хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

І просто не просто



Можу погодитись, що тема причетності України до ракетної програми КНДР не варта і шкарлупи від спожитого яєчка, як би не одне але: ракети в КНДР віднедавна таки літають! Все краще і краще. Значить там з'явилися досить потужні фахівці ракетної справи, які навряд чи мають корейську зовнішність не в образу цій нації сказано. Просто немає там фахівців з ракетобудування – немає. А звідки вони там можуть взятися свої? Ми ж бачили не одне десятиліття величезні потуги в КНДР створити власні ракети різних класів і що? Та падало, якщо ще злітало! Падало і край!
І раптом – полетіло! Все полетіло! Одна ракета за другою! Різних класів та потужностей. Погодьтесь, що просто так подібного дива не буває, а його хтось зорганізував. Хто? В таких ситуація відомий інтелектуал-криміналіст Шерлок Холмс вигукував: «Це ж елементарно, Ватсон!» Справді досить задати класичне першочергове запитання: «А кому це вигідно?» Україні? Чого б це? Якби КНДР у протилежний бік цілилось – тоді ми б помогли з радістю, а так як свисне рак помагати будемо. Китаю? Навряд, бо вони не зацікавлені у війні, що зіпсує їх торгівлю і нічого не дає в замін. Хто ще у нас такий ракетний? США відпадає однозначно, бо саме на неї і нападає КНДР. Залишається в «сухому осаді» хто? Правильно: РФ! Спеців там море, як і ракетобудування на рівні найкращих світових стандартів.  Чому їм вигідно допомагати КНДР? Це знає карлик з титулом Президента РФ у Кремлі. Для нього гасло «Чим гірше – тим краще!» стало дуже актуальним – ну дуже-дуже. Причому погано має стати всім-всім у світі одночасно. Його логіку легко зрозуміти: наразі гіршає і гіршає тільки в РФ і любій йому Венесуелі, а так негарно! Негарно, що всім іншим жити стає гарно, а карлуші хіба що «мертві душі» лишаються для електорату. От якби КНДР та пульнула ракет надцять в усі боки Тихого океану від Аляски до Гавай – ото був би хай! Ото би розпочалася буза! В Кремлі всі як один щодо того «За!»
Все начебто просто, але як то все непросто. Відверто скажу, що вже просто терпцю немає від усвідомлення, що моє життя і ще сотень і сотень мільйонів людей залежить від купки придурків, які пролізли до влади, де поводяться, як мавпа з гранатою: чеку вирве просто так з дурості. Ну кому та нікчемна КНДР потрібна? Та ж нікому! Тільки місцевому населенню і все – все! А воно он що витворяє. Ніхто не загрожує військовою агресією та анексіями РФ, то якого біса ви бавитесь у біса?! Спитатись: а чому ми маємо це все терпіти? Бо демократія?! Та йдіть ви подалі з такою демократією до Пол Пота і Гітлера! Повинен бути в Світі якийсь механізм, що коли у правлячого кодла якоїсь країни «дах їде», то їх зачищають силою міжнародних спецкоманд. Розумію, наскільки це непросто, хоч виглядає дуже просто. Але люди добрі і не дуже – робіть щось! Робіть! Якщо жити хочете. Не ховайтеся за принципом: якось воно буде. Саме минеться. «Ну не ідіоти там у владі усі один до одного – хтось розумний знайдеться…» Ні! Не знайдеться! У тому і справа, що є місця подібних аномалій, як КНДР, РФ, Венесуела, Сирія. Тут, говорячи медичною мовою, без трепанації черепа не обійтись. Або ми їх – або вони нас. Іншого не дано.
Богдан Гордасевич
16 серпня 2017 р.
м. Львів 




4

Коментарі

118.08.17, 00:17

Китаю теж вигідно трохи грюкати чужими корейськими м'язами, бо в них із США є конфлікт через Південно-Китайське море, яке керівництво КНР вважає своїм внутрішнім, а керівництво США — нейтральним. До того ж Китай — потенційний новий світовий лідер, і з США в них будуть конфлікти з цього приводу.

Тому, мабуть, там грають і Китай, і Росія.

Щодо Росії — варто визнати, що принаймні з 2000-х США по суті відкрито підтримують "демократичну" опозицію в РФ (як це було й у нас при Янику). Тому в якійсь мірі США зазіхали на внутрішні справи РФ. Інша справа, що справи України — це вже не внутрішні російські справи.

    218.08.17, 00:21

    P. S. У одному реченні написав тричі слово "справа".

    Щодо ракет — можливо, ці двигуни лежали в КНДР уже років 5-10 і чекали свого часу. Тобто двигуни могли витягти з України і при Кучмі, і при Януковичу. Узагалі-то хай Кучма розкаже, що й куди йшло з Південмашу. Можливо, їх через Росію завезли (або з України, або з Росії). Або ж росіяни злили якусь документацію, а корейці зробили детальки самі.

      318.08.17, 11:42Відповідь на 2 від Nech sa paci

      У вус все як завжди: "Бук" витягли з шахти і ним керували шахтарі...

        418.08.17, 18:22Відповідь на 3 від Богдан Бо

        Бук везли скоріш за все з Курської області через Білгородську, Воронізьку та Ростовську. Лише я думав, що номер 312, а в Беллінгкет кажуть, що 322.

          518.08.17, 19:49Відповідь на 3 від Богдан Бо

          Основною думкою була така, що в КНДР ці двигуни могли бути вже давно (або ж було все готово для двигунів, і залишалося лише їх прикрутити), але росіяни чи китайці дали відмашку форсувати події лише зараз.

            619.08.17, 16:05Відповідь на 5 від Nech sa paci

            Можливо, що в КНДР приховано ядерний щит РФ

              719.08.17, 16:06Відповідь на 6 від Богдан Бо

              Скоріше поширено.