хочу сюди!
 

Vitalina

34 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 28-35 років

За 12 дней до местных выборов...

  • 14.10.20, 17:03
  • зе

·          

·          

«Всенародне опитування Зеленського»: чому ідея з'явилася за 12 днів до виборів.

Припускають, що одне із запитань може бути про легалізацію медичного канабісу.

Не тільки проголосувати, а й проговорити. За 12 днів до місцевих виборів Володимир Зеленський звернувся до народу України. Запропонував у день голосування долучитися до опитування. Запитання – під питанням. Їх президент вирішив поки що не оприлюднювати і тримати в таємниці, в найкращих традиціях свого кіно-минулого. Утім, таку пропозицію вже розкритикували правники. Традиційно із сарказмом відреагували соцмережі. Що говорять – розповість кореспондентка "5 каналу" Ірина Сисак.

"Ніщо нам не заважає просто поговорити відверто. Про те, що ми обговорюємо в інтернеті, з друзями, батьками", – каже Володимир Зеленський, президент України.

Поговорити, як удома на кухні, українцям пропонує президент. Для цього Володимир Зеленський обіцяє провести всеукраїнське опитування. І просто в день місцевих виборів.

"25 жовтня. На виборчій дільниці я задам 5 важливих питань", – говорить Володимир Зеленський, президент України.

Про що питатиме – тримає інтригу. Чому ця ідея з'явилася за 12 днів до виборів – версій чимало, одна з них – передвиборна політтехнологія. Бо запитання, які турбують українців, приведуть їх на виборчі дільниці активніше. А ще піднімуть рейтинги.

"Це отримати більшу підтримку на місцевих виборах через певні питання, які будуть загравати з виборцями, які зараз партія влади бачить, що їх підтримує", – говорить Юлія Кириченко, експертка Центру політико-правових реформ.

"Це політтехнологія, він розуміє що "Слуга народу" ганебно програє ці вибори, бо питання можуть бути формуючими, наприклад чи підтримуєте ви бажання Зеленського підняти зарплати чи пенсії?", – каже Олексій Гончаренко, народний депутат, "Європейська солідарність".

Припускають, що одне із запитань може бути про легалізацію медичного канабісу. В Офісі президента таку ймовірність не відкинули, повідомляють ЗМІ.

"Цим питанням можна купити молодих виборців. Зараз ми бачимо, що рейтинги президентської сили падають, а саме через таку активність опитування, в форматі віктори, Зеленський може стати одним із ключових осіб в інформаційному полі", – вважає Олексій Кошель, голова Комітету виборців України.

Протягнути опитування "слуги" намагалися внесенням правок у виборчии кодекс. Було кілька таких спроб, Однак, профільнии парламентськии комітет раз за разом блокував ці пропозиціі, називаючи іх небезпечними.

"Було формулювання опитування громадської думки, де ЦВК роблять виконавцем цього опитування", – каже Кіра Рудик, голова фракції "Голос".

У ЦВК на заяву президента одразу ж відреагували: підготовкою до всеукраїнського опитування не готуються. Водночас, хто робитиме це опитування та головне за чиї кошти – в Офісі президента не кажуть.

"Організація опитування в день виборів можлива, це не є щось поза законом, за винятком, якщо в змісті питань буде закладено пряма чи прихована агітація. Порушенням буде спроба організації такого голосування в приміщенні", – каже Ольга Айвазовська, голова правління Громадянської мережі "ОПОРА".

"Виборчий кодекс чітко передбачає на дільниці відбувається – лише вибори, і ніяких псевдорефеендумів бути не може. Я не бачу жодних підстав аби це опитування фінансувалося із держбюджету", – повідомляє Олексій Кошель, голова Комітету виборців України.

"Будь-яке опитування, референдум має відбуватися на підставі закону, але нині закон про референдум не прийнятий" ,– говорить Юлія Кириченко, експертка Центру політико-правових реформ.

На бурхливу реакцію суспільства в Офісі президента відповіли: жодних юридичних наслідків таке опитування не матиме. Водночас, перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук каже: опитування – це репетиція референдуму, над законопроєктом про який президентська команда працює півтора року.

"Це хороша ініціатива з тим, щоб вперше держава почала слухати думку своїх громадян, і щоб громадяни визначали, що для них є важливим", – вважає Руслан Стефанчук, перший заступник голови Верховної Ради України.

"Мета – це прикрити народовладдям свої ідеї зрадницькі, на поступки агресору", – каже Олексій Гончаренко, народний депутат, "Європейська солідарність".

"Чи будуть там запитання про особливий статус Донбасу, про війну, про взаємодію з Росією? Це саме ті запитання, які не можна по закону винести ні на референдум, ні на вибори", – говорить Кіра Рудик, голова фракції "Голос".

Ну а поки президент мовчить, у соцмережах взялися припускати, якими ж можуть бути запитання від глави держави. У ЗМІ з'явилася інформація, що запитання озвучуватимуть щодня по одному. А зробити опитування хочуть у формі екзит-полу за приватні кошти. Хто саме оплатить ідею Зеленського, поки що невідомо.

