Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Еліта в Україні є чи ні?



ЕЛІТА

Провісники, просвітителі, поводирі, ті, яким віриш. Чую довкола: «А де теперішня еліта? Де ті гарячі борці? Чому не переконують, не поведуть, не побудують нам щасливе життя?» А й справді – де? Від портретів при дорогах – у очах рябить. Від мудрих розмірковувань – голови пухнуть. Експертів, радників та порадників – хоч греблю гати. Приглядаюся. Слухаю. Якась штучність відчувається в суперпатріотизмі п’ятого президента. Не бачу на даний час у ньому єдиного порятівника. Може зір псується?))) Не відчуваю, що визнав свої промахи і провини, а вони таки були. Багато театру, хоча… сподівання не згасають. Про шостого взагалі мовчу. Ані він, ані його бутафорне оточення й близько не стоять до тих ідеалів, які виборювали і утверджували життям та діяннями Любомир Гузар, Євген Сверстюк, Мирослав Скорик. Нова квартальна генерація не є людьми українського крою. Дивуюся лише, чому ми з вами так настирливо шукаємо своїх керманичів поміж росіян та євреїв, а своїм не довіряємо. Чому ота меншовартість і далі роз’їдає міць нації? Чому людина моральна, сповнена мудрості та честі, викликає скептицизм? Невже вони зайві? А може є на те причини? Певно, ви зазнали не раз розчарувань… І ще бентежить мене – чому теперішня «умовна еліта» діє за принципом сірника – спалахнув і згас? Перекочовуючи з партії до партію «елітники» перетворюються у «валютників». Це ж повинні бути люди високого професійного рівня, носії моральних та національних цінностей, відповідальні за свої слова й дії, носії величних завдань, генератори справедливих ідей, люди, здатні вести за собою задля втілення їх у життя. Де вони? А може то й ми не дозріли до осмислення і вибору справжньої еліти? Просто не бачимо їх, не віримо їй? Станьмо перед дзеркалом правди. Може причина у нас? Якщо перед нами постане дилема вибору між двома: один б’є себе у вишиванку, гласить: «Слава!», дарує нам гречку з олією, обіцяє гори золоті, запевняє, що все зробить сам, аби ми були щасливі; а поруч – інший каже, що треба засукати рукави і братися до роботи кожному, що сміття багато не лише довкола нас, а і в наших головах, що потрібно вчитися мудро жити й будувати свою господарку й державу…. Кого виберете? Та най вже буде, як є… Аби не гірше… Навіщо нам ота еліта здалася? Без неї і легше, і спокійніше. Трошки вкрав, трошки не доробив, трошки збрехав, трошки згрішив, трошки випив… Я ж не алкаш і не злодюга. Я лише трошки… Трошки людина, трошки українець… І не треба мене вчити – сам знаю!!! І не потрібні оті праведники – очі засліплюють. І навіщо мені ота порядність – тяжко з нею. Отак і пливемо в розбурханому морі байдужості. А еліта?.. То пізніше… То вже після нас… Скажете – розбушувався Олег, ображає всіх –  ми ж не такі! А які?! Чекаю відповіді.

Олег Герман
4

Коментарі

111.09.20, 09:56

Плачі є, а робити що?

    212.09.20, 10:01

    Сумно.

      312.09.20, 19:43

        415.09.20, 20:12

        "Елта в Україні є чи ні?" Бодя, навчися грамотно писати. Чи не членство у партії шоколадного корупціонера, казнокрада і брехуна твої останні мізки сплющило?

          516.09.20, 19:35Відповідь на 4 від Мольфар

          Може не потрібно так радикально судити людей? Чомусь у "наріду" виробилася чудна звичка ліпити ярлики; мафіозі, барига та інші. Проти "бариги" Зе-команда завела більше 30 " справ" і всі вони одна за одної тануть як айсберги у Гренландії. У політикумі є багато незаплямованих і чесних висококласних спеціалістів та люди їх не бачать. Подумайте про хоча б Костенка, Р.Безсмертного, О.Клименко(з Донецька) та багато інших українців. Може потрібно їх прізвища висвітлювати і їх справи описувати щоб народ бачив їх діла. Бо у них немає СВОЇХ телеканалів .

            616.09.20, 21:00Відповідь на 5 від Nikolka

            Те, що у партії шоколадного корупціонера, казнокрада і брехуна якимось дивом можуть ще залишатися порядні люди, я не заперечую. Крім того я стверджую - зеленого колаборанта давно пора на шибеницю. Ці мої переконання не заперечують одне одному. Навпаки, вони послідовно розкривають позицію патріота України, а не погляди зеленого чи шоколадного лохторату.

              721.09.20, 08:26Відповідь на 4 від Мольфар

              Дякую. Ось для цього і потрібна опозиція, щоб все було ідеально.

                821.09.20, 08:29Відповідь на 5 від Nikolka

                Ви праві, що люди є, але я тому постійно кажу: який народ - така і влада. Рівень виборців обумовлює якість їх обранців.

                  921.09.20, 16:37Відповідь на 7 від Богдан Бо

                  Без сумніву, опозиція потрібна, однак до чого опонувати. Ось буквально найсвіжіша інформація "Колишній президент-втікач Віктор Янукович, брати Клюєви, олігархи Сергій Курченко, Дмитро Фірташ, Ігор Коломойський, Рінат Ахметов та Петро Порошенко потрапили у поле зору проєкту FinCEN Files, який опублікував дані про підозрілі транзакції на суму близько 2 трильйонів доларів." Це, Департамент фінансів США. Пан порошенко ніколи не був патріотом України, він патріот державного бюджету України який руками своїх "подєльників" успішно розкрадав, крім усієї іншої шкоди якої він завдав державі Україна. Ото ж і визначаймося,ми в купі із порохом і опонуємо (є ворогами) Україні, або ж ми в купі з патріотами України і показуємо що шоколадний - це корупціонер, казнокрад і брехун. Місце ворогам, на палі