Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Сало для українців...

ВІКІПЕДІЯ
Сало — тваринний підшкірний жир, найчастіше свинячий. В Україні та багатьох інших країнах є частиною традиційної національної кухні. У минулому сало було дуже важливим елементом харчування завдяки своїй дуже високій харчовій цінності (770-870 ккал на 100 гр.), а також здатності зберігати свої властивості протягом тривалого часу без спеціального охолодження. Для цього сало для тривалого зберігання засолюють; виготовляють шпик. З сала витоплюють смалець та виробляють шкварки. Сьогодні, коли поширюється здорове харчування з невеликим вмістом жирів, сало стає більше традиційною закускою на національному столі, ніж основною стравою. Сало для українців В українській культурі сало набуло дещо культового значення. Як національна страва, воно стоїть поряд з такими безсумнівними візитними картками української кухні як борщ, вареники, голубці, галушки. Сало є унікальною стравою у тому сенсі, що більшість народів вживає смалець, а українці їдять його великими і малими шматками, часто з хлібом, часником та солоними овочами. Українське сало і любов українців до нього є предметом великої кількості жартів та фольклорних історій. Сало здавна користувалося в нашому народі особливою популярністю. Йому віддавали перевагу, навіть не підозрюючи, що воно містить багато корисних речовин, таких необхідних для людського організму. І, насамперед, — арахідонову кислоту, яка належить до ненасичених жирів і бере участь в утворенні багатьох гормонів, а, отже, в холестериновому обміні. Медична дія сала Сало в залежності від відгодівлі містить 88—94 відсотки чистого жиру, який за рівнем засвоюваності йде нарівні з молочним і риб'ячим жирами. Біологічна активність сала в п'ять разів вище, ніж яловичого жиру. За вмістом інших незамінних жирних кислот (близько 10 відсотків) свиняче сало переважає вершкове масло. Окрім того, сучасна наука стверджує, що якість свинячого сала поліпшується при топленні. А його споживання в поєднанні з овочевими салатами попередить розвиток атеросклерозу. Доктор сільськогосподарських наук, академік Української академії аграрних наук і Російської академії сільськогосподарських наук, лауреат державних премій України Валентин Рибалко зазначає: Хочу заперечити тим фахівцям, які особливо в останні роки стверджують, що сало свиней не має попиту, оскільки містить у собі багато холестерину, який відкладається в організмі людини. Слід нагадати: за результатами спеціальних досліджень виявлено, що в 100 грамах свинини міститься 60 міліграмів холестерину, яловичини — 67, телятини — 87, м'яса птиці — 113, маргарину — 186, вершкового масла — 244, білків курячого яйця — 1560, риб'ячого жиру — 5700. Тоді, як у свинячому салі є тільки сліди холестерину. Водночас воно містить у собі всі незамінні аміно- і жирні кислоти. Свіже сало зберігає всі свої біологічно цінні якості, не пошкоджені й не знищені грубою переробкою. Сучасною медициною встановлено, що сало сприяє виведенню з організму радіонуклідів і тому рекомендується з профілактичною метою, особливо в екологічно несприятливих зонах, щоденно його споживати жінкам по 45—50, а чоловікам — по 65—70 грамів. Варто сказати, що свиняче сало у наших предків вважалося незамінним при лікуванні багатьох захворювань, зокрема зубного болю, болях у п'ятковій шпорі при лікуванні болів у суглобах
НЕ ВІКІПЕДІЯ
Наша любов до цього продукту загальновідома не тільки на рідних просторах, але й за їхніми межами. І ми абсолютно праві! Сало при помірному вживанні  не тільки не шкідливе, але й дуже корисне. Воно висококалорійне: 770 ккал на 100 р. Але це "довга калорійність", тобто  годиться для туриста, спортсмена й героя-коханця. У наших улюблених ласощах є арахідонова кислота, що є  поліненасиченою жирною кислотою (Омега 6) і бере участь у холестериновому обміні, клітинній і гормональній активності. Вона міститься у тканині серця, мозку, нирок, і просто необхідна для їхньої гарної роботи. Сало має антиракові властивості, тому що більшість канцерогенних речовин можуть розчинитися в жирах. Воно здатне виводити токсини з організму й очищати судини від холестерину, Для цього його найкраще  вживати з часником.Часник, до того ж, містить селен, як і сало, тому ми, одержуючи подвійну порцію цього мікроелемента, зміцнюємо імунітет. У ньому також містяться насичені жирні кислоти, які нам життєво необхідні. При легеневих захворюваннях натуральне сало - річ незамінна. Салом можна лікувати печінку, тому що воно має жовчогінні властивості. Цей продукт не накопичує радіонуклеїди, і в ньому не живуть гельмінти. Якщо з'їдати пари шматочків сала натщесерце, то можна швидко отримати відчуття ситості. Це вбереже тебе від переїдання, і ти зможеш  зберегти гарну фігуру. Розроблені навіть дієти для схуднення, засновані на помірному споживанні сала. Всі властивості сала проявляються краще, якщо вживати його в розумних кількостях, тоді й атеросклерозу можна не побоюватися. Корисні властивості сала обмежені лише непомірною кількістю й медичними протипоказаннями. У 100 г сала втримується: ккалории - 640, білки - близько 6 %, жир - 67%. У ньому також є  вітаміни - А, Е, групи В, РР, селен. Купуючи цю смакоту, запитай ветеринарне свідчення. Інакше разом із салом ти ризикуєш роздобути ціп'як або трихінельоз. Переконайся в наявності клейма ветнадзора. Ну й, звичайно, не варто купувати його на стихійних ринках. До того ж у сала має бути нормальний (не інтенсивно-рожевий, жовтуватий або блакитнуватий) колір і легкий характерний запах. Якщо сало відварювати годинки три (зі спеціями й сіллю), це знижує ймовірність підчепити гидоту. Потім можна нашпигувати його часником, краще доки гаряче, покласти в морозилку й за кілька днів можна насолоджуватися відчуттями. Таке сало добре зберігається, воно смачне й запашне. Дуже швидко поїдається й заморожене сало. Дуже смачний варіант - підмаринувати шматочки сала в оцті, розведеному водою (1:1). При цьому не забудь про нарізану кільцями ріпчасту цибулю. І взагалі, сало можна варити, запікати, смажити й навіть тушкувати з ним овочі. Тож ми по праву можемо пишатися тим, що всією країною небайдужі до такого смачного й корисного продукту. посилання
ЩЕ ОДНА ВЕРСІЯ

