хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

За злочин проти держави буде кара!

четвер, 31 серпня 2017, 10:51 • Олена Вечеровська
А.Геращенко: вирок у справі щодо подій під ВР очікується в жовтні-листопаді
Антон Геращенко
Антон Геращенко

КИЇВ. 31 серпня. УНН.Вирок у справі про кидок гранати під будівлею Верховної Ради, в результаті якого загинули четверо нацгвардійців, очікується в жовтні-листопаді. Про це повідомив журналістамнародний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко, передає кореспондент УНН.

"Засідання (з розгляду справи про кидок гранати - ред.) йдуть регулярно і очікується в жовтні - максимум листопаді винесення вже вироку суду", - сказав А.Геращенко.

При цьому він нагадав, що існують два кримінальних провадження за фактом подій 31 серпня під ВР. Одне з них стосується двох цивільних осіб - Ігоря Гуменюка та Сергія Крайняка, - які безпосередньо звинувачуються в киданні гранати. Друге - стосується представників ВО "Свобода", які брали участь в мітингу і закликали активістів до агресивних дій.

"Очікується, що швидше за все суд почує аргументи слідства, прокуратури і оцінить це жахливе вбивство з тим, що той, хто кидав, повинен отримати довічне ув'язнення", - зазначив А.Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відкрили дошку пам'яті загиблих два роки тому нацгвардійців під Радою

За його словами, батьки загиблих нацгвардійців регурно ходять на засідання Шевченківського райсуду Києва і заявляють, що обвинувачені Гуменюк і Крайнюк не каяться в скоєному.

"Слідство вже знає, що цей кидок гранати був не єдиним в той день, і до цього причетні представники спецслужб іноземних держав для того, щоб показати, що в Україні відбувається щось огидне", - додав А.Геращенко.

Як повідомляв УНН, 31 серпня 2015 року Верховна Рада прийняла в першому читанні президентський законопроект про зміни до Конституції в частині децентралізації. В цей час сталися заворушення біля стін парламенту, були кинуті димові шашки, вибухові пакети та бойова граната в бік правоохоронців. В результаті отриманих від вибуху травм загинули четверо військовослужбовців Національної гвардії і близько 130 правоохоронців отримали поранення.

Джерело: УНН
1

Коментарі