хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

То таки біологічна зброя в дії CoV-2

Патологоанатом: розтин померлих від COVID показало, що це не пневмонія. А у тих, хто вижив прогнозують ускладнення
час публікації: 17 квітня 2020 р 9:54 | останнє оновлення: 17 апреля 2020 р 10:13

 Розтин померлих від COVID показало, що це не пневмоніяЛікар-патологоанатом, клінічний фармаколог Олександр Едігер


У хворих на новий коронавірусів розвивається не пневмонія в "чистому вигляді", а щось зовсім інше. При розтині у померлих пацієнтів спостерігалося ураження стінок судин, а в клітинах крові - поразка гемоглобіну.

"Це ніяка не пневмонія. Для пневмонії характерно запальне походження захворювання з мікробним або микробно-вірусним збудником або з формуванням складної асоціації збудників, після чого розвивається місцевий запальний відповідь", - розповів в інтерв'ю "Громадської службі новин" лікар-патологоанатом, клінічний фармаколог Олександр Едігер.

Пояснюючи хід звичайної пневмонії, медик уточнив, що "запалення при цьому має досить обмежений за часом процес, і у цього процесу повинен бути результат. Виходячи може бути кілька, в самому крайньому випадку - фатальний кінець, смерть хворого"

А при інфекції, що розвивається у заражених коронавірусів, відбувається ураження стінок судин і клітин крові. Виходячи з отриманої інформації і пройшла аналітики, самі легкі у таких пацієнтів не є органом-мішенню N1, але взагалі багато органів стають мішенню.

Уражаються рецептори, які є не тільки в легенях, а й в судинах і в травному тракті.

Вірус вражає гемоглобін в еритроцитах. Звідси ми і маємо цей самий гипоксический синдром, коли утворюється нестача кисню, додав патологоанатом.

"Я бачив уже чоловік 15 живих і 7 випадків загиблих, як патологоанатом я детально їх розглянув і можу сказати, що це не пневмонія в чистому вигляді. Цей висновок є принципово важливим. Ми маємо справу з дуже специфічним ураженням легень. Цей вірус влаштував нам купу сюрпризів ", - уклав експерт.

Раніше фахівці з Гонконгу повідомляли, що пацієнти, які перехворіли на коронавірусів у важкій формі, стикаються з серйозними ускладненнями. У таких пацієнтів спостерігається зменшення обсягу легень, погіршення роботи мозку. Доктор Оуен Цанг Так-інь , керівник Центру інфекційних захворювань при лікарні принцеси Маргарет, заявив, що у деяких виписаних пацієнтів було зафіксовано зниження функціональності легких на 20-30%.

Можливо, це призведе до розвитку ідіопатичного легеневого фіброзу - захворювання, при якому легенева тканина замінюється на сполучну (утворюються як би рубці), і в результаті легкі втрачають здатність захоплювати кисень. Є безліч чинників, які можуть привести до розвитку фіброзу, і, можливо, один з них - віруси, але щоб підтвердити це, поки не вистачає систематизованих клінічних даних.

Крім ураження легень новий вірус атакує і серцевий м'яз. У багатьох пацієнтів з коронавирусной інфекцією з'являються ускладнення на серце. Деякі летальні випадки пов'язані саме з цим. За даними кардіологів, такі пошкодження спостерігаються приблизно у кожного п'ятого пацієнта без ознак серйозних легеневих проблем.

Дані фахівців Фонду медичної освіти і наукових досліджень Майо (США, штат Міннесота) свідчать, що у частини пацієнтів такі зміни є наслідком запальної реакції, а у інших відбуваються через виникнення вогнища COVID-19 в серцевому м'язі. У заражених виявляються дві проблеми, пов'язані з роботою серцево-судинної системи: серцева недостатність і аритмія, яка може бути викликана побічними ефектами ліків, що приймаються для лікування коронавирусной інфекції.

У зв'язку з такими наслідками лікарі настійно рекомендують громадянам регулярні фізичні вправи. Вони можуть допомогти уникнути не тільки ускладнень на легені при коронавірус, але і проблем з серцем. Заняття спортом сприяють виробленню потужного антиоксиданту, відомого як "позаклітинна супероксиддисмутаза" (EcSOD). Даний антиоксидант призводить до зміцнення організму і його захисту від вільних радикалів, говорить доктор медичних наук з Університету штату Вірджинія і директор Центру досліджень скелетних м'язів в Центрі серцево-судинних досліджень UVA Чжен Ян.

