Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Велика однатища

Дмитро Вовнявко

ВЕЛИКА ОДНАТИЩА


Що вам сказати про нову програму президента «велике тисячництво»?

Колись давно, коли автор цих рядків займався громадсько-корисною працею на посаді майстра зміни ремонтників на металургійному заводі у Запоріжжі, прямо на моїх очах сталася ситуація з серії «завдали користі». Дирекція заводу, виключно через турботу про працівників, почала видавати їм талони для харчування в столовій. На один талон працівник отримував комплексний сніданок чи-то обід. Раніше вартість обідів входила в зарплатні. Але столові скаржилися, що робочі до них не ходять – хтось тягав «тормозки» з дому, хтось взагалі не обідав. І от – вирішили зробити «покращення».

Що сталося далі?

А далі сталося те, що талони на харчування давали, але до столових перестали ходити навіть ті хто ще ходив. Бо асортимент столової став нагадувати до болі знайомий пропахлий комбіжиром шкільний буфет. Їжа стала несмачна, пісна ще й з незрозумілими присмаками. На роботу столових скаржитися почали всі… крім самої столової. Тобто навіть такий молодий холостяк як я, забив ходити в столовку і взявся тягати собі з дому сніданки.

Позаяк ремонтний цех на заводі був перехрестям для всіх чуток і пліток, від своїх підлеглих я швидко дізнався, що зібравши на руки певну кількість талонів на столовій можна непогано отоваритися м’ясом, ковбасою, олією, цукром і купою інших продуктів. Отут мені й стало зрозуміло, чому столова годувала непотребом, і як там дізнавалися про перевірки керівництва – і встигали підготуватися. На щастя тривало все це недовго. Добрі люди таки повідомили гендиректору що працівнички підприємства його благою справою знову забрукували дорогу до пекла (як неодноразово це бувало), і від талонів відмовилися. І – диво, якість страв у столовій різко зросла.

До чого я все це розповідаю? До того, що у «Вовиній тисячі» я вже бачу дивовижну оборудку на якій обов’язково погріють руки спритні ділки. Я не знаю, як грошами з Дії можна буде оплачувати театр або спортзал. Але припускаю, що буде якась система електронних купонів, які можна буде пред’являти до оплати Ощадбанку.

Якщо це так, то запам’ятайте ці мої слова – невдовзі ми побачимо як (особливо у регіонах) масово з’являться театри і спортзали площею в однокімнатну квартиру, які ломитимуться від «глядачів» та «спортсменів». За скромні комісійній у 200-300 грн., решту коштів там можна буде отримати просто готівкою або переводом на картку. На цьому бізнесі ОБОВ’ЯЗКОВО погріють руки працівники поліції та місцевої влади – особливо члени "Слуги народу". Що бізнес цей буде напрочуд прибутковий, навіть не сумнівайтеся. Пенсіонери і малозабезпечені громадяни масово побіжать «у кіно та театри».

Це – Україна, дітки. Забудьте казочки про «європейську націю» та «працелюбних українців». Тут державу обдурити – не гріх, а форма героїзму. Саме тому пересічні люди тут обирають коміка в президенти і воліють бути не героєм, а жертвою.

У результаті матимемо. Працівники креативних галузей залишаться ні з чим. Громадяни, яким не дали «Вовиною тисячею» заплатити за комуналку та купити ковбасу напряму, почуватимуться обуреними. Противників ЗЕкоманди ця ініціатива до нестями смішить уже. Рейтинги влади падатимуть, як падали. Натомість дуже задоволені будуть спритні ділки, що налагодять «конвертацію» «Вовиної тисячі» в живу готівку. Ділки дотичні до партії «Слуга народу» - особливо.

Лише уявіть на мить, в країні щойно створенно можливість от просто на шару отримати на руки мільйони гривень з бюджету держави!

І ще, з усього цього голосно сміятиметься Юлія Тимошенко. Не виключаю що для неї ця історія стане дивовижним піаром. На тлі зелених вихилясів, «Юліна тисяча» стане легендарною і почне дорівнювати манні небесній. Хоча тим, хто придумав оферу з "Вовиною тисячею" це - до лампочки.

Тамара Горіха Зерня

На метання Зеленського уже боляче дивитися. Можу уявити, як там припікає. Часу все менше, так, Вова?

Звичайно, вони роблять помилки. Ні, не так. Вони самі по собі суцільна помилка, а тепер помилка припускається ще більших помилок. Тільки мінус на мінус все одно не дає плюс.

Вони порушили власне Головне Правило: обіцяти усім, але нічого конкретного. Країну мрій. Велике будівництво. Щастя для всіх задарма. Єдиний раз вони прокололися із 4 тис. зарплатою для вчителів. Ну як прокололися? З одного боку, це мобілізувало педколективи на їхню підтримку. З другого, вчителі їх тепер і поховають.

Вчора Вова сказав: тисячу гривень усім вакцинованим.
Сказане слово почули. Хтось може і піде вколотися за ці гроші, але більшість рине обілечувати вже зроблену вакцину.

