хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Вшанували пам'ять Симона Петлюри

Посольство України у Франції вшанувало пам'ять Симона Петлюри
Посольство України у Франції вшанувало пам'ять Симона Петлюри

Симон Петлюр

КИЇВ. 26 травня. УНН. Посольство України у Франції вшанувало пам'ять видатного українського державного діяча Симона Петлюри в річницю його загибелі. Про це в понеділок, 25 травня, повідомили на сторінці посольства в Twitter, передає УНН .

"Ми вшанували пам'ять видатного українського державного діяча - голови Директорії Української Народної Республіки, Голови Армії України - Симона Петлюри. 25 травня 1926 він був убитий ворожою кулею на вулиці Расін в Парижі і похований на кладовищі Монпарнас ", - повідомили в посольстві.

Довідка УНН : Симон Петлюра був одним з лідерів національного руху в Україні. З 1919 по 1920 рік він був головою Директорії УНР і головним отаманом військ і флоту. Петлюра вбитий в 1926 році в Парижі Самуїлом Шварцбардом, якого в підсумку виправдав французький суд.

Нагадаємо, в травні 2019 року архів Служби зовнішньої розвідки (СЗР) України розсекретив майже 350 документів про діяльність Української народної республіки (УНР) і про вбивство Симона Петлюри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відкрили барельєф Симону Петлюрі

Nous avons rendu hommage Simon Petlura, minent homme d'tat ukrainien - prsident du Directoire de la Rpublique populaire d'Ukraine, Chef de la Arme 🇺🇦. Le 25 mai 1926, il est tu par une balle ennemie dans la rue Racine Paris et est enterr au cimetière Montparnasse.

Посмотреть изображение в Твиттере
1

Коментарі