Непогано про погане
Я зловживаю фразою: який народ – така і влада. Нещодавно я розвинув цю тезу: дурна влада у дурного народу, тому якщо хочете мати розумну владу – самі станьте розумнішими. Перепрошую, але коли обирають комедійного артиста на найвищу посаду в державі - явно про розум не йдеться, бо чисто таке собі: а раптом спрацює. Скажу чесно, що попри повне несприйняття процесу виборів 2019 року я також мав цю надію: а раптом спрацює?! Не спрацювало. Блазень ніколи не стане справжнім королем – ніколи. Чому? Тому що благородства не вистачає. Як і самокритики та самоаналізу. Він апріорі бачить тільки чужі вади, але не свої. І йому злосно, а не смішно, якщо з нього сміються, коли він говорить щось серйозне-королівське, хоча він був і залишився для всіх просто як блазень і прикольний Вован.
Водночас: все закономірно. В країні, де кожен вважає, що бути президентом простіше-простого, президентом може стати саме така людина «по образу і подобію» свого творця-виборця. Тут проявилася велика іронія Господа Бога нашого, тому що Володимир Зеленський дуже дошкульно критикував українську владу, а наш Бог каже: на сам спробуй! Для Бога немає неможливого, тому що якби до виборів хтось сказав, що блазень Зеленський стане Президентом України – його б зганьбили, як ідіота! Виявилося аж 73% знайшлося таких. В тому був сенс, бо всі ці роки з масою негативного в нашому соціумі тільки від пана Зеленського йшов виключно позитив у всіляких розважальних шоу типу «Ліга сміху», «Квартал», серіалів про село під Полтавою, про життя в Одесі тощо. Справді гарні талановиті телевізійні поробки, що позитивно впливали на наш соціум. Коли в політиці змагалися хто на кого побільше лайна вилиє, отож від усіх учасників смерділо лайном і не більше, то від пана Зеленського були самі блаженні аромати. І спрацювало: обрали! Його і його партію «Слуга Народу» до ВРУ, де вони отримали абсолютну більшість. Зрозуміло чому: люди хотіли бачити нові обличчя, а не отих осточортілих гидких базік без якісного результату. На жаль, поміняли шило на мило, або й гірше, бо жити стало гірше, проте то вже зовсім інша історія.
На завершення я б хотів сказати усім претендентам на посаду Президента України у 2019 році від пана Смішка починаючи до головних конкурентів на цю посаду: Юлії Тимошенко і Петра Порошенка включно. Якщо ви програли вибори блазню, то хто ви тоді? Абсолютні нікчеми. Так. Вчиться реальній демократії, а не псевдо! Було, що Черчіль визнав демократію як лайно, але і визначив як найкраще з того, що існує в світі. Не варто змагатися про кращого з найгірших, а варто змагатися про кращого з кращих. Кращого з кращих! Амінь.
Богдан Гордасевич
м. Львів
19:20 13.05.2026
Коментарі
Yuryar
113.05.26, 23:25
Мене до тепер дивує, добиває і мучить : як чухраїнці ( класична назва за Остапом Вишнею ) могли обрати з поміж 54-х кандидатів отого гундосого хрипатого жидка ???
Nech sa paci
216.05.26, 03:16
Якби ж там були дуже позитивні персонажі... Ну хіба що Безсмертний був більш-менш, але його лідерські якості — під питанням. Приглядався до Смєшка, але вирішив, що він сумнівний — схожий на технічного кандидата.
До речі, Квартал 95 теж кидався лайном, причому за замовленням власника каналу.