хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Президент доручив СБУ+МВС забезпечити захист білорусів в Україні


Президент Володимир Зеленський доручив Службі безпеки та Міністерству внутрішніх справ вивчити усі ризики і забезпечити захист громадянам Республіки Білорусь, які прибули в Україну в останній рік і яким може загрожувати небезпека у зв’язку з їхньою політичною або громадською діяльністю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Президента.

«Кожен білорус, який може стати ціллю для злочинців у зв’язку зі своєю публічною політичною позицією, має отримати спеціальний і надійний захист. СБУ та МВС повинні відпрацювати чіткий алгоритм оцінки можливих ризиків, а також систему відповідей на ці ризики, щоб усунути будь-яку загрозу для людей», – заявив Зеленський.

Визначений перелік громадян Білорусі, щодо яких уже почали здійснювати заходи з оцінки ризиків, додаткового супроводу їхнього перебування на території нашої країни та охорони.

Це рішення ухвалене у зв’язку з отриманням правоохоронними органами інформації про можливі загрози для ряду білоруських активістів, а також через трагічну загибель Віталія Шишова – політичного активіста з Білорусі, який проживав в Україні. Кримінальне провадження розпочате за статтею 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

"Президент очікує всебічного розслідування всіх обставин загибелі Віталія Шишова, швидкої та повної перевірки інформації, а також регулярного й достатнього інформування суспільства представниками Національної поліції щодо прогресу слідчих у цій справі", - наголошується у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня в Києві в парку знайшли повішеним громадянина Білорусі Шишова, який зник у понеділок, 2 серпня.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і перевірятиме всі версії, у тому числі версію вбивства, замаскованого під суїцид.

Білоруський дім в Україні заявив, що за Шишовим велося стеження.
https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3292049-prezident-doruciv-sluzbi-bezpeki-ta-mvs-zabezpeciti-zahist-bilorusiv-v-ukraini.html?fbclid=IwAR3dpFhuBx2CAthjt1Nd0nciXH-G21uN-wRqc5f4rKwYKTnCzbxmvFSflQc

1

Коментарі