Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Настала осінь і в погребі - зацвіло.....

Люди, почали запитувати: "що робити?"..... Вирішив, відповісти в блозі.... можливо комусь буде цікаво, або корисно.

Особисто у мене, зацвів буряк. Але, проблема того не в погребі, а в тому, що дозбирував я його вже під дощем і не просушив як слід. Тому, якщо цвіте щось одне, можливо саме це одне, просто не протряхло..... переберіть... просушіть і все буде добре.

Але, якщо почало цвісти все, то проблема вже в погребі. Зазвичай, причин 2:

1) не правильно зроблена витяжка, або система циркуляції повітря в цілому. (особливо, якщо пол бетонний, зараз, це вже модно)
2) не до кінця був просушений погреб влітку.... не повністю пробілений і т.д.... В ідеалі - треба винести просушити всі стилажі, просушити погреб і добре його пробілити.

Сталося, що сталося і чого вже згадувати літо, потрібно вирішувати проблему. Багато форумів, дають безліч порад. Я не буду займатися плагіатом, опишу ті способи та методи, що використовую сам і переконався в їх досконалості. І так:

1) Повітросушилка. (Не плутайте зі зволожувачем повітря - це різні пристрої)
Прекрасна річ, але коштує, в середньому 10 000.
Використовувати її потрібно періодично. Встановити в погребі і залишити, загрожує повним погребом не тільки сухофруктів, але й сухоовочів. Але, така система, не так вже й досконала - вона висушує зверху, а внизу сиріє. З часом, вологість вирівнюється, але буває пізно.

2) Паралон.
Такий метод, корисний і ефективний, на мою думку, лише тоді, коли вологи забагато - на стелі краплі, на стінах гриби і т.д....
Вивішуєте прикріплений до стелі паралон, або кладете його на овочі, банки і т.д.... коли він стає вологим... виносите....викручуєте....просушуєте і знову в погреб. Якщо, вологість не на стільки велика, не сильно то він і допоможе.... для себе, я в цьому переконався.

3) Старі газети.
Як на мене, найефективніший спосіб!!!
У будь-якої людини, особливо старої закалки, десь там на горищі, стоять мішки зі старими газетами.... я знайшов навіть пересушені газети у себе)))))....
Розправляєте ці газети і просто розкладаєте - на овочах і фруктах, на банках, на поличках і т.д....
Перевага цього способу в тому, що набирають вони влагу поступово, по мірі її вирівнювання..... а не висушують повітря зверху, залишаючи сирість знизу. І пересушити, газета не зможе, як би не хотіла..... хіба що, Ви викладете 2 мішка газет в погребі, де взагалі відсутня вентиляція.
Газети стають вологими - тоді замінюєте на нові, або висушуєте старі і знову в погреб.
Навіть, коли з погребом все добре, пару газет, там лежить.... на випадок різких перепадів температур, відповідно, неочікуванного конденсату і т.д....

Успіхів Вам, у Ваших починаннях.
2

Коментарі

16.11.16, 14:36

Газеты - это вернейшее средство , и желательно которые давнейшие.
В настоящее время даже газеты ни того качества .