хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Кінець імперії Медведчука?СБУ стискає кільце навколо кума Путіна


Одіозному Віктору Медведчуку знадобилося п'ять років, щоб після Революції Гідності знову вирости з закулісного функціонера до політичного важковаговика. Здавалося, що статус-кво («нібито ворог, але краще його не чіпати») зберігатиметься і далі. Тим більше, з огляду на потужну підтримку ОПЗЖ з Росії. Але виявилося, що нова влада готова до більш радикальних (і що важливо – системних) кроків. І недавні події лише підтверджують, що Служба безпеки України взялася за Медведчука всерйоз.

Дійсно, СБУ досить швидко і дохідливо нагадала Віктору Медведчуку, в якій країні він живе. Здається, що в спецслужбі тільки і чекали команди, щоб почати діяти.

Першим і стратегічно правильним рішенням були санкції до Тараса Козака та його телеканалів – 112, ZIK і NewsOne. Причина очевидна - антиукраїнська пропаганда і робота на РФ. У РНБО кажуть, що надані СБУ докази настільки залізобетонні, що рішення про санкції не викликало жодних сумнівів.

Підривна діяльність в інформаційному полі – як вона є... Це побачить кожен, хто спроможний увімкнути телевізор і проаналізувати. Тому не дивно, що за останнім соцопитуванням «Рейтингу» 72% українців схвалюють санкції щодо юридичних і фізичних осіб, діяльність яких шкодить інтересам України.

І такий результат теж цілком зрозумілий. «Існує велика різниця між свободою слова і відвертою антиукраїнською риторикою, – сказав голова СБУ Іван Баканов. – Свобода слова закінчується там, де з'являються ознаки посягання на територіальну цілісність і суверенітет України». Як бачимо, більшість громадян з цим погоджуються.

Але важливо, що серед причин для санкцій – не тільки інформаційна робота на РФ. Джерела в правоохоронних органах зазначають: у спецслужбі встановили, що медведчуківські телеканали фінансує ТОВ "Торговий дім "Донське вугілля" з ОРЛО. Саме там, на окупованій Луганщині, відбувається повний цикл із незаконного видобутку вугілля, його реалізація в РФ зі сплатою податків до бюджету «ЛНР», які потім йдуть на «підтримку штанів» цієї псевдореспубліки. А це, як резонно зафіксувала СБУ, вже інше кримінальне провадження – «фінансування тероризму». Тобто ще один «привіт» Віктору Володимировичу...

На основі доказів, зібраних Службою безпеки, санкції застосовані і до двох авіакомпаній, якими Медведчук користувався, літаючи до Криму і в РФ. Коло звузилося ще більше. І тікати в Ростов Медведчуку, схоже, доведеться машинами?

Сипатися почали і бізнес-проєкти. Спочатку маленькі цеглинки: київські депутати публічно відмовляються віддавати в оренду землю в центрі Києва для компанії, пов'язаної з Оксаною Марченко. Дрібниця, а неприємно.

І чимдалі, то в хід ідуть більші карти. Буквально на днях у відомстві Баканова опублікували одну цікаву новину. Служба безпеки вручила підозру колишньому заступнику директора державного дослідного інституту. Саме завдяки його «експертним» висновкам частина магістрального нафтопроводу «Самара – Західний напрямок» перетекла з державної у приватну власність. Солідні масштаби, погодьтеся. Вгадаєте, хто кінцевий бенефіціар?

Новим власником майже стало ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс», яке пов'язують з оточенням Медведчука. Але «майже» – не рахується, адже після кримінальної справи нафтопровід доведеться повернути Україні.

Тож початок року у декого явно не склався. І вже можна прогнозувати, що СБУ навряд чи планує знижувати темпи. Тим більше, що копати є куди. Наприклад, у бік легальності коштів, за які соратник Медведчука Тарас Козак придбав у 2018-19 роках телеканали 112, ZIK і NewsOne. Грошові активи з'явилися у нього раптово через Кіпр, а купівельні операції відбувалися в Білорусі.

Зараз під санкції потрапила тільки частина майна Козака в Україні. Але ЗМІ вже розкопали, що у його «незадекларованої» цивільної дружини є ще й бізнес в РФ, і luxury-апартаменти неподалік від Кремля, і земельні ділянки в Україні.

