснувся. Звідки ця химера? Напевне я надивився Передач про мера, Який має біля моря Русской слави дачу, А ще хоче Севастополь І Крим - на додачу.
Сторінки:
1
2
попередня
наступна