До уваги дрогобичан!

  • 22.03.10, 16:45

З 25 березня виконавчий комітет Дрогобицької міської ради працюватиме за новим розпорядком, а саме:

 

 

 

 

 

Понеділок-четвер

 

 Пятниця

Початок роботи

           08.00

08.00

 

Перерва

 

         12.00 - 12.45

 

12.00 – 12.45

 

Закінчення роботи

 

       17.00

 

 15.45

Магнітно-ядерний резонанс - у Дрогобичі

  • 22.03.10, 14:36

Польське місто-побратим Санок подарувало Дрогобичу магнітно-ядерний резонанс

Унікальне діагностичне обладнання – магнітно-ядерний резонанс-   Дрогобич отримав в подарунок від польського міста-побратима Санока. Минулого тижня обладнання транспортували до Дрогобича. Про це сьогодні, 22 березня, на оперативній нараді повідомив міський голова Микола Гук. Обладнання проходитиме процедуру розмитнення. Як зазначив Микола Гук, магнітно-ядерний резонанс дає широкі можливості для діагностування хворих, його Дрогобичу поляки передали безкоштовно. У міський бюджет  мають бути закладені кошти, щоб облаштування приміщення для цього апарату.

   

Микола Гук звільнить директора КП «Туристичний комплекс«Дрогобич

  • 22.03.10, 12:44

Микола Гук звільнить директора КП «Туристичний комплекс «Дрогобич»»

Сьогодні, 22 березня, на оперативній нараді з керівниками відділів та управлінь Микола Гук повідомив, що підпише розпорядження про звільнення Демяна Мусійчука з посади директора КП «Туристичний комплекс «Дрогобич»»

 

-Людина іде на посаду, коли не справляється – ми з нею прощаємося. Потягнемо ще 5 місяців – віддамо підприємство за борги, - прокоментував Микола Гук. Він також повідомив, що заборгованість КП «Туристичний комплекс «Дрогобич»» зросла втричі.

 

Нагадаємо, КП «Туристичний комплекс «Дрогобич»» було створене минулого року шляхом реорганізації КП готель «Тустань». Директором підприємства було призначено Демяна Мусійчука, який є депутатом міської ради.

 

До відома суб’єктів господарювання!

  • 19.03.10, 15:14

 

 

З метою надання допомоги підприємствам галузі, Український Центр перепідготовки та навчання проводить 30 березня -1 квітня 2010 року семінар на тему: «Актуальні питання промислової безпеки в Україні».

На семінарі буде розглянуто цілу низку питань, пов’язаних із практичним застосуванням нових та діючих нормативно-правових актів.

 

У разі виявлення зацікавленості можна отримати більш детальну інформацію за телефоном (044) 249-69-15, (044) 249-79-94

 

У Дрогобичі реалізовуватимуть два канадські проекти

  • 18.03.10, 11:33

Cьогодні, 18 березня, Дрогобицький міський голова Микола Гук провів зустріч із представниками Місії Канадських муніципалітетів, Центру громадської експертизи та Асоціації міст України, на якій обговорено можливості реалізації у Дрогобичі двох проектів. Участь у зустрічі взяли заступники міського голови, керівники відділів та управлінь. Згідно з канадською програмою, яка розрахована на 5 років, для участі у ній відбирають 10 міст Львівської та Дніпропетровської області. Проект розрахований на допомогу місцевому самоврядуванню у напрямку вдосконалення стратегічного планування, зокрема розробки якісного прогнозування. До його реалізації мають залучатися канадські фахівці. Другий проект передбачає створення умов для економічного розвитку, розвитку бізнесу та залучення інвестицій.

Як зазначив міський голова Микола Гук, місто готове до такої співпраці, адже Дрогобич, на відміну від багатьох інших міст, має розроблений Стратегічний план, однак він  не реалізований.

   Після зустрічі відбулося детальніше обговорення проектів з депутатами міської ради, представниками бізнесу.

У Дрогобичі встановлять 5 знаків аварійних доріг

  • 15.03.10, 11:27

Сьогодні, 15 березня, на оперативній нараді Дрогобицький міський голова Микола Гук дав доручення директору департаменту міського господарства Юрію Кондратюку на засідання виконавчого комітету, яке відбудеться цього тижня, підготувати рішення про встановлення 5 аварійних знаків, які будуть розміщені при всіх в’їздах до Дрогобича.

«Ми маємо встановити ці знаки, щоб кожен бачив куди їде. Усі дороги в місті є аварійнми», - сказав Микола Гук. Крім цього, він дав доручення комбінату міського господарства запустити асфальтний завод і тільки-но зійде сніг приступити до латання доріг.

