хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Записи анархіста 21 ст. від 20.06.19 р. КСУ і Філарет - нікчеми!

20 червня 2019 р.  (7527)
Записи анархіста 21 ст. від 20.06.19 р.
КСУ і Філарет - нікчеми!



Непростий день видався 20 червня, де трагічні події  загибелі народного депутата Дмитра Тимчука зійшлися зі виясненням обставин жахливої загибелі 11-річної дівчинки Дарини Лук'яненко  на Одещині. Разом це показує небезпеку соціуму, в якому ми опинилися зараз і живемо або точніше: виживаємо. І скажу щиро, при всій повазі до Дмитра Тимчука, загибель безневинної дівчинки мене жахає набагато більше, бо так немає бути. Але, на жаль, - так є. І хто зна, коли припиниться?..
Звичайно, що важко обійти увагою дві абсолютно тотожні за своєю реальною нікчемністю події, як визнання Конституційним Судом України чинним Указ про розпуск Верховної Ради України Президента України Володимира Зеленського, а друга – це малозначиме зібрання, організоване колишнім самопроголошеним Патріархом Філаретом (Денисенком), як «Помісний Собор» та його заяву про відновлення Київського патріархату. Сповна аналогічні події за своєю нікчемністю. У кожного може бути своє ставлення до цих двох подій, а я заявляю про своє зневажливе ставлення до обох. І поясню, чому. 
Так, справді, в законодавстві України існують прогалини, де важко визнати чітко правознавчу норму, але саме КСУ, як найвищий судовий орган!- для того і створено, щоб ці прогалини заповнити своїм рішенням – це світова практика, а не я то тільки-но придумав. Голова ВРУ Андрій Парубій надав КСУ чіткі письмові докази, що коаліція фракцій з більшістю голосів від конституційної норми існувала від 2016 р. по травень 2019 р. коли фракція «Народного фронту» заявила про свій вихід з неї, але КСУ проігнорував ці докази і заявив, що він не спроможний встановити наявність коаліції, отже визнає Указ президента правочинним, хоча в ньому взагалі немає посилання на причини розпуску парламенту, що є протиріччям діючому законодавству, зокрема положенням Конституції України ст. 90 (Я описав все детально у ЗА від 12.06.19). Тобто КСУ пішло на догоду політичній кон'юнктурі, що в загальному плані є непогано, оскільки відміна виборів, які вже розпочалися, внесла б хаос у цей процес. Але юридичної правди у тому немає! КСУ переклало свої обов'язки вирішувати правові конфлікти на головного носія влади – на народ, що ставить під запитання потребу існування такої надкоштовної установи, якою є Конституційний Суд. З того всього у мене двояке ставлення до цієї події, бо як анархіст я за всі послаблення державних інституцій на користь народовладдя, але як людина, що дотримується норм певного правопорядку визнаю, що це є протизаконний вчинок і я з ним категорично не згоден.
Стосовно псевдо-собору Філарета, то тут і говорити немає про що, оскільки тут немає жодних наслідків для вже існуючої і діючої Православної церкви України – ніякого розколу не відбулося і не буде, що і підтвердила «наявність відсутності» хоч одного діючого ієрарха від ПЦУ, яким, до речі, не є і Філарет «за власним бажанням», як не є вже «почесним Патріархом», бо і цього звання позбавив сам себе. Мені навіть шкода цієї людини, тому що свіжа ще пам'ять про Любомира Гузара, видатного діяча УГКЦ, який надзвичайно гідно добровільно пішов з посади очільника своєї церкви, у величезній повазі та почестях відійшов до Бога та був похований як Провідник і Світоч української нації. Для Філарета це вже нездійсненна річ. Людина самознищилась, хоча ще є жива. Вкотре визнаю просту і надзвичайно всеохоплюючу істину: на все є Воля Божа. Значить у Бога не та заслуга для Філарета, якою була для Любомира Гузара. На тому і – амінь.

(Щоденні записи анархіста 21 століття по Р. Х. Богдана Гордасевича про його життя-буття в Україні)

1

Коментарі

122.06.19, 23:06

Щодо вбитої дівчинки -- на жаль, не можна запобігти таким злочинам. Серед мільйонів людей час від часу з'являються якісь потвори.

Щодо КС усе було прогнозовано. "Політико-правове рішення", про яке, мабуть, уже наперед домовилися впливові люди.

Щодо Філарета -- це вже принаймні другий його "камін-аут". Попередній був 1992 року, коли він у Москві пообіцяв піти з посади глави УПЦ КП, а потім сказав, що то було під тиском. Раніше гортав мемуари його опонентів і не дуже вірив. Про його авторитарність і антиукраїнськість у 1980-х, про дітей і жінку, про агента КГБ "Антонова"... Тепер якось віриться все більше.

    222.06.19, 23:09Відповідь на 1 від Nech sa paci

    УПЦ КП
    УПЦ МП. Описався.

      323.06.19, 19:28Відповідь на 1 від Nech sa paci

      А як би Філарет в ті часи зробив таку кар'єру без КГБ?
      Нічого. Як кажуть в народі: не було би щастя, якби Філарет не став комизитись.

        423.06.19, 19:38Відповідь на 1 від Nech sa paci

        Для переходу УПЦ МП до ПЦУ без Філарета набагато привабливіше, бо він як то кажуть"надто токсичний"

          524.06.19, 00:41Відповідь на 4 від Богдан Бо

          Ідеальним був би варіант інституційного об'єднання УПЦ МП з ПЦУ. З виходом частини громад МП безпосередньо в РПЦ.

            624.06.19, 00:45Відповідь на 4 від Богдан Бо

            Так, Філарет уже давно токсичний, у т. ч. для Варфоломея та всіх церков. Розколи не вітаються, хоча інколи трапляються й довго загоюються.