Соцмережі бурхливо відреагували на цю дурнувату новину від зе.

Віктор Литовченко

П'ять питань від президента Зеленського до народу:
1. А як правильно: звОніт ілі звонІт?
2. Я точно не толстий?
3. А сам чо?
4. Скоко вас іще можна ждать?
5. Доколє?

Sergey Fursa

Буде так, як вирішиш ти

- Скільки урану потрібно для стабільної ядерної реакції
- Яка доза знеболювального потрібна для операції на серці
- Яка монетарна політика потрібна для стабільного економічного розвитку
- Як перекласти китайською «дайте гроші, будь-ласка».
- Скільки металу потрібно для будівництва нового мосту через Дніпро
- Як допомагає будівництво доріг у боротьбі з пандемією
- Який склад на матч має виставити тренер збірної з футболу
- Хто такий Єрмак

Тільки Ти важливий. Тільки Ти маєш вирішити все це. Тільки Ти.

Max Nefyodov

Сьогодні Володимир Зеленський оголосив, що на виборчих дільницях одночасно із місцевими виборами ще буде якесь опитування. Звісно ж, не повідомили, які саме 5 питань влада хоче задати нам за 12 днів - сюрприз буде, як на екзамені (власне, як і не повідомили за чий рахунок бенкет і де, власне, тендер на проведення опитування). Може, спитають щось зовсім неманіпулятивне на кшталт «чи підтримуєте ви геніальну мирну політику на Донбасі - або хочете горя, крові і муки для ваших дітей? ». Може, «що краще - підвищити зарплати і пенсії всім людям або погодитись на людиноненавистницькі вимоги МВФ?». Або ж «Вирішимо раз і назавжди хто смішніший - Квартал 95 чи Дизель-Шоу?»

Я теж провів попереднє опитування своїх друзів і визначив 5 питань, які слід задати:
1) На що копити гроші - Playstation 5 чи Xbox Series X?
2) Чи підтримуєте ви легалізацію маріхуани?
3) Яка інтерпретація квантової механіки більш перспективна - Копенгагенська, Багатосвітова, Об‘єктивний коллапс чи богопрокляте Боміанство?!?
4) Куди зникають шкарпетки в замкненому просторі барабану пральної машини?
5) Як ся почуваєте?

П.С. Репрезентативність таких опитувань під величезним питанням, тож маю негумористичну ідею. Додати інтерфейс опитувань в Дія - і проводити їх безкоштовно хоч кожен день...

Volodymyr Omelyan

#ПятьЗЕпитаньСсишишТи

1. Чи повинен я звільнити і віддати під суд Єрмака?
2. Чи повинен я віддати держдачі і користуватися велосипедом?
3. Чи маю я позбутися впливу олігархів і створити справедливу країну з однаковими можливостями для усіх?
4. Чи пріоритетами держави має бути медицина, армія, освіта і інфраструктура?
5. Чи маю я домогтися низьких і простих податків для підприємців?

Дешевий трюк з підвищенням популярності партії-банкрута Слуга Народу на місцевих виборах не пройде.
Зеленський несе персональну відповідальність за всю гоп-компанію, яку він привів в офіс президента, в уряд, в парламент і правохоронні органи.

«Опитування» буде завершено, коли народ прийде в Кончу-Заспу і скаже: «Геть!».

П.С. Тобто відео зі спортзалу більше не чекати?
Доведеться купувати широкоформатний телевізор, лідер все менше вміщається у звичайний...

Юрій Гудименко

Да ты ох…ел, Володенька…



7

Коментарі

114.10.20, 17:34

Одне з питань буде про легалізацію політичної проституції

    214.10.20, 17:47Відповідь на 1 від Стрийко Зеник

    Одне з питань буде про легалізацію політичної проституціїВона й так у нас "в законі"

      314.10.20, 18:39

        414.10.20, 19:02Відповідь на 3 від WalKing

          514.10.20, 19:25

          В день голосування навіть питання з розряду: - Ти мене поважаєш? задаватися не можуть, бо це пряма агітація, як і питання про зарплати, пенсії, канабіс і т.п. Про інтерпретацію квантової механіки теж не треба, бо раптом опитуваний захоче подискутувати Виключно про погоду. Ну ще можна про шкарпетки.

            614.10.20, 19:45Відповідь на 5 від nasinynka

            В день голосування навіть питання з розряду: - Ти мене поважаєш? задаватися не можуть, бо це пряма агітація, як і питання про зарплати, пенсії, канабіс і т.п. Про інтерпретацію квантової механіки теж не треба, бо раптом опитуваний захоче подискутуватиВиключно про погоду. Ну ще можна про шкарпетки.Мені сильно здається, що ніякого опитування не буде.
            По-перше, потрібні люди. Дуже багато людей, щоб дійти до кожної дільниці.
            По 2 особи на дільницю.
            Відповідно, потрібні значні кошти. Не з бюджету.
            І час працює проти них.
            Це відволікаюча дія. Вони щось прикривають.