Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

lykasha

51 рік, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 38-50 років

Сумую за горобчиком...

Весна-красна, а чомусь не дуже весело... Чогось для повноти щастя не вистачає... Чого ж? А пташиного цвірінькання! Звичного з дитинства весняного гомону зграйок горобців!
Вже третій чи навіть четвертий рік пішов, як у славному Львові зникли горобці. Нема! Дивлюсь-видивляюсь котрий рік - а нема! Жодного! Пропали зовсім!
Я не натураліст, тобто не переймаюсь питаннями природи з специфічною зацікавленністю, а тому не знаю, чи в колах місцевих натуралістів обговорювали проблему зникнення популяції горобців в межах міста Львова. Не володію жодною інформацією щодо того. Але знаю, що в ширшому об’ємі місцевої громадськості це питання є фактично невідомим. Ось так ми,  люди, і живемо: поряд з нами відбулась величезна трагедія природи, а ми її і не помітили! У Львові вимерли з невідомої причини всі горобці і зараз ви їх ніде не знайдете! Не вірите? То озирніться, нарешті, довколо себе! Розкрийте, люди, свої очі! І якщо хоч хтось побачить в межах Львова хоч одного горобчика - буду щиро втішений з того.
Тільки не сплутайте горобця з іншою дрібною пташиною, як синичка тощо, які є у Львові, як і числені голуби, сороки та круки. Втому і глобальність проблеми: одні птахи збереглись у Львові, а ось горобці - зникли.
Нещодавно дивився телерепортаж з Києва, в якому був сюжет, як зграйка горобців обсіла бильця балкону і аж душа заболіла, бо згадав, як часто бачив подібну картину раніше у себе на балконі, ще й крихти хліба насипав там для цих галасливих гостей, а вже котрий рік нема кому...
І що цікаво: коли я розмовляю на цю тему зі знайомими, то їх першою реакцією є завжди здивування: як то у Львові і нема горобців?! Але почасі ті ж люди так само здивовано підтвердужють: таки дійсно ніде не видно горобців. І далі починали наводити свої теорії причин цього явища: що горобців зумисно потруїли, що вони перелетіли всі на села через відсутність поживи, і навіть: що горобці повмирали через випромінювання мобільного зв’язку... Тільки у Києві мобілок ще більше, ніж у Львові, а горобці живуть.
З найбільш вірогідних причин я особисто рахую епідемію пташиного грипу, тому що зникнення популяції горобців у Львові і поширення хвороби в світі практично збігаються в часі. Оскільки горобці не належать до мігруючих птахів, то і оновлення популяції не може відбутись природнім шляхом, тому я закликаю всіх натуралістів з місць, де є горобці, якщо ви будете їхати до Львова, то прихопіть з собою кільканадцять горобців і випустіть їх у нас на волю. Повернемо горобчиків до Львова!
Аж тоді будемо проводити акції "Нагодуй горобчика", про яку взимку було надруковано в одній львівській газеті. Отакі у нас ЗМІ: нагодуй те, чого нема! Прояви турботу і доброчинність... До кого, як нема у Львові горобців! А вони, наші "інформатори" славні, про те і не знають! Що ж тоді дивуватись щодо незнання звичайних мешканців Львова?
Я також належу до звичайних мешканців Львова, але водночас є і з тих небагатьох, хто помітив і знає про трагедію зникнення наших львівських горобчиків, і хто щиро сумує з того приводу й дуже-дуже хоче повернути знову горобців до нашого славного Львова. Горобчику, лети до нас!

Богдан Гордасевич
2 березня 2010 р.
м. Львів-Рясне
 
14

Коментарі

12.03.10, 22:27

    Гість: Лютый Гриня

    23.03.10, 06:18

    А в нас їх дуже багато. Як розцвірінькаються, прямо як концерт дають для когось.

      33.03.10, 09:21Відповідь на 2 від Гість: Лютый Гриня

      Спочатку у Львові зникли євреї. Потім -- поляки. Тепер ось -- горобчики...

        43.03.10, 09:45

        а в нас горобчиків повно. Всю зиму прикормлювала, вже товсті літають. Бажаю щоб і до вас прилетіли

          53.03.10, 10:13Відповідь на 3 від Nech sa paci

          На щастя, у Львові не зникли ні жиди, ні поляки, а ось горобців дійсно нема.

            63.03.10, 10:14Відповідь на 4 від Nanetta

            а в нас горобчиків повно. Всю зиму прикормлювала, вже товсті літають. Бажаю щоб і до вас прилетілиВ тому і проблема, що горобці не мігрують!

              73.03.10, 13:50Відповідь на 6 від Богдан Бо

              В тому і проблема, що горобці не мігрують!Просто я навіть і не знаю, як ловити горобців і як їх перевозити, бо можуть зупинити. Це треба тільки власним транспортом, бо на залізниці, мене з моєю морською свинею не пускали. Потрібно щось придумати, бо без горобців і дійсно сумно

                83.03.10, 14:47

                Першими пішли таргани

                  95.03.10, 09:50Відповідь на 8 від Put-nick

                  Першими пішли тарганиДо нас? Від нас? Замість нас? Чи просто на?

                    105.03.10, 09:52Відповідь на 7 від Nanetta

                    Оце я розумію розуміння!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна