хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Фріланд привітала пцу із отриманням томоса

ФРІЛАНД ПРИВІТАЛА ПЦУ ІЗ ОТРИМАННЯМ ТОМОСА



Також вона додала, що Канада “вітає цю позитивну зміну у визнанні суверенітету України”.

Канада привітала 

Український політв’язень Балух привітав митрополита Епіфанія з отриманням Томосу
об’єднану Православну церкву України із отриманням Томоса про автокефалію.

Про це на власній сторінці у сервісі мікроблогів Twitter зауважила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, - пише Укрінформ.

“Передаю вітання новій Православній церкві України із отриманням Томоса про автокефалію та набуттям статусу незалежної й визнаної автокефальної Церкви”, - зазначила Фріланд. Вона зазначила, що Канада “вітає цю позитивну зміну у визнанні суверенітету України”.

Документ, який надав незалежність Православній церкві України, таки вивезли із Софії Київської. Напередодні побачити його встигли майже 40 тисяч українців. У Міністерстві культури заявляли, що Томос з країни більше не виїжджатиме, тож прийти подивитися на вже історичний документ зможуть усі охочі. Однак зранку ТСН приїхала до Софії і Томосу там не знайшла. Де він наразі і яка його доля – далі у сюжеті.


Як повідомлялося раніше, 5 січня Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос, яким надав незалежний статус Православній Церкві України, про створення якої було оголошено на Об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року. За словами Вселенського патріарха Варфоломія, Константинопольський патріархат надаючи автокефалію, прийняв до себе мільйони вірних України як справжня церква-матір, на відміну від їхньої "мачухи". 

На соборі 15 грудня були присутні представники Вселенського патріархату, глави УПЦ Київського патріархату, УАПЦ, митрополити УПЦ Московського патріархату Симеон і Олександр, президент України Петро Порошенко, спікер Верховної Ради Андрій Парубій. У результаті голосування була підтримана кандидатура митрополита Переяславського і Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату та намісника патріарха Філарета Епіфанія. Після обрання Епіфаній став митрополитом Київським і всієї України. Своєю чергою, митрополит УПЦ МП Онуфрій втратив свій статус. Сама ж УПЦ МП за рішенням Верховної Ради була перейменована в РПЦ. На завершення юридичної процедури відведено конкретний час.

Після проведення собору в різних регіонах України розпочались переходи парафій із УПЦ МП до ПЦУ. Найбільша кількість переходів у Вінницькій області. Також є перехід парафії у Запорізькій області, що є першим фактом на території Лівобережної України. Більше читайте тут: https://tsn.ua/politika/friland-privitala-pcu-iz-otrimannyam-tomosa-1277331.html
3

Коментарі