Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Інтерв’ю з Юрієм Шухевичем

http://sna.in.ua/archives/9369 Інтерв'ю взяте членами організації Патріот України, яка входить у склад соціал-національної асамблеї (СНА).
Вадим Тризуб. Пане Юрію, ви брали безпосередню участь у політичних процесах, результатом яких стало здобуття Україною незалежності у 1991 р. Розкажіть, будь ласка, як це було?

Юрій Шухевич. Я повернувся в Україну в жовтні 1989 року до Львова і відразу включився в політичну діяльність. Я не був членом Української Національної Партії (Приходька), але близько так контактував з ними – це була перша націоналістична партія, тому що РУХ був громадсько-політичною організацією, УРП ще тоді не було – вона тільки зароджувалася і не була ще створена формально. По-перше: ми намагалися згуртувати всі націоналістичні сили, а по-друге: ми брали участь у співпраці зі страйковими комітетами Львівщини, брали участь в організації тих страйків, що відбувалися на Галичині та контактували з іншими по всій Україні. Потім почався дуже широкий рух за те, щоб наші хлопці служили тільки в Україні, а не за її межами, щоб їх не посилали в гарячі точки. Багато хлопців втікали з армії, і ми за допомогою обласних рад їх влаштовували у військові частини тут на місці (частини були у Львові та Новгород-Волинську). Був утворений Комітет за створення Українських Збройних Сил, хоч ще існував Союз, також Комітет солдатських матерів. Ми самі брали безпосередню участь у цих комітетах і направляли все в національне русло.

7

Коментарі