Тренування здатні збільшити вироблення антиоксиданту і уникнути наслідків при короновірусе, йдеться в статті на порталі Eurekalert , який існує під егідою Американської асоціації сприяння розвитку науки (AAAS).

Не варто відкидати і психологічні проблеми через коронавируса. І подібні ускладнення загрожують не тільки перехворіли.

Пандемія торкнеться надзвичайно високу частку світового населення, що є безпрецедентним для вірусу з такою летальністю і рівнем інфікування в сучасній медицині. Нейропсихіатричний тягар цієї пандемії в даний час невідомо, але, ймовірно, буде значним. Минулі пандемії такого масштабу відбувалися десятки-сотні років назад, тому були відзначені епідеміологічні асоціації між вірусною інфекцією і нервово-психічними симптомами. Причому ці симптоми, як правило, недооцінювалися по відношенню до респіраторних.

Вчені Каліфорнійського університету прийшли до висновку, що "новий коронавірус і імунологічний відповідь господаря можуть безпосередньо впливати на мозок і поведінку людини".

Как отмечается в научной работе, опубликованной в издании Science Direct, после прошлых пандемий гриппа и вспышек других вирусных заболеваний такие осложнения были описаны в течение весьма различных периодов времени. Одни проявляются спустя несколько недель после острых респираторных симптомов, другие - спустя десятилетия после внутриутробного воздействия вирусной инфекции, когда уже в зрелом возрасте у человека вдруг возникает шизофрения.

После вспышки "испанки" возросло число случаев летаргического энцефалита. А эпидемии атипичной пневмонии или свиного гриппа имели последствием рост числа страдающих энцефалитом, нарколепсией, синдромом Гийена-Барре и другими нервно-мышечными заболеваниями. Долгосрочные нервно-психические осложнения после инфекции SARS-CoV-2 в настоящее время неизвестны и остаются наблюдаемыми в течение следующих нескольких месяцев или лет.

И уже появляются данные об острых состояниях, связанных с нарушением работы центральной нервной системы у людей, переболевших коронавирусной инфекцией.

Наслідки таких ускладнень для громадської охорони здоров'я можуть бути значними. Тому так важливо зараз розуміння траєкторії і характеристик нервово-психічних наслідків, що виникають в результаті інфекції CoV-2, і виявлення патогенетичних механізмів їх розвитку для боротьби з цими наслідками.

Депресія, тривога і пов'язані з травмою симптоми були пов'язані зі спалахами захворювань, але залишається неясним, чи пов'язані ці ризики з вірусними інфекціями як такими або з імунною відповіддю господаря. Вірусні інфекції можуть передувати розвитку аутоиммунитета у вразливих людей. Вірусна інфекція створює запальну середу, яка сприяє імунних реакцій і сприяє розширенню антитіл до господаря або лімфоцитів, які реагують як з вірусним антигеном, так і з самоантігеном.

Дослідники настійно закликають біомедичне співтовариство звернути увагу на необхідність моніторингу нейропсихіатричних симптомів у пацієнтів, що піддаються впливу нового вірусу, в тому числі в утробі матері, протягом усього періоду розвитку, щоб в повній мірі оцінити і пом'якшити довгострокове згубний вплив вірусу на мозок і поведінку.

2

Коментарі

121.04.20, 14:02

Хтозна.

    221.04.20, 15:54

    Аптечна мафія намагається "під шумок" викачати з гаманців хворих перед смертю останні гроші

    Наталія Мосейчук. Гіпертонія - пенсійний квиток в один кінець. Поки українські пенсіонери масово вмирають від хвороб серця, хтось рахує гроші, які вони заплатили за непотрібні ліки.
    ...Як так вийшло, що унікальні ліки, створені в Україні, не доходят до населення? Це якись зговір проти населення? Не хочеться так довго виплачувати пенсії людям? Чому ви не сприяєте вирішенню проблеми?
    Джерело:
    https://medalt3.pro/ua/gipertoniya_pensiyniy_kvutik_v_odin_kinec_normalize/?clickid=df0b7xshe1mzwb34&lpkey=1534876a471538f837&uc lick=xshe1mzw

    Джерело 2:
    Миллиарды на простате. Расследование «Человек и Закон» вскрыло масштабный заговор врачей и фармацевтов против мужского населения Украины 19.04.2020

      321.04.20, 18:48Відповідь на 1 від Nech sa paci

      Хтозна.
      Після кремації - будь хто.

        422.04.20, 11:58Відповідь на 3 від Богдан Бо

        Читав, що оте все про гемоглобін ще не доведено.