хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Замість довічного користування-оренда на 50 років

  • 29.04.21, 11:20

У національному парламенті України готують законопроект під номером 5385, який передбачає серйозні зміни у праві громадян на користування земельними наділами – українців позбавлять такого права. Наразі мешканці сіл можуть подати заявку на отримання земельної ділянки з резерву у власне користування. Люди отримували ділянки, на яких займалися посівними роботами. Такі землі не приватизували, ними просто користувалися. Ділянки фактично закріплювалися за людиною довічно. Однак у парламенті вирішили внести зміни в регулювання цього процесу.
Законопроект постановляє позбавити будь-яких громадян права довічного користування резервними земельними ділянками. Крім цього, такі землі, які вже перебувають у приватній власності, можуть бути вилучені. В якості альтернативи пропонується встановити порядок переоформлення вже існуючих прав на власність. У разі, якщо наділи перебувають у власності комунальних або державних підприємств, ділянки автоматично переходять під контроль цих утворень з правом оперативного управління.
Фізособи у разі прийняття законопроекту зможуть взяти землю в оренду строком на п'ятдесят років з умовою регулярної оплати за користування наділом. Крім цього, земельну ділянку можна буде навіть придбати з розстрочкою виплати на тридцять років. Правда, при цьому багато чого буде залежати від вартості, яку встановлять на землю.
Уряд України таким чином прагне поповнити державний бюджет додатковими коштами. Багато земельні ділянки в країні простоюють без діла, а після прийняття законопроекту такі наділи можуть бути куплені підприємцями або звичайними громадянами. Таким чином, влада імовірно має намір максимально розпродати землю.
0

Коментарі