Сало дістають із свиней. Припускають, що саме свиня врятувала наш народ у часи татаро-монгольської навали - адже свинина була єдиним продуктом, на який не зазіхав завойовник.

З нього роблять смалець, шкварки, виготовляють шпик, ну і звичайно, його їдять. Багато українців люблять його їсти під чарочку горілки. Але то смачно - словами не передати.

Ще колись як їли сало мало хто знав і зараз напевно також, що сало дуже корисне для організму людини. Це калорійний продукт, що дуже важливо взимку. Воно забезпечує відчуття ситості, додає енергії, тонізує. Один-два шматочки сала медики рекомендують з'їдати щодня.

Найбільша його цінність не лише у вітамінах (А, Е), а й у ненасичених жирних кислотах. У ста грамах сала міститься 96 грамів таких кислот. Важливо також, що сало має жовчогінну дію. Тому його рекомендують вживати для стимуляції жовчовивідних шляхів, щоби не застоювалась жовч.

Але, цей продукт має і протипоказні властивості. Від сала треба відмовитися хворим на панкрит, холецистит, хворобу Крона. Також воно протипоказане при гастритах, колітах та хворобах кишківника, а шкварки та копчене сало - узагалі важкий продукт для травлення. Тому вони можуть зашкодити людям із хворою підшлунковою залозою, печінкою й тим, хто потерпає від виразкової хвороби.

Але, то все фіг*я. Почитав десь, що сало - це українська віагра. Воно має славу стимулятора чоловічої потенції. Учені пов'язують це з вмістом у цьому продукті "молодильного селену" - рідкісного мікроелемента, який посилює репродуктивну систему функцію, зміцнює, а також підтримує здоров'я печінки. А ще кажуть, що коли болить зуб, то варто кусок сала прикласти до нього і біль зникне.

Салом салом, але дуже файно коли ти береш участь у різанні свині. Трохи треба намучитися, але потім супер. Було в мене, що одного разу був у районі і різали у той день свиню. Потім після всього їли свіже сало під чарочку. Ясно, що воно не таке смачне як потім, коли поставиш у холодильник чи засолиш, але нічого - пішло.

Ну, і насамкінець своєї розповіді розкажу анекдот:

Летить українець в літаку і їсть сало. Підходить до нього естонець: - Що це таке? - Це сало, але ви його їсти не будете. - А чому це?! - Бо я не дам.

Отак, висновок - їжте сало і будете здоровими. І ще тому, бо воно смачне і з нього можна зробити багато страв.

посилання

вибачте за упереджене голосування-жарт ;-))

96%, 26 голосів

0%, 0 голосів

4%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
9

Коментарі

130.04.10, 22:22

сало

    230.04.10, 22:29Відповідь на 1 від снайпер1

      31.05.10, 08:46

      сало - сила

        Гість: IHOR_ART

        414.05.10, 12:41


        http://www.art-ternopil.com/showpicture.php?id=122

          523.09.10, 21:19

          В обране

            623.09.10, 21:21Відповідь на 5 від ironmaiden ua

              723.09.10, 21:23Відповідь на 6 від Unknown host

              Почитав, а коли внизу подивився фото...... - зараз смакую сало, шкода горілочки в хаті нема

                823.09.10, 21:29Відповідь на 7 від ironmaiden ua

                а горілочка це "святе". Мусить бути . Треба виправлятись

                  923.09.10, 21:36

                    Гість: СКОРЦЕНІ 3

                    1023.09.10, 23:12

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна