Родственники ребенка, выжившего в ДТП, требуют от правоохранител

С 9 лет Илона Руденко, сегодня ей уже 12, восстанавливает свое здоровье после смертельного ДТП, в котором погибли 4 человека, и только одна она выжила.

По страшному стечению обстоятельств, отец девочки погиб в автомобильной аварии на Новом мосту в 2003 году. 16 августа 2008 года Илона вместе с родственниками ехали на кладбище на могилу ее отца. Выезжая с Криворожской улицы на улицу Киевскую, автомобиль, в котором находилась Илона заглох, водитель вышел наружу, чтобы открыть капот. В это время по главной дороге Криворожскому шоссе ехал грузовик. Несмотря на ограничение скорости 40 км/ч, грузовик несся со скоростью- 75, что было в дальнейшем установлено следствием. Столкнувшись с легковушкой, грузовик протащил автомобиль на пятьдесят семь метров вперед.

С того дня родственники Илоны пытаются добиться объективности, сказал на пресс-конференции в ИА «Время» дедушка Илоны Иван Солоневич. «После аварии техническая экспертиза не проводилась, воспроизведения не было, было опрошено мало свидетелей, Илону не опросили вообще. А то, что тормозной путь грузовика 57 метров, явно говорит о неисправности тормозов», сказал родственник погибших.

Уголовное дело по факту данного ДТП было закрыто из-за отсутствия состава преступления. «Правоохранители и чиновники не защитили права несовершеннолетней девочки, выжившей в этом ДТП», уверен председатель общественной организации «Допоможемо дітям» Николай Кожушко. В первый год после аварии девочка перенесла две операции. Несмотря на тяжелые травмы, полученные в результате ДТП, врачам удалось вернуть Илону к жизни. Однако теперь, качество этой жизни, зависит от сложного периода реабилитации. «Каждые полгода мы должны проходить медицинское обследование. У девочки была травма ноги и сейчас у нее начинается разрушение сустава. Лечение, естественно, очень дорогостоящее», говорит мама Илоны Татьяна Руденко.

Семья добивается не только справедливого объективного рассмотрения дела и материальной компенсации для выжившего ребенка. «На протяжении всего времени после аварии, водитель грузовика, ни разу не позвонил нам и не поинтересовался здоровьем Илоны это по-человечески неприятно», сказала Татьяна. Родственники погибших уже направили письма прокурору Днепропетровской области Наталье Марчук, уполномоченному Верховной Рады по правам человека Нине Карпачевой и в Генеральную прокуратуру Украины. d180d183d0b4d0b5d0bdd0bad0be

у Дніпропетровських дитячих навчальних закладах омбусмены

http://kozhushko.dp.ua/

З першого вересня поточного року за підтримки Міського Голови Дніпропетровська Івана Куліченка в Дніпропетровських школах, інтернатах та дитячих будинках з’являться омбудсмени – працівники, уповноважені захищати права дітей. Ініціаторами проекту виступили ДОДГО «Допоможемо Дітям» та ДОМГО «Творче Об’єднання «Стріт Фактор». Цей проект є по суті унікальним – він надасть кожній дитині та підлітку можливість на законному рівні, кваліфіковано, а головне безкоштовно відстояти свої законні права та свободи, гарантовані чинним законодавством в Дніпропетровську проект є пілотним – він стартує першим з усіх українських міст, і діятиме за підтримки Організації Об’єднаних Націй, ЮнІСЕФ та Ради Європи в Україні, що ставлять за кінцеву мету комплексну пропаганду обізнаності дітей у своїх законних правах, передбачених Конвенцією ООН «ПРО ПРАВА ДИТИНИ

в Дніпропетровську відкриється перша громадська приймальня

У п’ятницю 18 червня 2010 року о 14-00 на проспекті Карла Маркса 71 в офісі №12 буде гостинно відчинить свої двері для усіх охочих поділитися своїми проблемами, пов’язаними з дітьми та молоддю ПЕРША громадська приймальня для дітей, підлітків та молоді такий сміливий крок назустріч майбутньому поколінню зробили керівники Дніпропетровської Обласної Дитячої Громадської Організації “Допоможемо Дітям” як стверджують хлопці, така подія для Дніпропетровська є знаковою, адже вельми багато дітей зараз не мають можливості поділитися своїми проблемами та негараздами з тими, хто вислухає їх і спробує допомогти

“Насправді не потрібно мати певну проблему, аби звернутися до нашої приймальні, – заявляє заступник голови Організації Михайло Тонконогий. – ми також активно працюємо у напрямі самореалізації творчого та духовного потенціалу підростаючого покоління, аби кожна дитина могла повноцінно розкрити свій талант, або просто прийняти активну участь у реалізації проектів та заходів, що ми пропонуємо до уваги дітлахів.”

“Одним з важливих кроків на шляху самореалізації є обізнаність дітей у процесах росту суспільства, і державній політиці щодо їх розвитку, – відмітив голова Організації Микола Кожушко. – нещодавно ми розпочали випуск власної дитячої газети під назвою “Допоможемо Дітям”, яка зможе надати дітям та батькам таку обізнаність – це дуже і дуже продуктивно!”

свою підтримку активній молоді висловили представники Дніпропетровської Обласної Ради, Дніпропетровської Міської Ради,  Дніпропетровської ОДА,   та інших владних структур та громадських об’єднань

Громадська Приймальня чекає на відвідувачів з понеділка по п’ятницю з 10-00 до 17-30

Сторінки:
1
11
12
13
14
15
16
17
18
попередня
наступна