хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

В українських школах заборонять

З НОВОГО РОКУ: В УКРАЇНСЬКИХ ШКОЛАХ ЗАБОРОНЯТЬ ПРОДАВАТИ СНЕКИ, А УЧНІВ ПІДВОЗИТИМУТЬ
В українських школах заборонять продавати снеки, а учнів підвозитимуть

В українських школах заборонять продавати снеки, а учнів підвозитимуть

ПОДІЇ
14 Грудня 11:24

З 2021 року учнів до шкіл возитимуть, а в шкільних їдальнях заборонять продавати «некорисні» продукти. Про це під час брифінгу  заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. 

З 1 січня 2021 року в школах почне діяти новий санітарний регламент, розроблений Міністерством охорони здоров'я. Він передбачає, зокрема, що учні, які проживають далі, ніж за два кілометри від установи освіти, повинні бути забезпечені транспортом для підвозу до школи.

Також всі працівники шкіл, а не тільки співробітники буфетів, відтепер повинні проходити профілактичний медогляд, інакше їх не допустять до роботи.

Серед інших нововведень:

  • Заборонено оренда шкіл не під освітні потреби.
  • Учнів, які часто хворіють на застуди або ревматизмом, рекомендували садити подалі від вікна - на протилежний від нього ряд парт біля стіни.
  • Туалети повинні бути розташовані тільки всередині шкіл (зараз кожна десята школа в Україні має санвузол на вулиці).
  • У навчальних закладах дозволили використовувати інтернет, але в разі бездротового підключення - роутер повинен бути на висоті мінімум 2 метри, а також вимикатися у позанавчальний час.
  • Школярі повинні займатися за комп'ютерними моніторами розміром не менше 15 дюймів (для ПК), а якщо це ноутбуки - то 14 дюймів, але мишка і клавіатура повинні бути окремо.
  • У кожній школі має бути меблі 2-3 розмірів. Також для профілактики сколіозу менше двох разів на рік дітей необхідно пересаджувати на нові лави.

У той же час Ляшко зазначив, що багато школярів мають низьку фізичну активність і надмірна вага. Тому організацію харчування змінять.

  • Дозволено використовувати кейтеринг в школах за умови безпеки і якості продуктів.
  • У їдальнях обмежать продукти з підвищеним вмістом солі, цукру і жирів. І повністю заборонять продавати: снеки, чіпси, сухарики, поп-корн, ковбаси, сосиски, копчену і солону рибу, цукерки і т. Д.
  • У щоденний раціон учнів включать злакові, овочі, фрукти, ягоди та молочні продукти.
  • Якщо у дитини є довідка про дієту, то школа зобов'язана готувати для нього окремо.

Нагадаємо, в період з 8 по 24 січня в Україні буде діяти жорсткий карантин , під час якого школам працювати заборонено, за винятком установ дошкільної освіти та спеціальних закладів.

2

Коментарі