А грошей не буде. Вони писатимуть у Дію і спортлото, ходитимуть в ощадбанк і на пошту, атакуватимуть питаннями мерів і депутатів. Грошей все одно не буде.
Ніхто не видасть на руки папірчики з Лесею чи Сковородою. Їх не можна буде потримати чи віднести на базар.

Вова, тебе проклянуть за цю уявну тисячу, причому всі. І вакциновані, яким вона обіцяна, але не дістанеться, і не вакциновані, яким заздрісно.
Самі рахуйте, серед якої когорти більше ваших прихильників.

Ми тут рахуємо, на який відсоток обвалиться ваш рейтинг після цієї "тисячі".

Алла Комарова

Другий день не можу вгамувати істеричні всхліпування, коли бачу метання «Вава і велика однатища».
Вава: Дамо всім! І ніхто не уйде обіженим! Але тіки тим, хто вже другий раз встиг на 19 грудня!
Нарід: формує зранку черги, які за щільністю наближаються до щільності чорної діри, хоча ще вчора (мені щастить проходити щодня на автобус повз району поліклініку) там вже було більш-менш вільно та спокійно, бо за два тижні капець якої суворої червоної зони звикли вже, що той ваш сертифікат не всрався нікому (а ті рівно два заклади, де в мене його питали, я любовно занесла у список найулюбленіших).
Нарід, що купив фейкові сертифікати: а мог би і більше дати! Я три тищі заплатив за нього!
Експерти: влада їбанулась /закреслено/ популістичні анонси влади щодо виплат не мають під собою економічного обґрунтування.
Блогери: Вава, а де гроші візьмеш? З отого мільярду дерев, що ти саджав, випилиш?
Вава: так, всім! Але не дєньгамі, а сертифікатом у спортзал і на концерт!
Нарід: Єєєєєє, басейн нашару!
Нарід, що купив фейкові сертифікати: так ми не пойняли, це нам що, не получіццо отримати гроші?
Експерти: влада їбанулась /закреслено/ доцільність виплат за вакцинацію у вигляді цільових сертифікатів на спортзали та розваги в умовах, коли вакцинація провалена у сільській місцевості, ставить під сумнів її потенційну користь.
Блогери: Вава, в тебе що, ще не всі куми з 95-го кварталу пристроєні на потоки? Кому там ще не вистачило присісти на схеми по відмиву?
Вава: (мовчить)
Вавин посіпака: Ви все не так пойняли! Не всім, а тільки тим, хто вакцинується після 19 грудня, а не до. І виплачувати будуть ті, хто сплачує податки!
Нарід: та ідіть ви у сраку, клоуни зелені
Нарід, що купив фейкові сертифікати: так шо, ми зря потратілісь?
Експерти: (видають неперекладну гру слів)
Блогери: (просто ржуть)

А тим часом напруження майже по всьому периметру кордонів росте у геометричній прогресії, Британія остаточно переходить з режиму «глибокої занепокоєності» у режим «чистимо кулемет», Німеччина трішки оговталась і знов поставила на паузу вмикання новенької блискучої труби Північного потоку-2, США мовчки надсилають нам патрони, а весь світ із охуєванієм спостерігає за тим, як сранараша розстрілює старий радянський розвідувальний супутник на орбіті, ледь не поціливши при цьому у власних космонавтів там неподалік.

Машину часу хочеться вигадати хоча б для того, аби почитати підручники з історії, видані десь там у 2200-х роках.






















12

Коментарі

116.11.21, 21:05

    216.11.21, 21:13Відповідь на 1 від Стрийко Зеник

      316.11.21, 21:14

        416.11.21, 21:15Відповідь на 3 від яНат

        хоча чого це я - мені ж однаково фіолетово

          516.11.21, 21:26

            616.11.21, 21:31

            Скоро народ будет уворачиваться от Зелени, кидающего деньгами в толпу

              716.11.21, 21:34

              Справа в тому, що виділених на цей рік коштів не вистачить навіть тим, хто вже вколов 2 дози. А ще ж не озвучили остаточний перелік послуг, на які можна потратити. Вже щось і про ресторани заїкаються, як про основний вид відпочинку Бо ж на Буковель хіба на білет в один кінець вистачить і то, якщо дуже економно.
              Та що там їх тратити, в Києві проїзд в громадському транспорті з Нового року буде 20 грн. Дуже вже до бюджету ручки тягнуться, та Кличко заважає. А тут така нагода! Червона зона, проїзд тільки з сертифікатом в зубах, а споживання електроенергії і бензину/соляри не міняється.

                816.11.21, 21:49Відповідь на 4 від яНат

                хоча чого це я - мені ж однаково фіолетовоТа нічо, нічо

                  916.11.21, 21:49Відповідь на 5 від WalKing

                    1016.11.21, 21:50Відповідь на 6 від Манго

                    Скоро народ будет уворачиваться от Зелени, кидающего деньгами в толпуПричём пачками по 1000 грн.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна