хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Чи існує у Ющенка команда?



В 2004 році в Ющенку бачили надійну альтернативу проросійському Януковичу з "пацанськими замашкамі". Ющенко переміг. З того часу багато чого змінилося. Хоча Янукович значно виріс як політик, але його малоросійство не зазнало змін. Свого часу Загроза-2004 об’єднала проти себе націонал-демократів, лібералів, соціалістів, радикальних націоналістів, малий та середній бізнес, нарешті звичайних пересічних громадян, які були обурені та налякані продовженням режиму Кучми.  

"Твою думку враховано, шапку буде повернуто" - такими анекдотами зустрічають передчасний старт передвиборчої кампанії Віктора Януковича. Спору немає,  жарт смішний, але скільки б не було ляпів у Федоровича, його рейтинг протягом трьох років тримається на рівні 28-33%. Протягом трьох років ПР виглядає як непорушна цеглина, не дивлячись на демарш з неї окремих політиків. Сам Прохвесор повертається до свого старого образу Хама: "їм треба повідривати оте місце, якого у вас нема"(журналістці - про педофілів), мер-засранець із Сімферополя, відлюдкувате обличчя на біг-мордах.  Загроза-2004 перевтілилась у Загрозу-2010. Не дивлячись на намагання політтехнологів представити Тимошенко єдиною альтернативою ВФЯ, БЮТ все ж знаходиться у протистоянні з Ющенком. На його дискредитацію спрямована неадекватна кількість тимошенківських ресурсів. Російський Інтернет переповнений антиющенківським брудом. Навіть Затулін заявив, що їх влаштує будь-який президент окрім Ющенка.

Отже, як і 2004-го,  два Віктора запропонували суспільству діаметрально протилежні цінності. Чи об’єднала Загроза-2010 хоч кого-небудь проти себе? Хто готовий підтримати чинного Президента? З якою командою він вступає у боротьбу за "найвищий стілець"?  Нагадаємо, що в ті часи Ющенка підтримувала маса політиків. Та де вони зараз? З Тимошенко все зрозуміло, Кінах, Рибачук і Зінченко відійшли в тінь, УНП і НРУ висувають своїх кандидатів, "любі друзі" гуртом перейшли у БЮТ. Навіть недавні соратники Президента Балога, Гриценко і Яценюк розпочали свою гру. З цієї сили-силенної людей вірними власним поглядам залишились  тільки Порошенко та Кириленко. Та наспіх створеного громадського руху "За Україну!" явно замало для серйозної участі у виборчих перегонах.

Однак деякі обставини суттєво відрізняються від ситуації п’ятирічної давнини. А саме - влада. Віктор Ющенко - Президент України. Це дає змогу застосовувати Секретаріат Президента, який в умілих руках може перетворитися на Кабмін (спитайте Медведчука). Це дає змогу призначати своїх людей в ОДА і РДА, тобто доносити свою позицію до кожного села. Проблема тут полягає в тому, що обласні чиновники ладні на все, аби зберегти своє крісло й кабінет. Тому частина з них негласно працює на виборчі штаби конкурентів, проявляючи свій "інстинкт збереження посади". Натомість реакції на такі дії з боку Президента немає. То ж з ким Ющенко йтиме на вибори, з вдаваними прихильниками?

Особисто сам він заявляв, що покладатиметься на патріотичні сили.  При цьому сама передвиборча кампанія Віктора Андрійовича ще не розпочалася. І ніяких хоча б чуток про перемовини. "Я не здамся" - казав Ющенко. То може пора доводити цю заяву на практиці?  

Станіслав Цись, Тарас Токар, спеціально для "Майдану".
13

Коментарі

Гість: __SKiF__

125.10.09, 19:37

вот и я говорю - Ахметова в президенты

    225.10.09, 19:43Відповідь на 1 від Гість: __SKiF__

    Ахматову в премьеры....

      325.10.09, 19:48

      нет

        анонім

        425.10.09, 19:52

        "Ющенко покладатиметься на патріотичні сили."
        І правильно зробить. От якби ще й патріотичні сили об`єдналися навколо нього, як єдиної реальної альтернативи Януковичам-Тимошенкам...

          525.10.09, 20:01

          "В 2004 році в Ющенку бачили надійну альтернативу проросійському"

          Тарасык, то дураки бачили. Я еще тогда говорил, что у Ющенко нет команды - много людей с абсолютно разными интересами сплотились, чтобы любым способом, вплоть до танков, взять власть. А народу голову заморочить - это раз плюнуть, если есть немножко денег.

            625.10.09, 20:22

            русофобы растерялись - не знают за кого голоснуть, вот и хорошо )))

              725.10.09, 20:42Відповідь на 6 від Q2

              Українофобам легше.

                825.10.09, 20:49Відповідь на 7 від Nech sa paci

                да, за любого можно голосовать )

                  925.10.09, 20:54Відповідь на 8 від Q2

                  Гумор, здається, зрозумів.

                    Гість: Wildcat+

                    1026.10.09, 09:06

                    А кого это интересует? Кому он уже нужен, отработанный материал...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна