Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

шоколадний барига бреше, як зазвичай!!! Частина 1

Обсяг правди у виступах Президента поступово знижується. Вибори близько.

Чергова прес-конференція Петра Порошенка не принесла сюрпризів. Знову маніпуляції навколо декларування громадських активістів – те саме було у вересневій промові Порошенка. Знову про безвіз. Знову про успішність співпраці президента з МВФ. Відсоток правди у його виступі – один з найнижчих за час існування проекту VoxCheck: 36% або 5 цитат з 14 перевірених. Нижче було тільки на нещодавньому Давосі – 27%.

Про декларування антикорупційних активістів

Маніпуляція

"Я декілька разів наголошував, що законопроекти, які я передав ще минулого літа до Верховної Ради, які передбачають заміну принципів електронного декларування для антикорупційних активістів, скасування кримінальної відповідальності, перехід на європейські принципи звітності. Зволікати з відповідним рішенням далі нікуди".

Президент справді запропонував змінити принципи електронного декларування для громадських активістів. Але натомість нові законопроекти від президента запроваджують додаткову фінансову звітність і жорсткі санкції для громадських організацій.

За це їх розкритикували Amnesty InternationalРеанімаційний пакет реформ та ОБСЄ.

Про безвіз

Перебільшення

"Те, що (наші) зміни визнали та оцінили в світі, свідчить багато фактів: старт безвізового режиму, яким вже станом на зараз скористалися півмільйона українських громадян. Які не отримували віз".

По-перше, з червня 2017 безвізом з ЄС скористались 419 тис. громадян України, а не півмільйона.

По-друге, безвіз із ЄС – це визнання змін в Україні з боку Європи, а не всього світу. І те лише прогресу в окремих сферах.

Про економічний спад 2014 року

Перебільшення

"2014 рік, як згадаєш – здригнешся. Ми отримали в спадщину нереформовану, відсталу економіку, смертельно хвору банківську систему, де рівень non-performing loans – проблемних кредитів – перевищував 70%. Банківська система фактично була банкрутом. Порожній казначейський рахунок, порожній бюджет".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Порошенко має рацію у тому, що до його приходу до влади українська економіка мала глибокі дисбаланси – зокрема великий дефіцит держбюджету (включно з Нафтогазом), значний дефіцит поточного рахунку платіжного балансу.

З початку 2014 року до березня 2015 року на казначейському рахунку майже не було грошей.

Наприклад, у червні 2014-го, коли Порошенко був обраний президентом, на казначейському рахунку було 8 млрд грн, тоді як роком пізніше – 27 млрд грн.

Банківська система потребувала серйозної очистки від токсичних активів та банків-"мийок" ще з кризи 2008 року, коли проблеми системи проявилися вперше.

Але наведені цифри перебільшені. 

Наприклад, за оцінками Moody's, реальний рівень проблемних кредитів на кінець 2013 року сягав 35%, при тому що НБУ звітував про 12,9%.

1

Коментарі

17.03.18, 19:31

По перше - Президента своєї Держави потрібно поважати. Перед тим як судити про роль Президента ПОТРІБНО знати принцип побудови Державної влади в Україні. Так от Найвищим Органом управління Україною є - ПАРЛАМЕНТ. Волю Парламенту виконує Прем`єрміністр з Урядом який йому формують парламентарі. Президент керує лише на своєму полі діяльності прописаному Коституцією.

    29.03.18, 20:11Відповідь на 1 від Nikolka

    Хіба ви не бачите, хто це?
    Свиня скрізь багно знайде, бо іншого і не шукає.