хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

РПЦ можуть дозволити брати участь у політичній діяльності

Священнослужителі РПЦ зможуть отримати можливість брати участь у політичній діяльності у разі "крайньою церковної необхідності".

Про це заявив в ефірі радіостанції Ехо Москви голова Синодального відділу із взаємин Російської православної церкви і суспільства протоієрей Всеволод Чаплін.
Таким чином він прокоментував інформацію про розробку РПЦ проекту документа, згідно з яким священнослужителі Руської православної церкви зможуть отримати право висувати свої кандидатури на виборах у будь-які органи влади.
Проект був схвалений 16 грудня в першому читанні президією Міжсоборної присутності РПЦ. Протоієрей підкреслив, що навіть, якщо у випадку позитивних відгуків, проект буде прийнятий в існуючому вигляді "це не означає, що будь-який священик за своїм бажанням зможе балотуватися в Державну Думу".
За словами представника РПЦ, "мова йде про виняткові випадки", в кожному з яких необхідно благословення церковного Синоду.
Раніше, 3 лютого, повідомлялося, що Російська православна церква виділить близько 400 священнослужителів для служіння в російських військах на штатній основі. Про це оголосив патріарх Московський і всія Русі Кирило.
У свою чергу, у вересні патріарх Московський і всієї Русі Кирило заявив, що військовослужбовці особливо потребують духовної підтримки, і військові заявили, що священики РПЦ повинні з'явитися в армії і на флоті в найближчим часом.
На його думку, інститут військового духовенства, до відтворення якого влітку 2009-го закликав президент Медведєв, розвивається недостатньо енергійно. Патріарх розраховує, що дуже скоро у всіх частинах і на флоті "пліч-о-пліч з тими, хто віддає свій борг батьківщині, з'являться священики".

За матеріалами:  РИА Новости, Радиостанция Эхо Москвы

14

Коментарі

119.12.10, 13:23

Правильно.