хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Ліквідація ФНКАУ в РФ.

Вчора Верховний суд Російскої Федерації  прийняв рішення про ліквідацію Федеральної національно-культурної автономії українців (ФНКАУ) в зв’язку з порушеннями в її господарській діяльності. Голова ФНКАУ Валерій Семененко вважає рішення суду  необгрунтованим, оскільки, на його думку, в фінансовій звітності організації не було помилок. В Верховній Раді впевнені, що в Росиії просто шукали причину для закриття ФНКАУ. Верховний суд РФ прийняв рішення виключити з реєстру юридических осіб Федеральну національно-культурну автономію українців. Суд задовольнив заяву міністерства юстиції РФ, котре призупинило работу ФНКАУ ще в жовтні 2009 року після ряду комплексних перевірок, що виявили ряд порушень в господарській діяльності организації. Посля цього, на думку мінюсту, голова ФНКАУ Валерий Семененко скоїв «грубе порушення діючого законодавства та продовжив приймати участь  в громадській діяльності, виступаючи по радио та фигуруючи серед організаторів заходів, присвячених пам'яті жертв голодомору і репресій проти українців в 1930-х годах. Міністерство юстиції звернулься в верховний суд РФ з заявою про ліквидацію автономії. Федеральна національно-культурна автономія українців була створена в 1996 році після прийняття закону РФ «Про національно-культурні автономії». Організація включала 44 регіональних відділи та займалась підтримкою навчальних програм, пов’язаних з українською мовою та історією, займалася видавничою діяльністю, а також організовувала конференції  з питань української культури.На  думку Валерія  Семененка, ліквідація ФНКАУ є необгрунтованою. «В нашій фінансових та бухгалтерських звітах не було виявлено помилок, а всі порушення зводились до неправильно поставленної печатки або не вчасно поданим документів. Ми були готові все виправити, але нам відмовили і не надали можливості»,-- пояснив п. Семененко. Він також підкреслив, що на всіх заходах, присвячених голодомору та репресіям, виступав як приватна особа, а не як голова національно-культурної автономії.Валерій Семененко повідомив, що організація подасть касаційну скаргу в верховний суд РФ з проханням переглянути рішення щодо ліквідації, а якщо і це не допоможе  зверенемося в президіум верховного суду РФ. «Що буде дальше — поки не знаю. Напевно, напишем президенту Віктору Януковичу листа, в котрому скажем йому велике спасибі за підтримку, якої у нас немає і за якою ми неодноразово звертались до української влади»,-- заявив  п. Семененко.Член комітету Верховної Ради України з иноземних справ Андрій Шкіль  (БЮТ) впевнений, що в Росії шукали причину ліквідувати ФНКАУ за те, що її голова приймав участь в заходах, присвячених голодомору. «Це ганьба для Росії, як для країни,  що претендує на статус демократичної, припиняти діяльність національно-культурних об’єднань етнічних меньшин з допомогою судів. Але ще більша ганьбавідсутність будь-якої реакції зі сторони нашої держави.»,-- заявив Андрій Шкіль.

Напевно таким чином наш північний сусід проявляє свою «братню» повагу та справжні наміри щодо України та її мовної меншини на своїй території. І в цій ситуації не можна просто змовчати, а ще цікаво, яка була б реакція Росії, якщо б в Україні прикрили наприклад, декілька проросійських об’єднань в Криму?  

 

 

12

Коментарі

Гість: Алчі

125.11.10, 16:06

- "та продовжив приймати участь в громадській діяльності, виступаючи по радио та фигуруючи серед організаторів заходів, присвячених пам'яті жертв голодомору і репресій проти українців в 1930-х годах. Міністерство юстиції звернулься в верховний суд РФ з заявою про ліквидацію..."
- рабы не мы , рабы - москали ...

    225.11.10, 17:39Відповідь на 1 від Гість: Алчі

    Перше- Справа в тім, що Росія єдина правонаступниця СРСР і в сфері режимних злочинів також. А це, як у випадку з Німеччиною, може відбитися значними грошовими відшкодуваннями. І для Росії ця тема - як велика кістка в горлі - тому і присікають всіма можливими способами будь-які спроби підняти цю тему на поверхню.
    А друге - українці в Росії досить активна часнина працездатного населення і москалям вигідно їх повністю асимілювати, інакше, можуть потім мати проблеми з референдумами, так, як федерація - це добровільне утворення і округ чи край може захотіти вийти з об'єднання, як було з Чечнею, що вийшло -ми побачили.

      Гість: Алчі

      325.11.10, 19:38Відповідь на 2 від Krechet

      - питання набагато ширше ніж гроші ,