хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Нові військові розробки України

Нові військові розробки України за три роки - опубліковано інфографіка

Оборонпром передав українській армії з початку війни понад 15 тисяч одиниць озброєння і військової техніки.



За останні три роки Україна створила безліч новітніх зразків озброєння в якості відповіді гібридної війну Росії, передає прес-служба "Укроборонпрому", передаєUkr.Media.

В держконцерні відзначають, що за цей час були створені бойові модулі для бронетехніки, ракети, артилерійські системи, в тому числі, залпового вогню, безпілотники та радіолокаційні системи.

Безпілотний БТР "Фантом": управляється через захищений радіоканал, або по дроту, довжина якого — 5 кілометрів. На озброєнні у машини – кулемет калібру 12,7 мм, а також протитанкові ракети. Безпілотний броньовик оснащений денними і нічними прицілами, тому здатний вести вогонь в будь-який час доби. Крім того, "Фантом" може перевозити боєприпаси і евакуювати поранених.

Літак Ан-132D: призначений для польотів на ближніх і середньомагістральних маршрутах. Буде виконувати широкий спектр завдань з перевезення вантажів. Літак буде мати крейсерську швидкість до 500 км/год і максимальну висоту крейсерського польоту до 9 тис. м з максимальною корисним навантаженням до 9,2 т.

Бойова машина піхоти БМП-1УМД: можуть бути встановлені різні бойові модулі. У 2016 році в присутності представників Міноборони пройшли порівняльні випробування модулів "Шквал" і "Стилет". "Шквал" оснащений 30-мм гармата ЗТМ-1, автоматичним гранатометом, 7,62-мм кулеметом, а також керованим ракетним озброєнням, яке призначене для знищення бронетехніки противника на відстані до 5 км "Стилет" оснащений гарматою ЗТМ-2, посиленим бронюванням і аналогічним комплектом озброєння. За точність роботи бойових модулів відповідають нові цифрові прицільні комплекси OTS-20.04-01, які оснащені лазерним далекоміром і тепловізором.

Також в "Укроборонпромі" відзначаютьмодернізовані танки Т-72АМТ. Для додаткового захисту танк обладнаний противокумулятивними решітками, які "розрізають" кумулятивні боєприпаси та захищають найбільш вразливі зони машини в бічній і кормової проекції. В ході модернізації танк оснастили приладами нічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління. Такі прилади встановлені для всіх членів екіпажу. Також встановлено нові турецькі радіостанції.

Безпілотник "Горлиця". Крім багатофункціональної розвідувальної апаратури, "Горлиця" має можливості оснащення високоточними засобами ураження. При цьому практичне відстань польоту ударного безпілотника становитиме понад 1000 км.

Безпілотник "Спектейтор"має оптимальне співвідношення ваги корисного навантаження на одиницю маси і високі аеродинамічні характеристики, що дозволяє ефективно розміщувати на дрон розвідувальне устаткування масою до 1,5 кг при масі самого безпілотника в 2 кг.

Бойовий модуль "Тайпан": призначений для озброєння легких бронемашин, і важить всього 350 кг. При цьому він оснащений скорострільної двоствольним гарматою калібру 23 мм, ефективна дальність стрільби якої досягає 1,8 км

Бойовий модуль "Дуплет": оснащений двома автоматичними 30-мм гармат ЗТМ-1, завдяки чому можливо вдвічі збільшити щільність вогню, створивши справжню завісу з 30-мм снарядів, або виконувати стрілянину по черзі кожним із стволів, що дозволяє вдвічі збільшити безперервну тривалість вогню без перегріву головного озброєння машини. Крім того, "Дуплет" оснащується протитанковими керованими ракетами, в тому числі сучасними високоточними ракетами "Бар'єр".

Переносний реактивний гранатомет РК-4 "Інгул": призначений для ураження легкоброньованої та неброньованої техніки (пускові установки, РЛС, літаки на стоянці, авто та інше.), споруд польового типу (ДОТ, ДЗОТ), а також живої сили, що знаходиться на відкритому просторі, в укриттях, споруд з каменю, цегли або бетону.

Вертоліт Мі-8МСБ: оснащений новими двигунами, прицільним та навігаційним обладнанням, а також станцією оптико-електронного придушення "Адрос".

Всього за останні три роки підприємства "Укроборонпрому" передали 15 903 одиниці озброєння і військової техніки для української армії. З липня 2014 року по липень 2017, українську армію посилили 5 281 одиниця нової та модернізованої техніки, 7 164 одиниць відремонтованої і відновленої. Серед нового та модернізованого озброєння більшість становить ракетно-артилерійське озброєння, а також ракети і боєприпаси – 1 061 од. і 2 613 од. Військові також отримали 1 277 нових і модернізованих систем радіолокації, радіоелектронної боротьби і засобів зв'язку, 295 одиниць бронетехніки, артилерії та спеціальної техніки, а також 35 одиниць авіаційної техніки та обладнання.

2

Коментарі