хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Зеленський провів низку кадрових перестановок в ЗСУ


20:00 09 серпень Київ, Україна
Указом Володимира Зеленського призначені командувач Повітряними силами і командувач Десантно-штурмовими військами.
Про це повідомляє пресслужба глави держави у понеділок, 9 серпня.
Глава держави заслухав доповідь командувача Військово-Морськими силами ЗСУ про ситуацію в зоні відповідальності.
Президент також представив генералів і офіцерів, призначених на керівні посади в Збройних силах України.
«Моїми указами призначені на посади: командувача Повітряними силами - генерал-майор Микола Олещук, командувача Десантно-штурмовими військами - полковник Максим Миргородський», - сказав Володимир Зеленський.
Як пояснив глава держави, полковник Максим Миргородський був командиром 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Він - перший учасник війни на сході України, що став повним лицарем ордена Богдана Хмельницького.
«Також я погодив, і наказом міністра оборони призначено на посади: командувача оперативного командування «Південь» - генерал-майор Андрій Ковальчук, командувача оперативного командування «Схід» - генерал-майор Олег Мікац, командувача оперативного командування «Захід» - полковник Сергій Литвинов, заступника начальника Генерального штабу - полковник Володимир Коваль.Це досвідчені офіцери, і, найголовніше, що є зараз нашим підходом, всі вони мають бойовий досвід», - підкреслив президент.
Зокрема, Володимир Зеленський зазначив, що генерал-майор Андрій Ковальчук має звання Героя України. В ході активних боїв на Донбасі він командував 80-ю аеромобільною бригадою. Учасник оборони Луганського аеропорту. Двічі поранений. Нагороджений двома орденами Богдана Хмельницького.
Генерал-майор Олег Мікац з вересня 2014 року керував обороною Донецького аеропорту, вважається одним з ключових командирів в цих боях.
Полковник Сергій Литвинов за особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і самовідданість, виявлені під час бойових дій, високий професіоналізм та зразкове виконання службових обов'язків нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.
«Я знаю, що кожен з них на своєму посту зробить все від нього залежне для захисту нашої Батьківщини», - переконаний глава держави.
0

Коментарі