У Дрогобичі 9 травня відкриють бюст Романові Шухевичу

  • 15.03.10, 10:47

У Дрогобичі рік Героїв розпочнеться із того, що 9 травня при вході у Ратушу відкриють вмонтований у стіну бюст Романа Шухевича, - про це сьогодні, 15 березня, на оперативній нараді в Ратуші повідомив міський голова Микола Гук. За його словами, цей бюст зараз розміщений у його робочому кабінеті і є подарунком зятя Степана Бандери. 23 травня у День Героїв відбудеться смолоскип ний похід вулицями міста, під час якого на кожній зупинці відбуватимуться вшанування національних героїв. Крім цього, Микола Гук дав доручення начальнику відділу освіти виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Петрові Сушкові провести у школах збори щодо найменування освітніх закладів на честь українських героїв. Пропозиції мають бути винесені на затвердження сесії міської ради.

 

Відбулася зустріч з керівником машинобудівного заводу

  • 12.03.10, 14:49

   Дрогобицька влада провела діалог з керівником машинобудівного заводу

Вчора, 11 березня, міський голова Микола Гук провів нараду із директором ВАТ «Дрогобицький машинобудівний завод» Олегом Поповим. У нараді взяли участь заступники міського голови, депутати. Йшлося про долю машинобудівного заводу. Як повідомив Олег Попов, наразі він шукає замовлень на продукцію підприємства. Те, що із заводу вивозять і продають метал, пояснив тим, що ідеться про обладнання 20-річної давності, яке уже не придатне. За виручені  кошти він має змогу розплачуватися із працівниками.

Щодо скорочень людей Олег Попов аргументував тим, що зараз на підприємстві відбувається реорганізація. 

 Представники влади звернулися з проханням до керівника заводу не проводити масових скорочень людей, відмінити попередні накази про скорочення і подбати про збереження заводу.

Після цієї наради Олег Попов мав зустрітися з колективом підприємства.

 

Нагадаємо, 22 лютого під Дрогобицькою міською радою зібралася близько 100 працівників ВАТ «Дрогобицький машинобудівний завод». 10 їхніх представників взяли участь у зустрічі із міським головою Миколою Гуком і подали йому колективну заяву. У заяві, зокрема, йшлося:

«Цією заявою повідомляємо міську владу про виявлення фактів розкрадання та умисного знищення майна ВАТ «Дрогобицький машинобудівний завод». Зокрема, невідомими людьми цілодобово здійснюється викрадення та вивезення майна із заводу, знищення машин та обладнання, перетворення їх на куски брухту та вивезення у невідомому напрямку, як машинами, та і вагонами. Станом на момент написання цієї заяви невідомі особи знищили і вивезли майна на десятки тисяч гривень. Враховуючи ситуацію, вважаємо, що відбувається не тільки розкрадання, а й знищення робочих потужностей заводу». У заяві йдеться також про те, що на підприємстві відбувається постійна затримка виплати заробітної плати, проведено масове звільнення працівників. Окрім цього, як ідеться у заяві, 18 лютого в.о. генерального директора ВАТ «Дрогобицький машинобудівний завод» Поповим О. А. видано наказ про реорганізацію структурних підрозділів, згідно з яким  проводиться масове скорочення всіх працівників заводу.

   Заявники просили терміново розглянути та перевірити факти, викладені у заяві та припинити незаконні дії в.о. генерального директора ВАТ «Дрогобицький машинобудівний завод» Попова О. А.

Міський голова Микола Гук запевнив представників трудового колективу, що місто зацікавлене у тому, щоб завод працював. Він пообіцяв провести переговори із керівництвом заводу, звернутися до правоохоронних органів з проханням з’ясувати ситуацію. Питання машинобудівного заводу було розглянуте на сесії міської ради, відбулася зустріч міської влади з колективом заводу. На зустріч був запрошений директор Олег Попов, однак він не зявився.

 

У Дрогобичі 2010 рік проголошено Роком Героїв

  • 12.03.10, 12:48

Таке рішення було прийняте сьогодні, 12 березня, на позачерговій сесії міської ради. Як зазначив міський голова Микола Гук, у звязку з такою реакцією Європарламенту на указ про присвоєння звання Героя України Степанові Бандері, у Дрогобичі будуть утверджувати національно-патріотичний дух. Він дав доручення заступникові міського голови з гуманітарних питань Богдану Пристаю розробити план заходів.

 Депутати також прийняли звернення до Європарламенту, у якому висловили протест проти втручання у внутрішні справи України і  попросили європейських парламентаріїв вибачитися перед українським народом за образу національних почуттів. Крім цього, прийнято звернення  до Президента України Віктора Януковича з проханням не відміняти указ про присвоєння звання Героя України Степанові Бандері.

Дрогобицькі депутати проти призначення Табачника

  • 12.03.10, 12:42

Дрогобицькі депутати висловили протест проти призначення Дмитра Табачника Міністром освіти та науки України

Сьогодні, 12 березня, на позачерговій сесії Дрогобицької міської ради прийнято текст телеграми до Президента України Віктора Януковича, у якій зокрема, висловлено протест проти призначення на посаду Міністра освіти та науки України Дмитра Табачника. Дрогобицькі обранці вважають, що людина, яка відкрито демонструє свою ненависть до українства, не має права бути на такій посаді.