Розкриття одного за одним усіх цих ланцюжків не просто звужує простір навколо Медведчука і вичавлює його з українського порядку денного. Воно показує сумну для нього картину – у громадян немає фідбеку на оте відчайдушне «вставай, страна огромная» від Вадима Рабиновича з трибуни Верховної Ради. Так, десь там є картинка нібито «утисків демократів», яку використовує пропаганда РФ, але самі українці навпаки – підтримують санкції.

Багато експертів відзначили, що реальна аудиторія прямих ефірів, які зараз три телеканали ведуть спільно в Youtube, – від сили 2-3 тисячі осіб. А КМІС вже дослідив свіжі рейтинги партій, і зробив висновок – у ОПЗЖ вони впали.

Відтак карт-бланш на подальші розслідування мутних схем Медведчука і Ко у Служби безпеки є не тільки від президента Зеленського. Це запит від країни та її громадян, яких відтепер, при згаслих зомбоящиках, більше нікому накачувати ненавистю і відвертою пропагандою.
https://censor.net/ru/blogs/3247996/knets_mper_medvedchuka_sbu_stiska_kltse_navkolo_kuma_putna
Источник: https://censor.net/ru/b3247996

7

Коментарі

115.02.21, 22:11

Что, зеленая сволочь для спасения рейтинга пытается из себя "найпатріотичніших патріотів" изобразить? Не, развод лохов не состоится! Думаю уже многие поняли, что есть зелень!

    215.02.21, 23:47Відповідь на 1 від Андрій1961

    Что, зеленая сволочь для спасения рейтинга пытается из себя "найпатріотичніших патріотів" изобразить? Не, развод лохов не состоится! Думаю уже многие поняли, что есть зелень!тим більш, що швидше за все, московська гнида медведчук не понесе покарання

      316.02.21, 00:01Відповідь на 1 від Андрій1961

      та вот не скажи.. не думаю шо это инициатива зелени! бо как то уже оно сильно совпало с президенством Байдэна.. но хоч так хоч так, а дело хорошее...

        416.02.21, 07:13Відповідь на 2 від BlackPR

        Что, зеленая сволочь для спасения рейтинга пытается из себя "найпатріотичніших патріотів" изобразить? Не, развод лохов не состоится! Думаю уже многие поняли, что есть зелень!тим більш, що швидше за все, московська гнида медведчук не понесе покаранняЗгоден!

          516.02.21, 07:14Відповідь на 3 від Absender

          та вот не скажи.. не думаю шо это инициатива зелени! бо как то уже оно сильно совпало с президенством Байдэна.. но хоч так хоч так, а дело хорошее...Да вот я тоже насчет этого "совпадения" задумался...! Но дело действительно хорошее! Лаптеногих немного обломать надо!

            616.02.21, 08:43

            откроют подобные каналы под новым брендом с другим собственником. на этом пиар-акция "ахкакихпатриотов" закончится

              716.02.21, 11:01Відповідь на 1 від Андрій1961

              Что, зеленая сволочь для спасения рейтинга пытается из себя "найпатріотичніших патріотів" изобразить? Не, развод лохов не состоится! Думаю уже многие поняли, что есть зелень!Дехто за п?ять років навіть цього не зробив, то хто "лохів розводить"?

                816.02.21, 11:17Відповідь на 3 від Absender

                О ! Так само і я подумав . Дядько Джозеф - персона серйозна і послідовна.
                ( да ще й з роду нашого Байди- Вишневецького).

                  916.02.21, 11:39Відповідь на 7 від bash17

                  Что, зеленая сволочь для спасения рейтинга пытается из себя "найпатріотичніших патріотів" изобразить? Не, развод лохов не состоится! Думаю уже многие поняли, что есть зелень!Дехто за п?ять років навіть цього не зробив, то хто "лохів розводить"?А, ну звичайно ж...! Порошенко не зробив взагалі нічого, тільки збагатився в 100500 разів, а от прийшли "слуги" і Україна розквітла...!

                    1016.02.21, 12:37

                    Какой смысл запрещать телеканалы с аудиторией в 2-3 тысячи человек? Пускай вещают, да налоги платят. А то подняли бучу, и теперь вынуждены каждый день писать статьи и давать интервью, объясняя, почему закрыты телеканалы.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна